Știți deja că eu sunt pro tot ceea ce înseamnă UE și mereu am dat exemplu: fugiți o tură prin Rep Moldova sau prin Ucraina să vedeți acolo dezvoltare.
Pe cât de mult s-a furat pe aici, eu zic că suntem bine. Puteam să fim ca ei, în același loc.
USR a venit ca o salvare pentru unii. Uitându-mă la cum renaște PSD după 2018 n-aș mai fi atât de sigur de schimbările alea tot așteptate.
Dar, per ansamblu, eu sunt pozitiv și cred că lucrurile se mai schimbă. Fie și cu AUR. Un aur care nu va prinde păduchi, zic eu.
Revenind, USR a țipat că va tăia taxele pentru salariul minim. Pe de-o parte, oamenii au dreptate, avem cele mai mari taxe pentru oamenii care nu se descurcă, pe de altă parte ar trebui să fie cel mai mare impuls pentru ei să încerce să miște ceva.
Nu știu cât este efortul bugetar, dar este ar fi un semnal la combinații. Am stat o viață angajat pe salariu minim și diferența pe drepturi de autor. Ok, să zicem că nu în toate domeniile ai drepturi de autor, dar câți plătesc la gri? Dau minim pe economie și cash în mână? Gândiți-vă cum e în servicii, cât se fiscalizează, cum se negociază fără factură.
Eu cred că ai noștri n-au resurse să descopere toate „mișcările din piață”. Bine, cred că nu se vrea. În 90% din cazuri avem acces la internet, de 2 ani de zile s-au schimbat casele de marcat și acestea pot fi conectate la internet. Ghici ce, datele încă se trimit pe stick. Ia conectează la internet și trimite băieții în control acolo unde văd date suspecte.
E o chestie foarte simplă și nu mai ai nevoie de pont.
Dacă rezolvi cu asta apoi te poți duce să aduci și un impozit micuț la multinaționale, deși ăia imediat pot să-și mute profitul.
PS. cifre cu și despre UE aici.
- Cheltuielile din bugetul UE în România: 4,865 miliarde EUR
(echivalentul a 2,45 % din economia României) - Contribuția totală la bugetul UE: 1,655 miliarde EUR
(echivalentul a 0,83 % din economia României)
Ma, dacă s-o ajunge la asta, banii aia trebuiesc recuperați de undeva. Si, fara a fi specialist, cel mai tare-mi face cu ochiul tva-ul.
Cat despre ue, stai ca vin baietzii si-ti explica cum e cu stăpânii, cu colonia…
Păi stai, nu suntem deja colonie? De ce mai discutăm de asta?
Dar dacă suntem pe consum, de ce nu ne-am uita și la cât poate negocia România, cât poate negocia UE?
ba da, da e câhh…
În ce viață n-am fost noi colonie? La 101 atunci? Sau când ne alergau turcii? Sau rușii? sau toți care ne-au mai tras-o p-aici.
Ideea cu renutarea la impozitarea veniturilor minime pe economie este una mai mult decat buna si mai mai mult decat binevenita, stimuland in felul asta atat angagajatori cat si angajatii aflati la inceput. Pana aici e partea buna, partea proasta a lucrurilor e ca fara un cadru legislativ clar, care sa prevada atat eliminarea riscului exploatarii acestui lucru prin diverse tertipuri cat si de unde sunt recuperati acei bani lipsa, nu putem avea in discutie asa ceva, propunerea USR fiind una populista de la cap la coada, necontinand nici una dintre cele doua aspecte importante enumerate mai sus ci doar componenta socialista, aia cu proletari din toate tarile uniti’va si atat. Pai nu tot zic ei ca is #dedreapta? Unde e componenta liberala, capitalista, in toata treaba asta?! :)))))))
Poți zice că-i de dreapta, dacă te gândești la micii antreprenori.
Zici ca ii #dedreapta cand vi si cu masuri concrete de recuperarea a acelor bani, de unde ii iei, unde ii investesti, care e profitul si in cat timp iti sa acopera pierderea ca stat! De asemenea, la deducerea aia fiscala, vi cu niste conditionari clare adresate micului ala investitor, care daca tot nu plateste taxele alea, atunci sa le reinvesteasca intr’un fel in care sa protejeze si angajatul si investitia ta ca stat si nu doar sa isi traga lui „la ciorap” banii aia ce nu ii mai da la stat. In rest e doar populism penibil, cu o mana ii bagi in buzunar la oameni si cu ailalta ii scoti ca dai in TVA, impozit unic si alte taxe ce nu il fac deloc fericit nici pe micul ala anteprenor, nici pe angajatul lui care din pomana asta nu se alege nici cu o punga de seminte cum nici cu siguranta locului de munca.
No, cam asa arata #dedreapta … cand mai vorbim de USR, sa luam exemplu! :))
Pai eu înțeleg că prin eliminarea taxelor de pe ele. Angajatorul nu câștigă decat 3.5% mare brânză, că acum taxele sunt pe cocoasa mea. Deci înțeleg că inevitabil crește salariul minim net la cat este brutul acum. Dar aia care au salariu mai mare brut ( decât minim) vor câștiga mai puțin net decât cei cu minimul?
USR este de stanga, asta cu „noi suntem de dreapta” e pentru cretini, care nu sunt putini…
Ti’as strange mana daca as putea … nu de alta, dar e fain sa nu te simti singur pe o planeta ce pare tot mai pustiita de creier! :)))
Nu suntem singuri, doar ca multora le este frica sa spuna ce gandesc.
Mai suntem în perioada în care ne este frică să spunem ce gândim?! 🙂
Suntem intr-o perioada in care daca iesi din rand esti luat la ochi de cei inregimentati (idiotii utili). Eu aveam 22 de ani in 1989 si stiu ce spun.
Mariuse, stie Gabriel T ce zice si zice bine! Tu nu vezi ca dupa 31 de ani suntem tot ca acum 31, sau pe acolo?! Fir’ar neamul lui al dracului sa fie de marxism imputit, ca tare bine mai prinde la roman … si bine ar fi, de ar fi numai atat.
“Implementare cotei progresive de taxare reduce disparitățile economice dintre oameni, urmărind reducerea incidenței taxelor pe care le suportă cetățenii cu venituri mici sau foarte mici. Nu în ultimul rând, taxarea progresivă este apreciată în multe state occidentale, permițând posibilitatea colectării unor sume mai mari la bugetul de stat”
Corect, si in loc de bugetar cu 10k Euro net sa primeasca 3k Euro net maxim, ca oricum nu este un bugetar care sa merite mai mult de 3k Euro.
Si asa in loc de deficit bugetar ne trezim ca avem surplus 😀
Alex, cotă progresivă am mai avut în țară. Tăriceanu parcă era la conducere când s-a introdus cota unică.
Râdem, glumim dar nu părăsim incinta ?. Același lucru ar trebui aplicat și în cazul pensiilor nesimțite la care majoritatea beneficiarilor nu au contribuit cu un leu la stat dar au pretenții….
Da, doar că e un drept și nu prea poți să îl iei înapoi. 🙂
Aici ar fi mult de discutat cum și-au căpătat aceste drepturi. Încă mai crezi că primarii sau parlamentarii se bat pentru posturi că să facă „bine” poporului ? Parca i-ar obliga cineva sa ne facă bine și noi nu-i lăsăm, dacă n-ar fi ei s-ar duce de râpă țara ?Același lucru putem extrapola în justiție, politie sau armată.
Eh, nici vorbă. Știu foarte bine. Deh, am comentat noi politica mult p-aici apoi mi s-a luat și-am lăsat-o baltă. 🙂