E clar, pe partea de persoane fizice, ING este tătic. Dezavantajele sunt că aplicația o ia razna când nu te aștepți. Am avut de blocat un card rămas într-un bancomat și am zis că e ok să raportăm asta și să blocăm. Sigurrrrr!
Altfel, dacă ieși din țară s-ar putea să te rupă cursul valutar. Pe BT cu tot cu comisionul de administrare ajungi undeva sub ING. Practic, gratis, nu e chiar gratis. Am făcut calcule în Turcia, în Polonia anul ăsta. De atunci am renunțat să mai apelez la cardul de ING pentru plățile în afară chiar dacă aveam verificare mai rapidă pe telefon.
În fine, ideea e că 2018 vreau să însemne cât mai puțin contact cu băncile și autoritățile. Să merg personal p-acolo.
Ar fi o idee să continui cu BT. În afara comisioanelor pe care le au pentru operațiune… n-am avut probleme cu ei. Chiar, pentru firme noi, am văzut că în primul an îți oferă totul gratuit. Pe ce am lucrat acum știu că trebuia să ridic personal extrasele undeva la 3-6 luni și să le duc la contabilă. Bine, nici nu m-am interesat să văd dacă se poate face totul online, dacă au valoare cele online.
Am mai butonat pe forumuri și am auzit de Libra Bank. Par interesanți cu deschiderea contului online, că n-ar fi taxe decât ceva comisioane care ar fi ceva mai mici decât la BT. M-aș interesa chiar și pentru firmă pentru că la contul în euro e cam nasol, iar la cel în lei am comisioane destul de mari la extragere.
Cu ce bănci lucrați voi?
Redoo a zis
Ing si Unicredit. Cand baga nevasta delegatii dese si-a facut un cont/card de euro separat pt diurna la unicredit. Pe asta-l folosim afara.
Joie Negru a zis
BT, dar o tranzactie mare am facut-o prin Unicredit si au fost foarte profi si moderni.
Malin a zis
Cu bancile din parc ma inteleg cel mai bine. Alea de pe trotuare nu sunt asa de misto pentru ca dorm aurolacii pe ele si sunt pline de rahat si iscalituri…
Marius Cucu a zis
Te-nțeleg. Am văzut mulți aurolaci prin Barcelona acolo. Stăteau cu saltele sau direct pe bancă. 🙁
Malin a zis
Bine, adevarul e ca sunt cativa care dorm efectiv in banci, acolo in vestibulul in care sunt puse bancomatele.
Pentru mine asta a fost primul soc in Barcelona in 2010. M-am dus sa verific ce bani mai aveam pe un card, era ceva sarbatoare deci banca era inchisa si doar acolo la bancomat era deschis. Aurolacul era plecat de acolo, dar cartoanele pe care dormea si niste acareturi erau acolo in banca si mirosea atat de tare a urina incat nici n-am putut sa verific soldul ca a trebuit sa ies de indata.
Costin a zis
ING. La deschiderea contului ai posibilitatea sa-ti activezi tragerea banilor de la orice bancomat, oriunde in lume, totul gratuit, comision 0.
Totusi sunt suficient de banditi ca sa nu-ti ofere serviciul asta decit la cerere. Daca nu stii de el…ai aburit-o!
Marius Cucu a zis
Pe juridic sunt mai nasoli chiar și decât BT. Pe persoană fizică e ok atât timp cât nu plătești multe cu cardul, în străinătate. În Polonia am simțit pe pielea mea, în Turcia un amic și-a luat-o bine. Cu BT e mișto atât timp cât poți să plătești. La turci nu îmi citea bine cardul, am schimbat între timp cu unul contactless.
Claudiu a zis
Atenție la cursul la orice plată externă sau retrageri de valută la ING. Nu este chiar atât de „gratuit”.
Marius Cucu a zis
Sau plăți în valută. Ani de zile mi-am luat-o până am schimbat contul principal de la ei.
Noru a zis
Salut, poti dezvolta un pic partea asta cu ING si plati in valuta ?
Caz concret : paypal facut pe cardul de ING, platit in dolari pe anumite site-uri, etc.
Marius Cucu a zis
Eu aveam de făcut plăți în Irlanda și la un cost de 3000 de lei plăteam undeva la 3120-3130 în funcție de lună. Acum la BT plătesc la cursul euro din acea zi. Vorbim de aceeași plată pe care trebuie să o fac lunar.
Totuși, caut alternativă pentru că mi se pare destul de mult să dau 25 de lei pe homebank aici. Pe juridic zic, pe persoană fizică am impresia că e 5 lei după primul an.
ice4you a zis
Cu aia personala, desi e a dracu de aspra la imprumuturi si mai ales dobanzi.
Costin a zis
…si tu?!? 😉