Pentru ca rețeaua mea de bloguri începe să solicite destul de multe resurse am zis ca este cazul sa trec de pe cont shared pe VPS. Pasul următor a fost să caut cel mai bun VPS pentru mine. Nu este cine știe ce, dar știu că am IP-ul meu, știu ca îmi gestionez singur resursele și ca am acces total la tot ce fac.
În plus, vreau să folosesc un VPS pentru mai multe, inclusiv pentru a-mi transfera fișierele video, de acasă la serviciu. Cu alte cuvinte, un VPS în România este ceea ce trebuie. Între timp, am făcut un pas și acolo și am luat un NAS, e un pic mai bine pentru backup, pentru fișiere. Altă mâncare de pește. Evoluție!
Așa ca un VPS cu un SDD de 20 GB mi s-a părut cel mai bun lucru. Am căutat oferte, în prima faza am luat host de la despregazduire.ro, varianta cea mai ieftina mi-era de ajuns. Am configurat eu in prima faza, site-urile mergeau mai prost decât la vechiul hosting așa că am cerut banii înapoi.
Am închiriat un VPS de la gazduire.net și totul a mers ca pe roate până în momentul în care am dorit să am mai multe resurse.
Configurația este asemănătoare cu cea anterioară, diferă tipul de virtualizare de la OpenVZ la XEN (consumul de resurse este diferit), iar peering-ul este direct cu ceea ce am eu nevoie.
Cel mai bun VPS în 2024?
Între timp, am reușit să ajung la mai multe VPS-uri, așa că am zis să dezvolt discuția în rândurile următoare. Cumva piața s-a așezat și la noi, deși tot apar multe firme noi. Avem și noi alternative la ceea ce este în afară.
Chroot
E găzduirea care mi s-a părut cea mai bună pentru România la acel moment. Serverul lor este pe RedHat și oferă KVM. Aveți oferta aici.
Sunt foarte mulțumit de ei, practic m-au salvat resursele lor de Black Friday și nu numai. Am migrat încă o dată pe un server nou pentru că au crescut cerințele. Pentru ~650 de lei cât dau pe an în momentul de față serverul zbârnâie. Nu mai am stres că rămân în fundul gol. Am avut ceva spike-uri de peste 10k pe blog și am stat să dezactivez din pluginuri, așa că am făcut un efort și am trecut pe server nou. Deh, plătesc un pic în plus că e server în România, dar am avut mereu suport tehnic la câteva minute distanță, la nevoie.
NAV.ro
Nu am doar la Chroot VPS, ci am migrat și la Newhost, mai nou le zice NAV. Au fost ceva probleme la început, dar am dat 2 tickete și s-a rezolvat cu uptime-ul. Acum monitorizez totul și nu sunt probleme.
Oferta lor e disponibilă aici.
Serverele lor nu sunt chiar pentru oricine, dar asta înseamnă calitate. 10 Gbps și tot ce ai nevoie. Au și ceva găzduire shared, în cloud, dar n-am testat.
Cloudify
I-am testat o bună perioadă de timp, au avut ceva probleme, dar acum pare că au rezolvat din ele. Au schimbat și interfața și au pus inclusiv Edge Load Balancer.
La început aveau prețuri de dumping, apoi au observat că nu pot rezista pe piață pe profit cu prețurile pe care le aveau. Au anunțat scumpiri.
În plus, nu îi vezi niciodată pregătiți să facă treabă, pe termen lung. Sunt foarte ok ca resurse, dar luați ca atare!
Oferta lor este aici.
Încă îi folosesc, au îmbunătățit un pic lucrurile, chiar și suportul tehnic, ca resurse cred că am ieșit mai bine la Chroot, dar stau cu 2 backup-uri externe de grija lor și monitorizare îndeaproape. Nu cred că sunt în top, dar ca găzduire secundară sunt OK pentru mine. Dar clar nu mă bazez pe ei!
Digitalocean
Cred că sunt printre cei mai cunoscuți, dacă vorbim de VPS-uri. Resursele sunt garantate, iar uptime-ul este aproape perfect. A fost o perioadă în care au dublat resursele fără ca noi să plătim ceva, iar multe firme de hosting au fost nevoite să joace și ele cartea aceasta.
Prețurile sunt disponibile aici. Au o promoție foarte tare pentru clienții noi.
Primiți 100$ credit în primele 60 de zile. Cred că serverele din Frankfurt/ Amsterdam au cel mai bun TTFB, poate chiar mai bun decât cele găzduite în România. Eu am serverul de 10 $ de la ei.
Aruba
A fost nebunie maximă cu cei de la Aruba. Nu sunt în România, e adevărat, dar fac treabă decentă. Pentru site-uri la început de drum este extrem de ok. Puteți face chiar server de backup la ei.
La 1 euro pe lună erau ceea ce trebuie. Din păcate, nu am prins server în altă țară atunci când am avut ocazia.
Între timp, nu mai găsești VPS la 1 euro la ei, ci undeva aproape de 3 euro cu tot cu TVA. Pentru cei care vor să diversifice site-urile, sunt mai mult ca OK. Nu mai am cont la ei, așa că nu mai știu cât de OK sunt.
