Tocmai a apărut o noua generație de procesoare. Sunt 15 generații disponibile pe piață, ca să știm unde ne aflăm. Vă zic din start, dacă aveți o generație relativ nouă, nu cumpărați doar de dragul de a o face. De multe ori, vorbim de performanțe infime. De exemplu, între 13 și 14 procentele sunt de 4-5%. Extrem, extrem de puțină performanță. Nu este justificat să investiți.
Modelele sunt disponibile aici, atât pentru laptop, cât pentru desktop.
Cred ca observați asta datorita ultimelor articole destinate acesteia. Printre rânduri v-am mai inserat câteva sfaturi despre procesoarele Intel: care sunt diferențele dintre procesoarele cu I3, I5, I7 și I9, la ce este bine sa le folosim și nu numai.
Ierarhia o cunoaște toată lumea, avem I3 < I5 < I7. Corect, însă, de la Sandy Brigde, cei de la Intel s-au gândit sa scoată versiuni pentru fiecare in parte. E posibil ca un I3 Ice Lake sa fie mai bun ca un I5 Sandy Brigde. Sigur, unul beneficiază de tehnologia Turbo Boost, altul nu. Eu vreau să vă fac să înțelegeți ca trebuie întâi sa va uitați generația de procesor, apoi sa faceți comparații.
- Citește și articolul Diferența dintre AMD și Intel
- Citește și articolul Listă procesoare Intel – generația 12
- Citește și articolul Diferența între DDR4 și DDR5
Cum ziceam, în momentul de față suntem la generația a 15 a de procesoare. Intel a reușit să fie prima cu compatibilitate cu DDR4, cât și cu DDR5.
Dacă ar fi să facem comparații între generația Sandy Bridge, cea de-a 2 a, și de Ice Lake, aceleași procesoare, de același tip, vom observa un plus de performanță de până în 50%.
Ideea cu I3 are 3 nuclee, I5 are 5 nuclee sau I7 are 7 nuclee este total falsa.
Aceasta se face in funcție de numărul de nuclee, frecventa procesorului, mărimea cache-ului, dar si alte tehnologii precum Turbo Boost și Hyper-Threading(despre care va spuneam mai sus).
Diferențe dintre procesoarele I3, I5, I7 și I9, de la Intel
Înainte de a intra în pâine trebuie sa definim putin Intel Turbo Boost și Hyper-Threading.
Intel Turbo Boost
Tehnologia aceasta aduce performante inteligente procesoarelor, stiind sa interpreteze mult mai bine cu sarcini care folosesc un singur nucleu al procesorului sau dacă aplicațiile folosesc mai multe nuclee simultan. Este disponibila doar la procesoarele I5, I7 si I9. Aceasta optiune se activeaza atunci când sistemul de operare solicita performanta mai mare procesorului.
Daca folosim un program optimizat pentru single core, puterea procesorala se va duce in acea directie. Poza de mai jos va arata cum lucreaza Turbo Boost.
Intel Hyper-Threading
Cu aceasta tehnologie vom putea executa mai multe sarcini in același timp. Datorita Hyper Threading procesorul creează nuclee virtuale. Noile procesoare quad-core folosesc 4 nuclee pentru a le transforma in 8 sarcini, ideal pentru cei care au multe aplicații deschise, rulează programe de editare video, modelare 3d și nu numai.
Acum ca avem o idee despre ce înseamnă Hyper Threading si Intel Turbo Boost, cred ca trebuie sa mergem mai departe la comparațiile dintre I3, I5 si I7.
Înainte de acestea trebuie să menționăm că, pe piață mai avem Intel Celeron, Intel Pentium, procesoare mai slabe decât cele din seriile ce urmează.
Seria de procesoare I3
I3-urile au fost întotdeauna procesoarele de buget. De notat faptul ca au rămas singurele dual-core, spre deosebire de restul care sunt quad-core. Asa cum va spuneam si mai sus, au o serie de caracteristici limitate. In plus, acestea sunt cele mai ieftine dintre cele 3.
Acest tip de procesor nu beneficiază de tehnologia Turboboost, una dintre cele mai importante opțiuni. De obicei, are un cache scăzut de 3-4 MB.
Un avantaj al acestor procesoare este ca au consumul mic de energie, dar pierde la performanta.
