Făceam o comparație între facturile mele și ale alor mei. Sigur, eu am alți consumatori, am alt profil de consum, ca să zic așa, iar ai mei sunt oameni în vârstă.
Totuși, mă așteptam ca eu să am consum dublu. Mașină de spălat vase, mașină de spălat rufe, televizor, calculator cu 2 monitoare, hotă, frigider, aer condiționat(nefolosit încă) mult mai multă lumină în casă chiar și pentru ce mai filmez(bine, sunt panouri cu led care nu consumă foarte mult).
Ei au lucruri de oameni obișnuiți, dar ceva mai vechi. Nu era certificare energetică pe vremea aia, chiar și frigiderul cred că este un model care seamănă cu arctic-ul de pe vremuri, când încă era la românilor.
Primul lucru pe care l-am făcut a fost să testez frigiderul, iar în perioada următoare am zis să mă joc mai mult cu Volcraft-ul pe care s-a pus praful în trecut.
Sunt noi etichete de consum pentru frigidere, așa că m-am gândit că trebuie să vă povestesc ce înseamnă fiecare dintre indicațiile de acolo. Așadar, iată o explicație vizuală mai jos:
Costin a zis
Vrei sa faci economie la curent? Dupa indelungate teste, asta-i pe primul loc! 🙂
http://2.bp.blogspot.com/-Cp6QZppra64/UYkkXAqxkQI/AAAAAAAAA2c/488sndB88Mo/s1600/frigiderul+fram.jpg
Claudiu a zis
Cred că pe la țară încă îl mai găsești în funcțiune pe undeva..
vasile a zis
90… ??
Marius Cucu a zis
E mult?
vasile a zis
Cum zice si d-l Dumitru, pe ora, pe secunda?!
Postolachi Dumitru a zis
90W/zi? Tu deschizi vreodată frigiderul? Întreb pentru că un frigider din clasa energetică menționată de tine consumă în jur de 250 KW/an (capacitate frigider + congelator de 350 litri) în condiții normale de funcționare: adică îl deschizi de cel puțin 2-3 ori dimineața, de 3-5 ori la prânz și de tot atâtea ori seara… și te asiguri că n-a rămas ușa frigiderului larg deschisă.
La mine, dacă nu deschid frigiderul timp de 24 de ore, consumul este de 0 watt. Cel putin așa spune producătorul, anume faptul că după un ciclu de răcire temperatura în interior se păstrează constantă timp de 24 de ore cât timp nu deschizi frigiderul.
Dacă chiar vrei să-ți faci o idee, ia-ți o chinezărie de 10 euro și bagă frigiderul în ea și apoi în priză: o să descoperi că într-o lună îți papă minim 15 Kw.
Marius Cucu a zis
Meh, n-am numărat de câte ori îl deschid, dar… îl deschid. Am cu ce măsura. Vreo 2: un voltcraft și-un tp-link. Doar că n-am stat să monitorizez foarte mult.
Postolachi Dumitru a zis
TP-Link e perfect… 90W/24 ore este foarte puțin… doar dacă nu cumva îl ai pe balcon, puțin probabil că așa vara ai nevoie de aer condiționat pentru frigider.
Marius Cucu a zis
E călduț în casă. Chiar prea cald.
ice4you a zis
Deci sa ne intelegem: Cucu are de toate, chiar si frigider, sa fie ca e bun in casa, pentru ca de mancat, mananca la parinti si vara tot acolo sta ca e mai umbra. In rest casa si’a luat ca la ai lui nu avea loc de televizoarele cat juma de apartament si sa aiba liniste la nevoie. In rest, daca ii cerem o poza cu ce are in frigider, in afara de ceva de baut si ceva gustarele de il apuca seara foamea sau sare micul dejun nu cred sa aiba, frigiderul ala e cel mai A+++ din promotie unde se incadra cu ceva bonuri plus diferenta. Restul e can-can, ca nare date realistice ptr un review datorita motivelor enumerate pana aici si nici chef sa aduca frigidere in test. End of story. :))))))
Marius Cucu a zis
A venit PSD ul!!! Nu știu, dar nu i-am mai vizitat pe ai mei de prin mai, de când s-au dus la tara. Fie vorba intre noi, articolul asta a fost scris anul trecut și făcusem niste teste cu bălăria aia de mai sus, dar nu mai găsesc graficele… si m-am trezit cu el la 5 dimineața publicat…a trebuit să o dreg 🙂
ice4you a zis
Deci, atunci cand l’ai scris erai in situatia scenariului descris de mine! :))) Pentru restul, Dragnea e de vina!
Costin a zis
Daaa, dresul de-a 2-a zi e chestiune serioasa :)))
ice4you a zis
:))))))))))))))))
Marius Cucu a zis
Lav u 2. :))
lichu a zis
W vesrsus Wh
Putere versus Energie
90W putere instant?
Inmultit cu timpul in care a fost acest consum = energie
Sa zicem ca asta a fost consumul 24 ore, rezulta 90Wx24ore=2,16kWh pe zi x 365 zile = 788,4kWh pe an DECI E MULT MAI MULT FATA DE CE DECLARA PRODUCATORUL
Probabil nu consuma 90W tot timpul.
Costin a zis
Odata atinsa temperatura de termostatare, compresorul se opreste iar din acel moment consumul = 0.
Daca nu se va deschide usa, randamentul este dat doar de calitatea izolatie termice a incintei.
Ceea ce insemna ca se poate pleca linistit in concediu si lasat frigiderul in priza.
Astfel, la cei 2 poli randamentul este maxim :)))
vasile a zis
Astea no frost nu se opresc niciodata 😉
Costin a zis
Ghinion 😉
Marius Cucu a zis
Are dreptate a lui Vasile. Nu l-am auzit sa stea 🙂
vasile a zis
Cand sta compresorul, porneste partea de no-frost, care scoate umezeala si astfel sa nu faca gheata in interior, apa este adunata in spate intr-un vas si evaporata apoi in exterior, daca asculti se aude permanent o „sfaraiala”, ca si cum picura apa pe ceva incins, A++ fix in pix! Doar daca nu-l deschizi … :)))
Dan a zis
Am o combina Samsung RB38T602CSA de aprox 3 luni. Mi-am cumparat un aparat de masurare a consumului energiei electrice pe priza si rezultatul a fost urmatorul: consum in 48 ore 1.2 Kw.
Cand combina functioneaza, consumul variaza intre 32 si 55 de wati.
In stand-by, consumul este de 1.1 wati.
Am observat ca atunci cand sta in stand-by, sunt momente cand consumul este de aprox 160 wati. In aceasta perioada se aud zgomote, ca si cum ar picura apa si bolboroseli.
Aveti idee ce procedura/functie incepe in aceasta perioada?