IntoVPS
Mi-ați povestit acum mult timp de ei, știam și eu de aceștia pe forumuri. Cumva, sunt împărțiți în 2 tabere. Au atât Hosterion pentru cei care vor mai puține resurse și nu au cunoștințe atât de multe, dar au si IntoVPS pentru proiecte ceva mai „dificile”, pentru cei mai experimentați.
Oferta e disponibilă aici. Pe mine m-au câștigat prin faptul că au și servere în România.
Romarg
Cu toții am fost sceptici în privința lor. Eu am mai avut VPS cu 3 ani înainte cu ei și n-am avut nicio situație neplăcută cu ei. Sigur, nici nu i-am stresat atât de mult. Țin minte, însă, că un coleg avea tot la ei și a cerut ceva pe ticket. După 3 zile au răspuns…
Lumea spune că și-au revenit. Am plecat și de la ei, am scris aici despre acest lucru. A fost un downtime de vreo zi, iar ei nu știau de capul lor, nu erau în stare să comunice de ce au ținut picate serverele. La fel, dacă aveți actualizări despre ei sau chiar oferte noi, sunteți liberi să le lăsați în comentarii.
cyber_folks
Multă lume a avut treabă cu mxhost de-a lungul anilor. Eh, iată că au fost preluați de către cei de la R22 și încearcă să facă o firmă de hosting mai bună. Nu am multe detalii despre ei, dar o să încerc să mă interesez pe cât posibil, poate reușesc să am un server de la ei.
Văd că aceștia au ofertă interesantă pentru servere, mai ales pentru prima lună. Sunt la nivelul pieței, ca să zic așa. Nu știu însă cum se comportă serverul, însă sper să îmi spuneți voi experiența voastră în secțiunea de comentarii.
Din punctul de vedere al resurselor, da, eu pot zice că este ieftin. Totuși, trebuie să știi un pic mai multe lucruri despre servere decât pe un hosting shared. Dacă nu ne pricepem și alegem să ne administreze cineva găzduirea, cu siguranță nu va mai fi la fel de ieftin.
Sunt unele tehnologii care sunt împărțite, exact ca la shared hosting. Există și alte tehnologii care nu sunt împărțite, iar tu beneficiezi de toate resursele alocate.
Mai ales. Tu ești șeful, tu centrezi, tu dai cu capul. Este bine să îți faci frecvent backup la fișierele importante de pe VPS.
Mi-am automatizat totul la click. Fac migrare la nevoie, am backup-uri peste tot încât să nu pierd decât timp în cazul în care se întâmplă ceva. În rest, dacă vă știți pregătiți să stați să monitorizați tot ceea ce înseamnă un server, eu cred că este cea mai bună variantă. Chiar și un server cu management este o soluție. Plătiți mai mult, dar știți că ei vă fac treburile.
Cel mai bun VPS
VPS de afară
- Digitalocean
- Cloudways
VPS România
- Chroot
- IntoVPS
Am încercat să realizez unul dintre cele mai interesante ghiduri pentru a vă îndruma în alegerea corectă a serviciilor web. De asemenea, vă invit să discutăm în comentarii pe baza acestor lucruri. Chiar să recomandați, la rândul vostru, servicii de acest tip.
George a zis
Eu am renunțat la orice serviciu din România, găzduire share, vps, vds.. Etc. Și mi-am trimis spre colocare serverul cu 24 core și 70 GB ram. Găzduiește momentan pe el peste 50 site-uri (ale clienților) și am resurse garantate fata nici-o problema. + ip-uri la fel. În schimb, pot oferi contiguratii foarte puternice de KVM la preturi foarte mici – sub prețul pieței. Dacă e interesat careva, ii pot oferi spre exemplu un kvm la 10 euro cu următoarea configurație ( 6*core la 2,66 ghz, 6gb ram, 50 GB spațiu hard + 1 ip. Însă doar pentru găzduire web. (va ajut la configurare și tot ce doriți) Sanatate
vasile a zis
Puteai sa pui si tu o poza cu pisica ta pe m2 ro ;),
altfel Marius e baiat fin!
Marius Cucu a zis
Merci, merci, dar îi las să își recomande serviciile ca să pot să mai aflu și eu una alta, de-o ofertă bună ceva. Bine, pentru următorii 2 ani de zile sunt chiar ok și cu domeniile și cu hostingul.
xpnet a zis
Zici ca ai server cu 24 core, și închiriezi 6 core cu 10 euro/lună. Asta înseamnă că poți să produci doar 40 euro cu 24 core, iar o colocare de server te costa în medie 60 euro/lună. Unde greșesc?
Alex a zis
Buna,
ai incercat pe cei de la dedicatserver.ro ?
Marius Cucu a zis
Îi știu de când erau cu CS-ul, dar n-am avut niciodată de la ei.
Raul a zis
Si de la toxic-host.ro am eu la 1 euro cu 4 gb ram si 30 gb ssd si sunt foarte multumit.