Seria de procesoare I5
Când vorbim de I5, putem sa vorbim de procesoarele de mijloc. Din punctul meu de vedere sunt chiar de top. Le recomand pentru gaming, pentru cei care nu fac modelare 3d, nu deschid foarte multe masini virtuale si altele.
Acest procesor beneficiaza si de Turbo Boost.
Seria de procesoare I7
Procesoarele cu I7 sunt si dual core si quad core. Trebuie sa fim atenți la terminația pe care o are acesta. Modele care se termina in M sunt dual core, iar cele care se termina in QM sunt quad core. Am publicat un tabel AICI cu mai multe detalii. Beneficiază de tehnologii precum Turbo Boost, Hyper Threading, Virtualization, AE5 si multe altele.
Pe lângă seriile de care v-am amintit mai sus, între timp au mai apărut și alte modele. Cele ULV(Ultra Low Voltaje). Acestea au avantaje, dar și dezavantaje. Consumul de energie este mai mic, dar, totodată, sunt și mai puțin performante. Sigur, discuția se poate dezvolta, dacă ne raportăm la generații diferite de procesoare.
Seria de procesoare I9
Da, Intel a făcut-o și pe asta. Mai nou avem și procesoare I9. De fapt, pare a fi un rebranding pentru cele din seria Extreme, dar putem vorbi și de un competitor pentru AMD.
Altfel, ar fi util să analizați ambele oferte, ba chiar să puneți întrebări în comentarii. E posibil ca AMD să aibă variante mai ok în bugetul vostru.
ion a zis
Ce zici ar fi ok acest Cooler procesor ARCTIC Freezer 13, 1 x 92mm, 4pin
Marius Cucu a zis
Nu este rău, însă eu am testat câteva modele care nu mi-au plăcut. Am rămas laScythe Ninja 3 rev. B.
Câteva poze ai aici. Stă în 60 de grade, pe low, orice aș face pe PC.
iulian a zis
salut ce ai alege ryzen 1700 sau i7 6700k va fi nevoie in viitor de mai multe nuclee?
ion a zis
modele care leai testat erau tot de la ARCTIC ?
Si daca Scythe Ninja 3 rev. B ar incapea in Carcasa Zalman Z1 si o placa de baza GIGABYTE GA-Z97-D3H?
Marius Cucu a zis
arctic nu, m-am orientat spre Zalman și Scythe. Cei din urmă sunt de top. Cred că o să-ți încapă la limită modelul. Radiatorul de lângă VRM cred că o să-ți dea ceva de furcă, dar rezultatele sunt foarte, foarte bune.
Mada a zis
Salut! As avea si eu nevoie de o recomandare. Care dintre cele doua calculatoare ar fi mai bun ca performanta overall?
Sistem IT MYRIA Digital V6, Intel® Core™ Skylake 6th Gen i5-6600K pana la 3.9GHz, 16GB, 1TB, AMD Radeon R9 380 2GB, Ubuntu
Sistem IT MYRIA Live V36, Intel Core i7-4790 pana la 4.0GHz, 8GB, HDD 1TB + SSD 120GB, nVIDIA GeForce GTX 960 2GB GDDR5, Linux
Multumesc!
Marius Cucu a zis
Fără discuții sistemul MYRIA Digital V6 este mai ok, dar discuția este un pic mai lungă pentru că pentru sistemele brand nu știm exact ce placă de bază are. În mod normal 6600K este pentru overclock, dar are la bază o sursă destul de mică pentru overclock destul de ok.
Pe lângă asta placa de bază nu știm dacă este sau nu de acest gen, nu știm dacă permite overclock-ul și nu știm cât de calitativă este. Scrie Z170 acolo în specificații, dar nu știm prea multe despre acesta.
Pe asamblu el este mai ok, alături de un SSD micuț, de 120 GB, la momentul oportun.
Mada a zis
Multumesc!
viorel a zis
poti sa imi spui, te rog, cum aflu ce generatie de processor e pe pc-ul meu? e un Lenovo si pe el scrie intel i3, dar cum stiu care generatie: prima, a doua, a treia etc?
multumesc
Marius Cucu a zis
Dacă citești articolul ăsta… o să te ajute.
catalin a zis
Salut, intre
Laptop Lenovo IdeaPad Z51-70 i7-5500U 1TB 8GB M375 4GB DVDRW FullHD Negru
Laptop Asus X550JK-XX116D i7-4710HQ 1TB 4GB GTX850M 2GB DVDRW
Multumesc!
