Banci avem doar cu numele. La credite sunt primele, iti baga fel de fel de comisioane si dobanzi de platesti mai ceva ca la camatari, dar cand vine vorba de dobanzi nici macar inflatia nu o acopera.
Colac peste pupăză pensionarul Băsescu a impozitat pana si dobânda de la depozite.
Am citit la Teodor Marin ca dorește sa renunțe la ING. Am si eu card la ei(de student momentan), un cont de economii pentru zile negre, dar si un cont prin care fac plăți si încasez bănuți.
Ma gândesc si eu sa renunț la ING, am mai zis-o si in trecut, dar probabil ca voi da de alta banca, cu alte comisioane si alte nebunii. Nu știu dacă este o soluție sa ne izolam, sa nu mai avem contact cu ele. Ma refer strict la faptul ca mi-este comod sa plătesc dintr-un cont toate dările, taxele astea micuțe de aici.
John, ori de cate ori vorbesc cu el, imi spune ca plătește ratele si facturile stand la coada ca sa se responsabilizeze si ca luna viitoare sa nu mai consume atât de mult.
Eu sunt de părere ca este bine sa produci mai mult si daca se poate, chiar sa rămână si ceva pentru zile negre.
ice4you ne recomanda sa investim banii in pământ si aur, dar nu toți suntem negustori, nu toti ne descurcam cu asa ceva. Asadar, solutii pentru termen lung de economii?!
Sorin a zis
Un cont in Elvetia !
Daniel H. a zis
Sunt interesat de un cont de economii. Trebuie să văd ce oferă ing.
Marius Cucu a zis
3,25% dobanda din care 16% se duc catre stat.
Daniel H. a zis
Deci la sume mici sub 1000lei ni are rost
Marius Cucu a zis
Mai bine ii pui la pacanele 😀
Stefan a zis
Pentru sume mici cred că cea mai buna opțiunea e salteaua. 😀 În urmă cu ceva timp cei de la BTRL aveau niște opțiuni faine pentru conturile de economii, dar au dispărut repede.
ice4you a zis
Corect … iar pentru sume putin mai substantiale investitiile de mica anvergura, cu castig mic dar rapid si garantat sunt la fel de utile. In rest … bancile ca si asigurarile sunt create ca sa castige ei, nu tu! 😀
P.S. Investiile in aur nu sunt atat de grele cum par, cea mai buna sursa de achizitii sunt amaneturile unde de obicei se vad sub pretul pietei sau … restul tipurilor sunt pe bani 😀 😀 Nu ar trebui ocolite nici investitiile in arta sau obiecte de colectie a caror valoare nu merge decat in sus. Aici insa trebuie sa fi abil si sa stii ce sa cumperi, la ce moment si mai ales cu ce bani … dar cu ceva ceva autoeducare poti reusi. Cam atat … restul sfaturilor … le dau numai pe aur! 😀 😀
Sorin a zis
Depinde de ce sume se vorbeste .. sigur pentru o persoana simpla poate fi aurul in continuare sau dolarul. Euro ar fi de asemenea o varianta.
Marius Cucu a zis
Euro o cam ia la vale in ultima perioada. Ar fi fost o investitie dolarul. Dar cine ar fi stiut ca o sa se ridice la 3.7 de la 3?! 🙂
ice4you a zis
In ce priveste valuta, EURO a fost si ramane o alegere proasta pentru a pastra niste bani pe termen lung avand in vedere lipsa de predictibilitate si mai ales fluctuatiile destul de mari spre deosebire de dolar care a fost mereu mai stabil. O predictibibilitate a cresteri dolarului puteai sa o ai din momentul in care OPEC a redus pretul petrolului iar cresterea vanzarii de petrol a crescut exponential. Anul asta va fi anul dolarului datorita exportului mare de petrol din zonele in care dolarul este rege, insa nimeni nu poate sa prevada concret ce va fi in viitor. Acum este momentul cumpararii de euro pentru ca este din ce in ce mai ieftin, cu sperante ca acesta va urca mai ales din trimestul al doilea cand cresc si exporturile din zona EURO.
Mortu a zis
Eu mi-s pe ING şi momentan nu mă duc nicăieri. Am bancomate lângă mine; folosesc cardul în străinătate; am şi pensia privată tot la ei 🙂
Marius Cucu a zis
Si eu am bancomat la 5 minute de mine.
Ce clauze au la pensia privata?! 🙂