Andrei Baluc a zis
Si eu la fel, dar am la 3,5 euro . N-am avut probleme cu el .
Cristian a zis
Eu am site-uri gazduite la ei de vreo 2 ani si n-am avut probleme, cel putin nu pana in prezent, iar preturile sunt mai mult ca decente .
xpnet a zis
Acum, despregazduire au devenit gazduire.net sau invers.
Marius Cucu a zis
Prima variantă. De fapt, cred că merg ambele domenii.
Dragutu Florentina a zis
A incercat cineva de aici thc.ro ?
Hw_guy a zis
@Marius
Buna,
pentru inceput ma voi lasa surprins sa vad daca veti publica acest raspuns!
Cel mai bun VPS în 2019?
Hai să vedem câteva oferte de pe la noi.
1.Daca titlul spune „cel mai bun VPS” cred ca ar fi trebuit chiar sa analizati piata din Romania , sau ? – ar fi fost corect cel mai bun din cele care le am eu!!
2.Ar fi bine si de stabilit criteriile dupa care se face clasificarea .
de exemplu sa nu amestecam OpenVZ cu KVM si virtualizare cu cloud, VPS de 3 euro cu VPS de 10 euro…si nici pretul la 512MB cu pretul la 1GB , SSD cu HDD sau Openstack/Opennebula(cloud ) cu Proxmox/VmWare (marketing cloud) – deci sa nu comparam mere cu pere
Va garantez ca nici una din firmele enuntate de dumneavoastra nu s-ar regasi in top 5 cel mai bun VPS din Romania pe criterii obiective.
Daca mai introduc si protectie DDOS nici una nu se va regasi in top 10.( pentru ca nici una nu are protectie DDOS )
@pentru cei care cauta VPS cu protectie DDOS ( buna sau proasta )
1. daca o firma are servere de exemplu la Voxility nu inseamna ca are si protectie DDOS (serviciul care este oferit de Voxility clientilor contra cost )
2.In Romania sunt doar cateva firme ( data center ) care au protectie DDOS si din cate cunosc doar noi oferim gratis.
Din cate stiu eu aceste sunt:
-GTS – contra cost (Arbor- pana in 10Gbps in RO peste 10Gbps se face tranzit in Cehia)
-Voxility – contra cost( solutie proprie de scrubing cu WanGuard senzor)
-M247 – contra cost ( Correro pana in 40 Gbps, peste se face tranzit in UK pe NsFocus )
-Orange – contra cost (WanGuard- greu de obtinut )
-Telecom – contra cost cu limitari ( Arbor )
-Mediasat – contra cost ( Radware pana in 10Gbps apoi blackholle )
– Noi – free – Wanguard pana la 40Gbps , peste blackholle
In DC-urile de mai sus pot exista si firme care au servicii de protectie DDOS ( nici una din lista nu are protectie DDOS, si doar o firma din comentarii are protectie de la GTS )
Prin urmare daca chiar doriti sa vedeti impartial care este „Cel mai bun VPS în 2019?” din Romania aveti doua variante .
1. Luati un VPS la mai toate firmele importante – contra cost / doar pentru a scrie un articol nu se merita
2. cereti un VPS de test – nu orice firma ofera
3. va putem sponsoriza noi achizitia a 20 de VPS-uri de la firmele reprezentative.( fara a ne include pe noi ca firma in postarea dumneavoastra sau in test )
cu stima,
Marius Cucu a zis
Salut. Am avut o oarecare ezitare să aprob comentariul pentru simplul fapt că eu sunt Marius, iar tu ești… guy.
Articolul, inițial, era despre mine, despre prima mea etapă în achiziția de VPS-uri. Au tot venit recomandări, eu m-am mutat de colo, colo, iar eu mi-am scris și rescris experiențele din 2012 încoace. Pe vremea aia abia te puteai atinge de un OpenVZ, mai ales ca server din România, ușor, ușor a apărut concurența și tot mai mulți oferă cloud și backup, cel puțin pe hârtie. Amintesc aici namebox, webfactor.
Ca în orice domeniu e greu să faci o comparație 100% obiectivă pentru că am vrut să fie vorba de servicii folosite de mine, nu sponsorizate de x sau y de pe piață. Am testat, mi s-au părut ok, am notat resursele oferte și am trecut mai departe.
Val Vesa a zis
Când zici “noi” la ce firma te referi de fapt?
Adrian a zis
Salut, Marius,
Anunta-ma daca vrei sa testezi serviciile noatre: https://intovps.com
– KVM cu SSD
– 5 locatii, inclusiv Bucuresti
– OpenStack, inclusiv API si API docker-machine
– plata per ora
– oferim hosting din 2004 (Hosterion) si IntoVPS e lansat din 2008
– asistenta cu adevarat non-stop prin email sau telefon. Toti angajatii in Romania (Cluj si Bucuresti)
Valentin a zis
Chiar am intrat acum pe link-ul tau de la digitalocean cel de affiliat si au bagat si o promotie ca-ti da 50$ credit ca user nou, iar cea mai ieftina varianta este 5$/luna practic cu 10$ pe an ai VPS Standard cu 1 cpu 1gb mem ram 25gb ssd si transfer de 1 tb. Sunt tentat sa-mi mut site-ul acum am la cei de la nshost… insa nu e chiar asa super, mai am un vps la OVH ceea ce e ok, insa nu au in Romania … acum sunt in dubii daca sa iau un VPS de la DigitalOcean sau alta firma din Romania.