Marius Cucu a zis
Mergi pe ASUS X550JK-XX116D. E mai ok din punct de vedere hardware și l-am tot recomandat mai sus.
cata a zis
Laptop Gaming Asus G56JK-DM156D cu procesor Intel® Core™ i7-4710HQ 2.50GHz, Haswell™, 15,6″ Full HD, 4GB, 1TB, DVD-RW, nVidia GeForce GTX 850M 2GB, FreeDOS, Black
Ce parere ai de acest laptop? Vreau sa il folosesc pentru editare video, diferite programe de proiectare CAD dar si jocuri. Am citit pe unele forumuri ca se poate scoate DVD-RW-ul si pune un SSD, este posibil?
Marius Cucu a zis
E un model foarte ok. Da, se poate pune un caddy în loc de DVD RW. dar se pierde garanția. Trebuie să faci în service asta. Oricum, are un HDD ok.
cata a zis
Multumesc pentru raspuns si promptitudine
Marius Cucu a zis
Cu plăcere. Merci de share la articol 😀
cata a zis
Laptop Asus ROG G56JK-DM156D i7-4710HQ 1TB 7200 RPM 4GB GTX 850M 2GB VS. Laptop Asus F550JX-DM169D i7-4720HQ 1TB 8GB GTX950M 4GB DVD-RW FHD
Marius Cucu a zis
Salut. Seria ROG pentru jocuri.
viorel a zis
sint putin nedumerit: ai scris la procesoarele i3 ca „au ramas singurele dual-core”, dupa care la i7 scrii „Procesoarele cu I7 sunt si dual core si quad core”.
eu am cumparat asa ceva: HP ProBook 450 G2 i7-5500U 1TB 8GB ATI R5-M255 2GB si nu regasesc procesorul in lista la care ai dat link. sa inteleg ca am cam luat teapa? i7 cu care e dotat acest laptop e dual core sau quad core?
multumesc
Marius Cucu a zis
Ai înțeles bine. De aceea este mai ieftin. Este un ULV dual core. Are 2 core-uri si 4 thread-uri.
Marius a zis
Buna ziua. As avea nevoie de un sfat… Doresc un calculator pentru gaming si am aceasta configuratie: intel i3 2120 3.30Ghz, 8g rami, placa video NVIDIA geforce GTX 550 TI, Placa de baza as rock z68 pro 3 gen 3. Intrebarea mea este, ce ar trebui sa schimb si cu ce (recomanda-mi ceva bun). Multumesc anticipat
Marius Cucu a zis
Păi ai putea urca cu placa video un pic mai sus, dar nu e deloc ieftin să iei ceva mai bun. Ce buget ai pentru upgrade?!
Alin a zis
Salutare,
in primul rand multumesc anticipat pentru timpul acordat. Vreau sa iau un calculator care va fi folosit in special pentru jocuri in retea (gen CS, DOTA dar si GTA). Nu stiu daca sa aleg un sistem refurbished, de brand, cu procesor i5 generatia 2 sau un sistem nou, cu procesor i3 de generatie 5 sau chiar 6, mentionand ca restul componentelor (placa video , memorie RAM etc) fiind similare ca si performanta. Astept recomandari !
Multumesc !
Marius Cucu a zis
Hai să discutăm mai exact, pe link-uri ca să putem analiza așa cum trebuie.
Ionut a zis
Salut, dispun de suma de 3000 de lei pentru a-mi incropi un sistem decent pentru gaming. Din ce am citit mai sus, am inteles ca un i5 ar fi suficient, insa am intrebari referitor la: placa de baza, placa video si eventual o memorie RAM bunicia. Ai putea sa-mi recomanzi un sistem care sa tina pasul cu indarjire 2-3 ani fara probleme?
Multumesc
Marius Cucu a zis
În 3000 de lei cred că ne încadrăm cu un I5 Skylake și DDR3. Monitor există? Ce rezoluție?!
Bogdan a zis
Ce parere ai despre acest laptop Asus X555LB-XX025D?Merita bani?
Marius Cucu a zis
A fost și la preț mai bun la începutul lunii. Cam când dorești să faci achiziția și la ce îl vei folosi?!
Bogdan a zis
Vreau sa il folosesc pentru proiecte si pentru putin gaming.
