Acum milioane de ani începeam să scriu despre imagine. Nu mă pricepeam, așa cum zic și acum că nu e suficient să trag de un slider de saturație ca să mă consider bun la colorizare. Dar încerc să mă dezvolt pe cât posibil și, chiar dacă nu se vede, pe alocuri mai deschid câte un tutorial, mai învăț una alta.
Știu, prima tendință este să tragi de slider-ul ăla și să pară că faci treabă. Sunt în aceeași măsură pe Youtube, dar fin, fin mai adaug lucruri. Pur și simplu ca să învăț, să fac practică pe mine.
Televizoarele le-am butonat de prin 2016 mai serios. Așa, după 5-6 ani de stat cu ele la muncă. Atunci când am crezut că am un cuvânt de zis. Și… v-am plictisit pe aici despre ele. Cred că am abordat fiecare punct și subpunct. Am vorbit despre culorile lor, despre calibrare, ghiduri și nu numai.
În goana asta după click-uri și după intrat în Discover suntem toți. Dar între a te juca cu un titlu și a da o informație greșită doar de dragul traficului nu știu dacă este chiar o decizie bună.
Ori de câte ori a fost vorba despre televizoare am recomandat ca oamenii să le vadă și în magazin. Să se uite în paralel, dar să aibă grijă că sunt și promoteri pe acolo și unii le reglează, alții le lasă de izbeliște.
Însă, niciodată nu ar trebui să setați un televizor pe modul Magazin. În prima fază, un panou că e LCD, că e OLED „se consumă” la luminozitate 100%. La OLED problema este un pic mai rapidă, la un LCD, în funcție de iluminare… poate să fie ceva mai rapidă, dar nu e bine să îl țineți la 100%.
În funcție de profil, aceasta poate să fie și 20%. Nu este greșit, ba chiar o să zică și curentul electric: „să trăiți bine!”
Dacă nu vreți să calibrați vreunul dintre profiluri, alegeți unul normal, dar nu îl setați pe modul Magazin.
Să împingi la limită culorile unui televizor nu înseamnă că se vede mai bine. Că e TCL, că e Samsung sau LG, terminați cu prostiile. Modul ăla pentru magazin e gândit pentru lumini foarte puternice, de magazin, să vă facă pe voi să credeți că sunt foarte luminoase față de competiție.
Mai mult, unele modele chiar au restricționate opțiuni pentru modul magazin. Sau apar reclame și notificări ale producătorului. Așadar, când vedeți site-uri care promovează agresiv Superbet… ignorați anumite articole ca ăsta.
E greșit!
Dacă nu vă mulțumesc culorile, dacă nu e suficient HDR-ul pe care îl obțineți de la TV-ul vostru scurtătura asta o să vă încurce pe termen lung.
Dacă este o parte bună la treaba de mai sus: bine că sunt puțini care schimbă profilul de culoare. Statistica zice că peste 95% dintre oameni nu fac nimic la TV după ce îl cumpără. Unii nici nu scot folia.
Cristian Nicolau a zis
La TV ul QLEd de la Samsung pe care mi-l permit am observat că mai bine a fost sa aștept câteva actualizări ca să obțin ceea ce îmi doream mai mult …Necunoscute sunt căile Domnului…iar retina omului joaca feste mereu😉
Pheno a zis
LG ar trebui sa ma premieze pentru categoria „myth busters”.
Ca oricare gadget, televizorul este un consumabil. M-am intrebat mereu, cum naiba functioneaza nonstop, ca in prima zi, fara semne de oboseala, televizorul LED Smart LG, 100 cm, 40UH630V, 4K Ultra HD, Clasa A+, pe care il am din ianuarie 2017? Nu-mi dau seama ce fel de probleme sunt cu televizoarele? Ce-ar trebui sa faca si nu mai fac? Ce le faceti, la ce corvoada le supuneti? Ii intreb fix pe cei care isi achizitioneaza televizoare pe post de tablouri, care sa le acopere crapaturile din tencuiala. Ii intreb pe zgarcitii si fudulii care dau o caruta de bani pe cele mai bengoase tehnologii si care se uita la un tv pornit cam 2 ore pe zi, ca sa nu le vina factura de curent prea mare, dupa care se plang ca li s-a defectat tv-ul, telecomanda, sau amandoua. Cum reusiti performante din astea? Care e reteta succesului?