Ciprian a zis
Salutare. Pe cei de la TLH.ro i-a incercat cineva?
Marius Cucu a zis
Nu am avut VPS-uri de la ei, doar shared-uri care au fost decente, dar și foarte ieftine… la vremea aceea. Cred că 3-4 am avut până prin 2016-2017.
Hw_guy a zis
Buna,
TLH a fost cumparat de polonezi anul asta .
Acum polonezii de la R22 au urmatoarele firme:
– xservers.ro
– Mxhost.ro
– Gazduire.ro
– TLH.ro
– HostVision.ro ( a inceput mutarea din Bucuresti la Cluj , ii preia MxHost )
– Rohost.ro
aproape de cumparare mai este si clausweb.ro
Marius Cucu a zis
Înseamnă că, ușor, ușor sar de 30% din piață R22. Da, de TLH știam că au fost cumpărați, din câte știu managementul actual rămâne 2 ani de zile, iar după vedem ce se mai întâmplă. Nu știu dacă vor fi modificări la infrastructură, cel puțin, pe termen scurt.
Hw_guy a zis
De anul trecut se tot chinuie polonezii sa treaca unele firme ( xservers de exemplu ) pe WHMCS si sa unifice managementul.Dupa cum vezi in cazul Hostvision nu ramane managementul va fi preluat de MxHost ( cred ca si in cazul Rohost va fi la fel ) si vor aparea pe termen scurt si probleme din cauza mutarii din B la CJ. Oricum polonezii cauta sa-si faca un DC in Bucuresti ( au vb. pentru colocare dar nu s-au inteles cu nici o firma mare gen M247…Voxility… ), DC-ul lui xservers e prea mic pentru a cumula toate firmele cumparate.Din informatiile mele vor ramane doua puncte, unul in Bucuresti si unul in Cluj.
Marius Cucu a zis
Eu mă refeream la oamenii din conducere, nu la managementul serverelor, acolo chiar nu știu ce vor face 🙂 Bine, iar informațiile mele sunt din vară, de când a apărut știrea, acum nu știu ce va fi.
Hw_guy a zis
la xservers,gazduire si hostvizion conducerea a plecat sau va pleca , sunt firmele care au vandut fara a se implica in procesele ulterioare.
Marius Cucu a zis
Am înțeles. Înseamnă că negocierea a fost diferită, de la caz la caz.
Hw_guy a zis
Da negocierile au fost foarte diferite si in functie de multe dedesupturi…, influente, manevre comerciale… 😉
Marius Cucu a zis
E bine, rămâne să intre băieți mai mici pe piață. 🙂
Hw_guy a zis
Hmmm, n-as spune, acum R22 incerca sa cumpere si firmele mai mici , au purtat discutii deja cu chroot,chml….si altii
Marius Cucu a zis
Din câte știu, chroot au zis pas. 🙂
Hw_guy a zis
asa e si nici cu chml nu s-a ajuns la o intelegere…dar timpul nu e pierdut ? banuiesc ca vor incerca alta tactica
Alexandru Blah*** a zis
A incercat cineva sa ia de la toxic-host.ro vps sau dedicat ? Vad ca preturile sunt foarte decente si serverele sunt gazduite in Romania respectiv pgh.ro
Ms pt raspuns .
HW_GUY a zis
serverele sunt in Voxility si se pare ca are si protectie DDOS vezi tracert :
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.70.1
2 <1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
3 23 ms 2 ms 1 ms 10.240.12.65
4 7 ms 8 ms 8 ms 10.220.156.151
5 8 ms 7 ms 8 ms 134.home.ro [81.196.20.134]
6 134 ms 50 ms 65 ms buc-ird-02gw.voxility.net [109.163.235.173]
7 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
8 8 ms 8 ms 7 ms Filter-DDoS [93.115.94.3]
9 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
Firma infiintata in 2018….. ambele site apartin firmei PGH
Mr.Lucia a zis
Deci sa te freasca sfantu ia cauta pe google “pareri toxic host” acuma am cautat si eu si m-am socat.
Cat despre vrajala asta mare cu protectia DDOs hai sa va zic o chestie, nimeni nu are protectie si aici ma refer la firme de host, nu datacentere, datacenterele au dar pe bani si bani frumosi sau care chiar nu au.
Am sunat acus 2 saptamani cam la toti gts, m247,…etc cu ideea de a coloca un server la ei, toate bune frumoase promisiuni maxime…etc, la sfarsitul conversatiei pac saream cu intrebarea “legat de ddos, protectie ceva” si de aici aparea balbaiala..
“Pai aveti des genu de probleme” Logic ca iam zis cam de 2 3 ori / luna (nu stiam ce sa ii zic alceva) si mi s-a sarut cu raspunsul.