Cristian a zis
Buna, vreau sa imi configurez un PC si, nefiind specialist, te-as ruga, daca se poate, sa ma ajuti :
1. Ce SSD mi-ai recomanda ?
– Disque SSD SATA 2,5″ de 256 Go
– Disque SSD SATA 2,5″ hautes performances de 256 Go
– Disque SSD PCIe M.2 de 256 Go
– Disque SSD M.2 PCIe hautes performances de 256 Go
– Disque SSD Adata DP900 2,5″, SATA 6 Gbit/s, 256 Go, 1 million d‘heures de fonctionnement entre deux pannes
2. Ce optiunune sa bifez la configurarea BIOS-ului ?
– option NIC (carte d‘interface réseau) définie sur activée
-option NIC (carte d‘interface réseau) définie sur activée avec PXE
– option NIC (carte d‘interface réseau) définie sur désactivée
– option Internal Bluetooth (Bluetooth interne) définie sur activée
– option Internal Bluetooth (Bluetooth interne) définie sur désactivée
– option Internal Wi-Fi (Wi-Fi interne) définie sur activée
– option Internal Wi-Fi (Wi-Fi interne) définie sur désactivée
– Boot First Device NIC (amorcer première carte d‘interface réseau)
– option Wake-On-Lan (réveil sur réseau local) définie sur désactivée
– option USB Wake Support (prise en charge sortie de veille USB) activée
– option USB Wake Support (Prise en charge du réveil USB) désactivée
– option Virtualization (virtualisation) activée
– option Wake-On-Lan (réveil sur réseau local) définie sur activée
– option Wake-On-Lan (réveil sur réseau local) définie sur activée (réseau local ou réseau local sans fil)
– option Embedded Microphone (microphone intégré) désactivée
– option Speedstep activée
– option TPM Security (sécurité du module TPM) définie sur activée
Multumesc, mult !
Toate cele bune !
Mihai a zis
Salut! Am un dell n5110 cu i3 m si vreau sa i ifac upgrade cu un i7 qm care l-am gasit sa il iau tot de la un dell n5110.Mi-a zis un prieten ca pot avea probleme cu el sa mi se supraincalzeasca pentru ca s-ar putea sa nu am racirea adecvata pt acest procesor.Intrebare este , iti trebuie un circuit de racire special pt i7 ,cu toate ca este acelasi produs (Dell n5110) doar ca difera procesorul?
Marius Cucu a zis
Eu n-aș pune pistolul de lipit pe el. 🙂
Claudiu a zis
Salut
Vreau sa-mi fac un pc nou (pentru filme, dar si gaming, dar nu la modul ultimul „racnet” in materie de tehnologie sau cel mai rafinat mod de de a juca, ci sa pot juca in termeni rezonabili ultimile jocuri aparute – Mentionez ca am un monitor DELL IPS 19.5 inch cumparat de curand), deci nu sunt adeptul diagonalelor mari gen 23-27 inch, nu am nevoie).
Sistemul actual achizitionat in noiembrie 2006 arata cam asa:
– Intel Pentium 4 3Ghz, Ram 1 Giga, HDD SAMSUNG ~250 GB, placa de baza ASUS – nu mai stiu ce model, placa video ATI radeon x300/X550/X1050 (sau poate ama gresit eu), celelalte componente nu le mai retin. Cred ca nu are nici un sens sa incerc sa-l upgradez sau sa pastrez vreuna din componente. De aceea vreau achizitionarea unuia nou, pe componente pana in noiembrie – decembrie 2016 (poate am noroc si prind ceva reduceri de Black Friday).
Vreau sa pornesc in felul urmator:
1. Procesor: i5 4690 – aici sunt hotarat;
2. Placa de baza: aici am mai multe variante, functie de producatori:
a) ASUS H97-PRO sau H97-PRO GAMER -sunt nehotarat, dar inclin mai mult spre prima varianta;
b) GIGABYTE H97-D3H sau H97-HD3 sau H97-GAMING.
3. Memorie: 4 GB, dar nu stiu ce marca si de care tip e mai buna (am auzit doar de KINGSTON, CORSAIR, KINGMAX).
4. Placa video – aici nu stiu nici ce marca, nici ce tip (doar Gigabyte, si Asus stiu ca si marci). Ar merge sa raman doar cu placa video integrata in procesor?
5. Hard Disk – oscilez intre 2 variante, diferenta de pret de vreo 50 ron intre ele, dar ca si performanta nu prea imi dau seama:
a) HDD 500GB WD Caviar Black WD5003AZEX, sATA3, 7200rpm, 64MB;
b) HDD 500GB WD RE WD5003ABYZ, SATA3, 7200rpm, 64MB, Enterprise.
