Un amic a vizitat, în Southampton, o facultate și a făcut câteva poze la interior. Nu sunt niște poze extraordinare, dar suficient de OK să îți dai seama de dotările de acolo.
Din ce văd pe Wikipedia zice că are undeva la 10500 de studenți. Au și un Youtube destul de prezent, cu multe filmulețe, inclusiv de emoție, care vând și atrag noi studenți.
Mi-a trimis niște poze de la sălile de acolo. Nu sunt super profi și le-a făcut pe vertical, dar putem observa aparatura de acolo.
Multe televiziuni locale au văzut doar în poze ceea ce e acolo. Oamenii au doly de calitate, macara, au trepiezi ok, lanc, mixere cu tone de poziții și auxiliare, compresoare, de camere nu îmi dau seama cât de performante sunt din pozele pe care le-a trimis, dar sunt și ele acolo. Să nu mai zic că sunt acolo monitoare de control profesionale, exact ca în televiziunile care se respectă.
Când am pus eu baraca televiziunii, cumva ajunsesem și noi în direcția asta, dar la nivel de SD. Oamenii ăștia pun la dispoziție studenților lucruri d-astea, să se joace cu ele.
Nu știu în ce regim lucrează cu ele, dar cât de tare este să ai facultate pentru așa ceva?!
Da, eu m-am format la locul de muncă pentru că mi-a plăcut să trec de la niște banale click-uri pentru o grafică(afișam grafica pe un post de TV local) până am ajuns să știu tot ce înseamnă toate cele de mai jos pe acolo și să le pot folosi fără prea mari probleme – în domeniul ăsta e mult trial & error așa că nu poți zice că știi chiar tot – (n-am experiență foarte mare pe sunet, acolo am învățat exclusiv de capul meu și am ceva lipsuri). Ah, văd și niște osciloscoape pentru a măsura fibra, mufările de cabluri. Acolo mă pierd. Teoria pe care am făcut-o în facultate a fost insuficientă, iar pe local nu aveam așa ceva, doar televiziunile naționale au laboratoare pentru a repara cablăraie, eu mă fofilam și le dădeam la RTV pe motiv că ei chiar au cu ce măsura. 🙂
Mă întreb cât de tare să fie să poți să ai oameni plini de teorie, să te învețe bazele în școală și apoi să pleci să lucrezi în domeniu. Evident, echipamentul nu va ține pasul niciodată cu cele mai noi tehnologii, acolo e ca la telefoanele mobile, dar tot îți formezi bazele mult mai mișto!
Am nimerit și pe site-ul lor, se pare că sunt și niște contacte de români pe acolo, dar nu știam că ai nevoie de viză de când cu Brexitul. Nu găsesc prețuri pentru cursuri, ar fi interesant de văzut.
Iolanda a zis
Viza ca viza, dar taxele s-au triplat.