“Pai stiti ca nu agream astfel de clienti, va putem oferi protectie pana la o anumita limita dar daca situatia nu este ok vi se face null route la ip.”
La firmele de host e foarte simplu, un client problema nu este bine venit si chiar din contra te expediaza, de ce ? 9 din 10 genu de probleme sunt din cauza clientilor, astia cu gura mare care au forumuri de 2 lei de gaming si copii de 10 ani care cred ca ei au inventat internetul, dar nici par pubian nu au macar, astia care fac tot felu de schimburi cu plati sms pe paypal si nu ii mai da bani si genu de balarii care daca cauti pe forumuri te dai cu capu de pereti.
Eu: bun si atunci ce imi oferiti inafara de internet si curent ?! Pai nimic alceva inafara de a va stoarce de bani pentru fiecare miscare ceruta.
Pai in masura asta, imi tin serveru acasa, ca null route iti face si providerul de net cand e grava situatia, ceea ce am si facut acus multi ani, 2 ani 1 server si cateva ipurile de la rds, probleme ? Never in sensu rau, null la cate 1 ip da ca asa era, mai aparea un hacer sau client cu forum de gaming, dar nah asta a fost asa de testing sa zic, cat a tinut contractu cu rds. (semnat pe 24 luni)
Sunati, dati mailuri si va veti soca, ca eu unul sunt complet socat de ce zice si ce defapt nu exista.
Multam fain.
HW_GUY a zis
@Mr.Lucia
buna,
daca citeati mai sus gaseai postul meu legat de protectie DDOS
2.In Romania sunt doar cateva firme ( data center ) care au protectie DDOS si din cate cunosc doar noi oferim gratis.
Din cate stiu eu acestea sunt:
-GTS – contra cost (Arbor- pana in 10Gbps in RO peste 10Gbps se face tranzit in Cehia)
-Voxility – contra cost( solutie proprie de scrubing cu WanGuard senzor)
-M247 – contra cost ( Correro pana in 40 Gbps, peste se face tranzit in UK pe NsFocus )
-Orange – contra cost (WanGuard- greu de obtinut )
-Telecom – contra cost cu limitari ( Arbor )
-Mediasat – contra cost ( Radware pana in 10Gbps apoi blackholle )
– Noi – free – Wanguard sezor + A10 Networks TPS scruber pana la 500Gbps , incepand cu 15 decembrie ( A10 Networks TPS dupa multe teste e mai bun decat celelalte solutii )
Legat de hosting si gaming iti trebuie o solutie DDOS cu protectie si pe Layer7, asta gasesti greu.Singura solutie cu adevarat L7 va fi a noastra, Voxility spune ca ofera si L7 ( doar pe http si https ) dar nu functioneaza.Celelalte solutii Arbor,Corero si Radware nu au protectie pe L7 – iti spune producatorul ?
Din pacate noi nu facem colocare ?
Un DC iti ofera si siguranta ,redundanta,climatizare…..nu doar ,curent si internet ?
Nu judeca prea aspru firmele care dau pe bani grei protectie DDOS , un A10 Networks TPS de 40G putere de curatare costa 275.000€, 40G banda ca sa tin un atac in spate costa cca. 4-5.000€ pe luna, cum imi recuperez eu acesti bani ????
cu stima,
Mr.Lucia a zis
Tu nu ai inteles, eu nu judecam datacenterele sau firmele de hosting, ce judecam clienti, care nu inteleg asta, cum sta treaba cu protectia …etc, ca majoritatea problemelor de ddos sunt din cauza clientilor. Ori fura design altor site-uri, ori fac tot felu de tampenii cu firmele respective, ori sunt tari in gura, si mai nou am vazut ca se practica chestia cu cerutu de servicii gratis daca nu face reclama negativa sau sare cu flood-u, asta am vazut din cateva conversati publicate pe net de catre unele firme, ca sa vezi pana unde ajunge romanu.
Insa eu am avut experienta nasoale rau la Voxility, luam flood pe 1 ip mi-au scos serverul din priza ? si dinalea sa intru sa rezolv problema.
Daca 1 din clienti cu gazduire web nu stiu din greseala se facea un fel de spam ca se inregistrau boti pe forum, pac imi taiau netu la tot serverul ma sunau si imi ziceau sa intru sa rezolv, cum mama masi sa intri cand tu nu ai conexiune la server sa ii dai suspend la ala.
Cu clausweb la fel experienta nasoala rau insa atunci aveam doar 1 site al meu, am renuntat la serviciile lor dupa 2 ani mi-au trimis mail ca le datorez bani sute te euro, i was like whaaaat ?! Pai nene eu m-am mutat de mult de la tine plus ca serviciul meu nu merge de cand m-am mutat ca am cerut clar anulare si vi la mine dupa 2 ani ca ii datorez bani, drept ce m-a abuzat circa 2 luni si pe mail si telefonic.
