Anii trecuți era mult mai ușor să vorbim despre noile televizoare, despre noile serii ale brandurilor. Pe măsură ce tehnologia OLED a devenit tot mai importantă, iată că e un pic mai greu de înțeles, mai ales de către cei care nu sunt deloc inițiați cu fenomenul.
Din experiență am observat că lumea nici măcar nu știe să se orienteze spre tehnologia de bază: dacă să ia LCD, dacă să ia OLED sau dacă să aleagă microLED.
Încă din 2016 am contact cu televizoarele OLED ale celor de la LG mai mult sau mai puțin. Câteodată de la producător, câteodată de la magazine, în funcție de cum am putut face rost de produse.
2023 este anul în care concurența dintre Samsung Display și LG Display începe să dea roade. Asta pentru că în 2022 cei de la Samsung Display au lansat 2 produse foarte bune: Samsung S95B și Sony A95K. A fost o lovitură pentru LG Display, așa că au scos pe piață Micro Lens Array sau tehnologia MLA prescurtat la început de 2023.
Ce înseamnă asta?
Înseamnă competiție, iar pe lângă competiție avem și un pic de haos între modele. Asta pentru că acum se vând 3 tipuri de panouri LG Display pe piață.
Așadar avem:
- display-uri OLED clasice
- display-uri OLED din seria EVO
- display-uri OLED cu tehnologia MLA
Ca să fie și mai neclar, dacă pe diagonale mari avem o tehnologie, să zicem EVO, pe diagonale mici avem șansa să nu avem același panou. Trebuie un pic de atenție la modelele de 42′.
La ce trebuie să fim atenți când luăm LG G3, LG C3, LG B3 și LG A3?
LG G3
La noi nu prea ajunge LG G3, dar doar acesta beneficiază de tehnologia MLA. Pe lângă o răcire foarte bună este și un model dedicat celor care vor să pună televizorul pe perete. Asta pentru că nu aveți un stand.
Televizorul ajunge în peak la 2100 de niți și beneficiază de noua tehnologie LG Brightness Booster Max.
LG C3
În principiu, acesta va fi cel pe care se va face focus. Are panoul EVO de anul trecut, dar dacă mă întrebați pe mine cred că ar bun de luat în considerare și un LG C2, dacă îl mai găsiți în stocuri.
LG C3 e disponibil aici.
LG B3 și LG A3
Au panouri clasice. Diferența între A și B este strict legată de protecțiile pentru burn in. Obțineți cam aceeași tehnologie, însă o răcire nu la fel de bună ca cele din seriile superioare.
Dacă aveți nevoie de detalii suplimentare poate reușim să ne auzim în secțiunea de comentarii.
Adaugă un comentariu