6. SSD – Aici nu ma pricep deloc. Nici nu stiu daca trebuie neaparat.
7. Unitate optica – nu stiu.
8. Card reader – nu stiu (probabil USB 2.0 CARD READER CF/SD/HC/XC/XD/MS/PRO -35 lei).
9. SURSE – nu stiu.
10. Carcasa – nu stiu.
11. Placa de retea – nu e cumva integrata in procesor sau in placa de baza? Nu stiu, zic si eu.
12. Placa de sunet – idem ca la pct. 11.
13. Altele care mai sunt necesare (ex. coolere, ventilatoare etc.)
Avand in vedere cele mai sus mentionate, te rog sa ma ajuti cu sfaturi, confirmari/infirmari, completari asupra a ceea ce am scris mai sus;
Multumesc mult pentru ajutor.
Marius Cucu a zis
Salut. Cam când dorești să faci achiziția?!
Claudiu a zis
Salut, in noiembrie.
Ciprian a zis
Buna. Am nevoie de un sfat..vreau sa achizitionez un laptop si nu stiu ce sa fac..am de ales intre Laptop LENOVO G50-80, Intel® Core™ i7-5500U pana la 3.0GHz, 15.6″ Full HD, 4GB, 1TB, AMD Radeon R5 M330 2GB, Free Dos, negru si Laptop LENOVO G50-80, Intel® Core™ i3-4005U 1.7GHz, 15.6″, 4GB, 1TB, AMD Radeon R5 M330 2GB DDR3, Free Dos primul e la 1500 si al doilea 2300 . Intrebarea e merita efortul financiar? Nu il folosesc pentru jocuri..vreau doar sa fie bun si sa il folosesc cativa ani buni sa nu fie depasit peste un an doi… multumesc anticipat sper sa imi raspunzi.
Marius Cucu a zis
Salut. Mi-a scăpat comentariul tău. Seria este aceeași, hardware-ul este diferit. Eu aș merge pe cel cu ecran FULL HD.
cata a zis
Salut, pe care dintre cele doua sa le aleg
Laptop Asus ROG GL752VW-T4015D i7-6700HQ 1TB 8GB GTX960M 4GB FullHD Gri Metal Re gl752vw-t4015d_resigilat
vs.
Laptop Gaming ASUS ROG GL552V cu procesor Intel® Core™ i7-6700HQ 2.60GHz, Skylake™, 15.6″, Full HD, 8GB, 1TB, nVIDIA GeForce GTX 960M 4GB, Free DOS
avand in vedere ca au performante identice, doar ca unul este de 17″ iar celalalt de 15″. Ar trebui sa tina mai mult bateria la cel de 15″?
Marius Cucu a zis
Da, cel puțin teoretic. Totuși este pentru gaming, eu aș miza pe un display mai mare care, oricum, în mare parte va fi alimentat de la priză.
Eu aș merge pe Asus GL752VW-T4015D. În utilizarea de zi cu zi, în jur de 4 ore te va ține bateria, iar in jocuri… aproape 2 ore.
Alecusan Vasile a zis
vreau sa achizitionez un laptop second hand buget disponibil 900 Ron.Poti sa-mi recomanzi unul. Mersi!
Marius Cucu a zis
E un buget cam mic, ar trebui să încerci să mărești un pic bugetul.
alecusan vasile a zis
Multumesc de raspuns.Despre acest laptop ce parere ai merita 900 Ron. Mersi!
Toshiba Satellite
Procesor Intel(R)Core(TM)i3-2328M serie II CPU @ 2,20GHz
Memorie Ram 6,00 GB (5.89 GB usable)
Sistem type 64-bit Operating sistem
hard 500gh-slim
USB 3.0
HDMI,VGA
Bluetoth
2
alecusan vasile a zis
Multumesc de raspuns.Despre acest laptop ce parere ai merita 900 Ron. Mersi!