Cu xServers la fel, experienta nasoala care mi-a facut o dauna de circa 200 300 $ pe vremea aia, tot cu acelasi site ca doar la ei m-am mutat, aveam trafic mare, am cumparat pachete mari, faceam circa 50 60 $ / zi din google ads ($ era acus multi ani) pana mam trezit cu site-ul suspendat ca am trafic prea mare si mai trebuie sa fac update la un pachet care ei nu il aveau pe site, bine nu am zis nu, am zis ok va rog sa imi faceti, sa imi dati factura si o achit. Am achitat-o cu paypal am stat 1 saptamana dupa ei timp in care site-ul a fost down pe motiv “Inca nu s-a confirmat plata” :|, site-ul mia mers in cap, daune pai pot sa zic lejer din cauza ca am pierdut foarte mult trafic care nu sia mai revenit in veci.
Dupa am zis ma, imi iau 1 server il colochez la voxility si eu tau eu spanzur, pana a aparut problema mentionata mai sus.
Si m-am lasat pagubas, site-ul mia mers in cap din cauza celor 2 “mari” provideri de bullshet, pierderi ? Mii de $
Gigel a zis
Am de-a face cu vps la gazduire.ro (motive istorice, nu e al meu, doar mai administrez la el). Sunt incredibil de varza.
Nu imi merge serverul de deloc, load foarte mare, pe server site in php, apache2, mysql (sistem moodle educational).
Zic sa testez viteza hdd-ului, ca am vazut ca si tu faci la fel.
sudo dd if=/dev/zero of=test bs=64k count=16k conv=fdatasync
16384+0 records in
16384+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 76.3983 s, 14.1 MB/s
14.1 MB in 2020, cu atata merge hdd-ul de la ei.
Le-am semnalat problema ca nu imi merge site-ul de cateva zile. Nimic nu au facut, nu au verificat nimic. Pana cand nu le-am trimis eu viteza de scriere si au recunoscut si ei ca au o problema de storage.
Ei zic ca gata, e reparata. Testez din nou:
sudo dd if=/dev/zero of=test bs=64k count=16k conv=fdatasync
16384+0 records in
16384+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 28.7288 s, 37.4 MB/s
Damn, doar de 3 ori mai incet decat laptop-ul meu cu hdd mecanic (5400 rot/min).
Nu vreau sa fac reclama nimanui, dar mi-am facut vps la cloudify sa vad si eu care e diferenta:
sudo dd if=/dev/zero of=test bs=64k count=16k conv=fdatasync
16384+0 records in
16384+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 1.66354 s, 645 MB/s
Intre timp, site-ul tot nu imi merge. Cand ma uit in consola de vsphere, constant primesc 3 Ghz din cei 12 (6 vCPU), iar procesele mele pe server tipa dupa CPU (si apache si mysql), load 40.
Le-am trimis email cu pozele mele (top, atop, vsphere), mi-a returnat eroare sistemul lor de email/ticketing (se pare ca pozele embedded trimise de gmail nu ii convin).
Dupa 40 de min la telefon cu suportul, nu am rezolvat nimic. Nu am inteles de ce nu primesc mai mult CPU (doar 3 din 12) si nici de ce viteza de scriere hdd e tot mica. Mi-au spus clar ca problema e de la aplicatia mea, nu e de la ei (poate aplicatia mea e nu foloseste toate CPU-urile …). Mi-a mai reprosat si ca trimit poze asa embedded in email in loc sa le pun ca atasament ?
Nici nu stiu ce sa fac acum, nu primesc bani ca sa administrez serverul ala (doar mai ajut un amic); nu am timp sa mut toata magaoaia de sistem pe alt vps.
Marius Cucu a zis
Eu nu mai am la romarg, dar serverul a rulat ok până n-au mai știut ei, la un migrare, pe unde-mi sunt fișierele. În rest, ca performanțe în sine n-am avut probleme.
Pot avea probleme și scripturile tale, nu zic nu, dar și load-ul din perioada asta, cu work from home 🙂
Gigel a zis
Merci de raspuns.
Load-ul e clar mai mare in perioada asta. Sistemul de pe site e unul educational folosit de o multime de universitati din lumea asta (moodle). Comenzile dd au fost date cand tot era oprit, si apache si mysql cu load spre 0, Linuxul e un ubuntu server, deci clar au o problema cu performance storage-ului.
Ce nu inteleg eu e de ce nu primesc mai mult CPU de la esx (in medie 3 Ghz), desi am 6 vCPU de 2 Ghz. Asta nu au reusit sa imi explice nici cei de la gazduire.
Am si atasat pozele cu atop,top si consola vsphere cand se intampla problema pe imgur din moment de nu le accepta sistemul lor de support:
https://imgur.com/a/axr0rx3
HW_GUY a zis
Buna,
daca sunt pro la butoane Load-ul pe retea nu are voie sa faca probleme !!!!
Gazduire,xservers si TLH sub umbrela polonezilor se unesc acum si totul se muta in DC de la xservers,…dar Claudiu ( fostul manager CEO) si Mugur ( fostul CTO) de la xservers au plecat ( probleme de intelegere cu polonezii ).Deci nu mai au om care sa se ingrijeasca de retea si tehnica ( Mugur era cel care stia tot ce este acolo ), prin urmare poti sa te astepti la mai multe probleme…
Marius Cucu a zis
Știu că mulți angajați de la TLH au migrat. La xservers și gazduire.ro nu mai am niciun contact.
