Așa cum v-am mai spus și în articolele precedente, am avut în teste 5 televizoare de la eMAG, de la fiecare brand în parte. Când mă refer la brand amintesc de cele 5 de top:
Am avut lideri de gamă de la 4 dintre ele, mai puțin de la Samsung, ce ne-au oferit o serie medie. Nu a fost nicio problemă, doar că se simt anumite lucruri pe imagine. Dar pe acestea le vom discuta în review-ul complet.
Pentru că vreau să discutăm despre telecomenzile fiecăruia în parte, vreau să precizez plusurile și minusurile fiecărui model în parte. Se pune tot mai mult accentul pe funcțiile smart și integrarea acestora în casă.
Nu știu dacă trebuie să îl considerăm un top, dar cred că putem să spunem care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui model în parte. Sigur, e posibil ca unele serii să fie diferite un pic.
Listă de telecomenzi pentru diferite branduri:
Telecomanda TV Samsung
Am primit o telecomandă foarte mică. Ceva foarte mic și ușor, parcă ar fi un model de la un soundbar. Nu are multe butoane, are doar pe cele de volum și apoi trebuie să te joci în meniu cu butoanele.
Pe partea de Smart se mișcă interesant, mă refer la faptul că în browser cursorul „alunecă” destul de ușor. Nu este chiar LG, dar e micuță și ea. În plus, am observat că Samsung a implementat un fel de autosugestie pentru viitoarele litere pe care le apeși, pentru a forma cuvântul. Este destul de utilă treaba. Ah, și se încarcă de la soare, dar nu e luminată.
Telecomanda TV Philips
Era destul de mare. Era interesant faptul că aveai pe spate taste querty și puteai să îți faci de cap cu aceasta. Cu puțină obișnuință puteai să tastezi din ce în ce mai repede în zonele de smart ale televizorului.
Mă bucur că au renunțat la touchscreen și acum au modelul clasic. Normal. În fapt, seriile medii au una cu mai multe butoane, în schimb ce modelele OLED au altă telecomandă.
Ca cele din poza de mai jos:
Telecomanda TV Sony
Era ceva gri, nu cu un design foarte interesant, nici cu o culoare care să îmi dea impresia de premium. Îți făceai destul de bine treaba cu aceasta. Totuși, cea mai utilă funcție mi s-a părut cea de comandă vocală. Nu îmi place faptul că trebuie să apeși de 3 ori pe taste. Mă simt ca la telefoanele vechi, cu butoane.
Telecomanda TV LG
Nu aș putea fi obiectiv cu LG-ul pentru că am folosit de multe ori această telecomandă. Cea de smart mi se pare interesantă, are un cursor ok, te miști foarte bine prin WebOS cu aceasta. Magic Remote îi zice. Ideea este ok, butoanele se apasă ok și te miști bine în browser cu aceasta.
Sigur că îți trebuie ceva exercițiu, dar pe măsură ce te obișnuiești o să îți placă foarte mult.
Rotița din centru este ca de forma uneia de mouse. Este foarte rapid să muți canalele cu aceasta.
Telecomanda TV Panasonic
Premium. Relativ pătrățoasă și robustă. Interesantă pe ansamblu, dar nu tastam atât de ușor.
Pe măsură ce voi mai testa anumite tipuri de televizoare voi adăuga aici și alte modele. Deocamdată, cam atât avem.
Dacă tot am vorbit în lung și lat despre televizoare am zis că trebuie să vorbim și despre cum alegem o telecomandă. Mai degrabă, cred că discuția ar trebui redusă la: cum identificăm telecomanda de care avem nevoie pentru televizorul nostru. Se presupune că avem un televizor mai vechi așa că va trebui să identificăm seria acestuia.
Partea bună este că multe telecomenzi sunt compatibile, de la același producător. Nu știu dacă aș miza pe cele universale, având în vedere că cele noi au fel de fel de butoane dedicate ce nu sunt disponibile pe acestea.
Așadar, să zicem că avem televizor Philips. Mai toate telecomenzile sunt compatibile, chiar dacă vorbim despre televizoare de buget, dar și cele premium.
Cum aleg o telecomandă?
Modelul telecomenzii se identifică direct de pe telecomandă. Fie pe capac, fie la zona de baterii. Modelul televizorului este evident, fie pe factură, fie pe spatele televizorului aveți o etichetă.
Există și telecomenzi ca aceasta, universală.
Da, unele modele funcționează și cu așa ceva.
La fiecare magazin în parte, mai ales cele online: Flanco, eMAG.
Adaugă un comentariu