Toshiba Satellite
Procesor Intel(R)Core(TM)i3-2328M serie II CPU @ 2,20GHz
Memorie Ram 6,00 GB (5.89 GB usable)
Sistem type 64-bit Operating sistem
hard 500gh-slim
USB 3.0
HDMI,VGA
Bluetoth
robert iulian a zis
salut. am un hp probook 6550b cu urmatoarele
procesor intel i5 520m dual core
placa video integrata
hard ssd intel 530 series
8gb memorie rami DDR3
As vrea sa-i pun ori un i5 quad core ori un i7 quad core,
dar am inteles ca placa mea nu suporta decat doua modele de i7 acestea fiind 620M si 640M, dar acestea fiind tot dual core. i5 quad core iar nu stiu daca suporta
simt ca degeaba am pus ssd k tot la fel se misca(presupun ca din cauza procesorului dual core. Ajuta-ma cu un sfat ce procesor as putea sa-i pun ptr a marii puterea reala a ssd-ului
Multumesc
gherman ionut a zis
salut am si eu un leptop lenovo..procesor intel corei3-4030 cpu 1.90ghz.ram 4gb..ce imi recomanzi sa schimb ptr ca jocurile sa mearga bine.
omega4200 a zis
pana la urma nu inteleg de ce un i5 4460 e mai bun decat i5 4690 ca totusi e tactat mai sus i5 4690.. unii zic ca i5 4460 are instructiuni si performante ca i5 6500.. pe site la intel nu gasesc detalii… poate explica cineva de ce tocmai 4460 e asa de cautat? si pe piata de sh de ce e la fel de scump ca i5 6500?
Marius Cucu a zis
Diferența între ele este mică de 5%. Seria 6 este un pic mai ok pe partea de video integrat. Nu e mai ok 4460 decât 4690.
KanekiSWAG a zis
Mi-am stricat ultimul laptop recent si m-am cam saturat sa il tot repar. Vreau sa imi iau un PC acum. ce zici de asta ? Procesor
Producator Intel
Procesor i5-4460
Familie Core i5 4th gen
Nucleu Haswell Refresh
Numar nuclee 4
Numar thread-uri 4
Socket 1150
Viteza 3.2 GHz
Turbo 3.4 GHz
Link produs Procesor
Placa De Baza
Producator Gigabyte
Model GA-H81M-S2H
Producator chipset Intel
Chipset H81
Link produs Placa de baza
Carcasa
Producator Segotep
Model Dawning Blade
Tip MiniTower
Ventilator Segotep Polar Wind 120 Red LED
Link produs Carcasa
Placa Video
Placa video Dedicata
Producator EVGA
Serie GeForce
Model GTX 950
Editie/Racire Superclocked
Porturi 1x DVI
1x HDMI
3x DisplayPort
Memorie 2 GB
Link produs Placa video
Memorie
Producator Patriot
Model Signature Line
Tip DDR3
Capacitate RAM 8 GB
Frecventa 1600 MHz
Link produs Memorie
Stocare
Capacitate stocare 1000 GB
Producator HDD Seagate
Serie HDD Baracuda
Capacitate HDD 1000 GB
Rotatie HDD 7200 rpm
Buffer HDD 64 MB
Interfata HDD SATA-III
Link produs HDD Hard Disk
Este bun?
Marius Cucu a zis
Nu e rău deloc. Depinde de cât dai pe el. 🙂
Daniel a zis
Salut , nu prea ma pricep eu cu componentele astea … As vrea sa-mi fac un pc de gaming care sa mearga orice joc din prezent , chiar si astea mai mari (Gta V , Overwatch , Witcher 3 , etc.) . Pc-ul vreau sa il fac din componente , nu sa-l cumpar direct . Am cautat pe google cate ceva si m-am gandit sa te intreb daca poti sa-ti dai cu parerea la componentele astea :
Procesor : Intel Haswell Refresh, Core i5 4460 3.2GHz -8 milioane
Placa video : Asus GeForce GTX 950 Strix DirectCU II OC 2GB DDR5 128Bit -7 milioane jumate
Memorie ram : x1 Memorie Kingston Value Ram 8GB DDR3 1600 CL11 -1 milion jumate.
Tin sa mentionez iar ca pc-ul este strict de gaming.
Marius Cucu a zis
Nu e chiar rău, dar cred că mai trebuie să umbli la placa video ca să mergi pe high.
Ce buget total ai și cam când dorești să faci achiziția?!
Daniel a zis
Pai vreau sa-l cumpar vara aceasta si sa fie maxim 10 milioane placa video / procesorul . Imi poti tu recomanda ceva mai bun ?
Marius Cucu a zis
Păi văd că la tine costă 8 milioane procesorul și 7,5 milioane placa video.
Ce te face să crezi că aș putea să le găsesc pe amândouă la 1 000 de lei?! 🙂