HW_GUY a zis
de plecat au plecat toti de la TLH ( noc cu ce a mai ramas de la xservers – incepatori),Hostvision si Rohost( a ramas noc de la mxhost ptr ambele ).Nici eu nu mai am contacte.
Noi ne chinuim de doua zile cu comunitati si rutari BGP – retelele sunt vraiste si se schimba comunitatile in fiecare zi ( mai ales RCS/RDS )- si suntem ok, adica ca si pana acum.Ce vedem in schimb la ceilalti ( mai ales Romarg ) e jale.Se vede ca nu au pe nimeni bun pe networking ( eventual nici echipamente ).
Si mai grav este ca nu mai putem sa intram in DC-uri nici in M247 nici in Voxility si nici in Nxdata sau Prime Telecom ( nu avem incredere sa trimitem pe cineva de la ei la rackurile noastre ), noroc ca infrastructura noastra e bine facuta ( network full mesh si protectie DDOS, virtualizare in cloud,web hosting cu resurse destule pentru inca 1000-1200 clienti, toate serverele dedicate cu IPMI si diferite configuratii ) si putem sa lucram de la distanta.
In schimb am amanat instalare unui link 100G ptr extern prin M247, unul de 40G cu Interlan si unul de 10G cu Ronix : (
HW_GUY a zis
pana la urma am reusit anul trecut sa instalam linkurile de 40G cu Interlan si 10G cu Ronix.
Luna aceasta am demarat investitia in primul nostru DC ( datacenter ) in Bucuresti – 260m² , 86 Rackuri 48U ? – ETA sfarsitul lui iulie.
DAniel a zis
felicitari. m-am luptat luni daca nu ani de zile sa obtin de la m247 peering cu rds. la hosterion (pe care ii simpatizez) nu e cale sa faca peering cu exchange-urile locale. spun ca i-ar costa prea mult. zici ca va faceti dataroom-ul vostru – de aici este fraza „sfarsitul lui februarie” ?
DAniel a zis
HW_GUY poti sa spui care e numele firmei tale ? desi inteleg ca toate link-urile sunt afiliate. am tot incercat g search dupa fraze insa nu a reusit nimic
Marius Cucu a zis
Dedictedserver.ro daca țin bine minte.
HW_GUY a zis
MS! Marius
Da, dedicatserver.ro
DAniel a zis
merci de raspuns. nu stiu de ce nu am primit pana acum. deja ma gandeam la hetzner…
Adrian Andreias a zis
Daniel, îți spuneam că nu e nimic de câștigat pentru clienții noștri sau pentru noi când peering-urile cu exchange-urile au loc la zeci de metri router-ele noastre. Nu se pierde nici măcar 1ms prin faptul că se trece prin alt router.
Noi vom face peering-uri când are sens. Îți ziceam că nu există nicio miza, pentru nimeni. Nu înțeleg de unde impresia că e ceva de câștigat.
DAniel a zis
Buna Adrian,
Nu este deloc o impresie. din nefericire nu am facut printscreen-uri si nu am documentat insa iti expun situatia : eram si atunci tot la m247. de acasa sunt conectat prin rds ( ca 70% din comenzile finalizate ). Erau momente in care se incarca site-ul foarte greu (apoi mergea acceptabil) -> traceroute si rezultau cam 25 de hop-uri. alte zile in care mergea de ziceai ca ruleaza pe computerul meu : din nou traceroute – 5 hopuri.
LA fel de la un site hostat la tine – se incarca instant tocmoai pentru ca ai peering cu RDS.
nu trebuie sa spun ca in interlan sunt ORange Telekom Google
DAniel
Adrian Andreias a zis
Pai nu vorbeam de peering-uri cu RDS făcute în Frankfurt.
Ci de port direct in exchange sau port in exchange indirect, printr-ul alt router. Ambele varinatr pe aceleași distanta fizice de zeci de metri.
HW_GUY a zis
@DAniel
– in m247 puteti avea peering si cu noi daca vreti.Avem si protectie DDOS 😉
– Interlan are pop in m247 si in Voxility , si costurile nu sunt chiar asa de mari depinde de link/trafic.( vor avea POP si la noi cand va fi gata DC )
– „sfarsitul lui februarie” dam drumul la noul cloud NVMe + SSD ( distributed storage )
– dataroom-ul nostru va fi gata abia prin iulie ( abia am comandat climatizarile 4 x 100kW + 2 x AHU 200kW – fresh air processor , ups-urile 2 x 900kW, generatoarele 2 x 750kW , cele 86 de rackuri si cele 7 AISLE-inchidere zona calda zona rece )
@Adrian
Interlan are pop si in m247 si in Cluj – problema este la GTS ca nu permite peering extern ( din cate stiu eu )
Alex a zis
Salut,
Un pprovider care ofera resurse multe la preturi mici este contabo
Eu am vps-ul de 4 e de un an si n-am avut probleme.
HW_GUY a zis
sa te uiti la noi pe la sfarsitul lui februarie si sa compari cu contabo ?
Ion a zis
Nimic și a trecut și februarie ??
HW_GUY a zis
vezi acum :
VPS/VDS | 2 vCore | 4GB RAM | 30GB NVME | 50GB SSD – 3.00 €
DAniel a zis
intr-un timp era configurator sa iti adaugi sau nu cpanel etc
Claudiu a zis
Daca ai posta si cele mai bune vps uri pentru servere de jocuri , gen csgo , mc etc .
Marius Cucu a zis
Este greu sa faci clasament acolo. Ai nevoie de timp de răspuns foarte ok pentru servere. Pe vremuri erau krond și 0ping, între timp nu stiu cine mai este ok. 🙂
HW_GUY a zis
@DAniel:intr-un timp era configurator sa iti adaugi sau nu cpanel etc
? pana maine vor fi puse si toate addonurile la VPS-uri
Am modificat repede site-ul si acum incepem sa transferam clientii vechi ( de pe vechiul Opennebula pe cel nou )
Pana la sfarsitul saptamanii vom da drumul si la serviciile de VDC ( Virtual Data Center ), micro servicii ( docker,nodejs…etc) si cluster de baze de date.
HW_GUY a zis
pentru cei interesati un test din VM : https://dedicatserver.ro/Test_Storage.jpg
Claudiu a zis
oferi si pentru gazduire servere de jocuri ?
BGP a zis
Am cumparat de la voi, merge intradevar superb! Nu exista pret/performanta mai buna in Romania
robert haba a zis
Sun Mar 20 23:39:56 EET 2022
Basic System Information:
———————————
Processor : AMD EPYC 7543P 32-Core Processor
CPU cores : 3 @ 2799.932 MHz
AES-NI : ✔ Enabled
VM-x/AMD-V : ✔ Enabled
RAM : 3.8 GiB
Swap : 0.0 KiB
Disk : 77.5 GiB
fio Disk Speed Tests (Mixed R/W 50/50):
———————————
Block Size | 4k (IOPS) | 64k (IOPS)
—— | — —- | —- —-
Read | 230.48 MB/s (57.6k) | 2.67 GB/s (41.7k)
Write | 231.09 MB/s (57.7k) | 2.68 GB/s (42.0k)
Total | 461.57 MB/s (115.3k) | 5.36 GB/s (83.8k)
| |
Block Size | 512k (IOPS) | 1m (IOPS)
—— | — —- | —- —-
Read | 5.82 GB/s (11.3k) | 7.92 GB/s (7.7k)
Write | 6.12 GB/s (11.9k) | 8.45 GB/s (8.2k)
Total | 11.94 GB/s (23.3k) | 16.38 GB/s (15.9k)
iperf3 Network Speed Tests (IPv4):
———————————
Provider | Location (Link) | Send Speed | Recv Speed
| | |
Clouvider | London, UK (10G) | 940 Mbits/sec | 192 Mbits/sec
Online.net | Paris, FR (10G) | 886 Mbits/sec | 992 Mbits/sec
Clouvider | NYC, NY, US (10G) | 551 Mbits/sec | 754 Mbits/sec
iperf3 Network Speed Tests (IPv6):
———————————
Provider | Location (Link) | Send Speed | Recv Speed
| | |
Clouvider | London, UK (10G) | 901 Mbits/sec | 485 Mbits/sec
Online.net | Paris, FR (10G) | 882 Mbits/sec | 978 Mbits/sec
Clouvider | NYC, NY, US (10G) | 554 Mbits/sec | 760 Mbits/sec
Geekbench 4 Benchmark Test:
———————————
Test | Value
|
Single Core | 5145
Multi Core | 9979
Full Test | https://browser.geekbench.com/v4/cpu/16513294
DAniel a zis
aproape de 10 ori mai repede. clar asta imi trebuie mie pt ca am niste selecturi de abia merge serverul
Daniel F a zis
Salutare,
Sunt si eu in domeniul hostingului de peste 10 ani, insa am stat in background 🙂
Noi gazduim inclusiv servere de jocuri. Parerea mea? Este cel mai urat domeniu de gazduit, cele mai mari pretentii (ping mic, anti ddos, echipamente performante, support etc) si veniturile relativ mici. Am facut asta din pasiune si am reusit cu eforturi mari (financiare si timp alocat) sa fac o retea destul de buna (conexiuni cu furnizorii relevanti – RDS, Telekom, Vodafone/UPC pentru metro, uptime foarte bun, protectie prin Voxility pe extern si ceva firewall facut la nivelul retelei).
Din punctul meu de vedere, daca o retea este capabila sa tina servere de jocuri, este capabila sa tina aproape orice infrastructura/aplicatie/proiect.
Spor!
InfoHosting a zis
Stai să vezi când găzduiești radio cum e. Vine „dujmanul” lui radio X și dă în tine de îți vine rău. E mai rău ca la jocuri.
robert a zis
De dedicatserver.ro am fost foarte multumit, serverele de la Cloudify mi se par cam incete … chiar si cele cu AMD Milan.