M-am gândit să vă vorbesc despre cartelele de internet din Estonia. Sunt ei în UE, însă poate nu aveți Digi și aveți nevoie de informații.
Apropo, uite câteva lucruri interesante despre Estonia.
Estonia, cunoscută sub numele de „Țara Muzicii” sau „Țara Regiilor”, este o țară situată în nordul Europei, în regiunea baltică. Cu o populație de aproximativ 1,3 milioane de oameni, Estonia se mândrește cu o istorie bogată și un patrimoniu cultural divers.
Capitala Estoniei, Tallinn, este un oraș medieval impresionant, recunoscut ca unul dintre cele mai bine conservate orașe vechi din Europa. Cu străzi pietruite și clădiri medievale frumos restaurate, Tallinn oferă o atmosferă unică și captivantă.
Știați că Estonia este cunoscută pentru peisajele sale naturale variate? De la frumoasele plaje de pe coasta Mării Baltice, la pădurile dense și lacurile cristaline, țara oferă numeroase oportunități pentru activități în aer liber. Parcurile naționale ale Estoniei, cum ar fi Parcul Național Lahemaa, oferă oportunități excelente pentru drumeții și observarea vieții sălbatice.
Cultura estoniană este profund influențată de tradițiile și folclorul local. Muzica și dansul tradițional sunt parte integrantă a vieții estoniene, iar cântecul coral este o tradiție foarte iubită. Estonia este de asemenea renumită pentru talentul său în domeniul tehnologiei și inovației, fiind una dintre cele mai avansate societăți digitale din lume.
Revenind la cartele, știați că puteți să luați cartele și de la Airalo? Eu i-am descoperit de curând și mi se par foarte tari, trebuie doar să aveți un telefon mobil cu tehnologia eSIM.
Voi ce alte variante ați găsit?
Sorin a zis
Mai mult decât „divinizarea” reparării calculatoarelor, mai mult decât tehnologia IT, mai mult decât o ştire mediatizată, dincolo de toate ştirile astea fierbinţi se află cel mai mare pericol din toate timpurile încoace. Este vorba de PROSTIE. Este cel mai mare pericol şi cea mai mare ameninţare la adresa umanităţii şi în special la români pentru că acceptă complet necondiţionat orice ştire de rahat. Cu atât mai mult cu cât e spusă de un tembelizor cu diagonala cât mai mare. Se aplică foarte bine vorba aia: să crezi ce spune ştirile, să nu crezi ce spune bloggeru !!!
Şi uite aşa se naşte o generaţie de tembelişti cu pretenţii de IT-işi, super-exagerat de atoate-cunoscători într-ale compiuterelor, o generaţie grijuliu monitorizată sub atenta îndrumarea posturilor de televiziune care au un singur rol, cel de a prosti lumea cu ştirile lor de nivel josnic, de a sfida raţiunea celor ce încă mai au raţiune, de a sfărâma prejudecăţile şi buna credinţă, de a propovădui informaţii false şi de a repeta la nesfârşit „sînteţi nişte proşti, asta sunteţi, dar nu vă daţi seama pentru că numai noi putem să spunem care este adevărul adevărat…”. Şi uite aşa, zi de zi, efectele dopării cu ştirile oferite cu mare generozitate de tembeliziuni, se transformă în capodopere ale PROSTIEI umane, genii necunoscute se afirmă acum prin descoperiri senzaţionale, ajungând pînă la geniala concluzie unuplusunufacedoi. Prea puţini îşi dau seama ce efect nociv este televizorul, mă refer la reclame, mă refer la idioţenia reclamelor prezentate, pentru că există şi reclame normale dar care sînt repede retrase de pe piaţă, pentru că nu au efectul de a reduce mentalitatea populaţiei, mă refer la emisiunile de cacao, la emisiunile de spălare a rufelor în faţa spectatorilor, la emisiuni cu pretenţii de super-shouri cu actori jalnici şi cu pretenţii nemăsurate.
Trăim vremuri grele, domnilor.
Trăim o perioadă neagră în istoria omenirii şi asta deoarece am acceptat, mai mult sau mai puţin necondiţionat, să ajungem în situaţiunea asta.
Dar nu va pierdeţi speranţa, mai există speranţă.
Nu este totul pierdut.
Şi acum am să mă adresez bloggerilor care fac o muncă ce la prima vedere pare simplă, comodă, banală sau cum mai vreţi s-o numiţi. De fapt este o muncă de mare răspundere, pentru că aş spune că blogerii este ultima redută în faţă duşmanului suprem, pentru că prin efortul bloggerilor avem informaţii de încredere, curate, adevărate. Articolele bloggerilor sînt criticare, şi e un lucru bun în opinia mea, e un lucru bun deci pentru că articolele au fost citite !
Şi acum aş dori să fac o referinţă pentru cei ce comentează, să vedeţi totuşi efortul pe care l-a făcut bloggerul, că a scris cu cele mai bune intenţii, chiar dacă mai are şi scăpări, erori, greşeli, să vedeţi dorinţa lor de a oferi informaţii valabile. Pentru că cel mai uşor este să arunci cu piatra sau sa dai cu bota, “prostii”, “varză”, “nashpa”, “bullsheet” şi alte cuvinte monosilabilce care nu indică decît nivelul mental al commentatorului. Ori dacă tot vreţi să comentaţi, spuneţi-o cît să priceapă şi alţii, sau mai bine nu mai comentati nimic şi continuaţi să rămîneţi în întuneric.
Mă opresc aici, am scris mai mult decît mi-am propus…
Bloggeri din toate ţările uniţi-vă !!!
Marius Cucu a zis
Hai că am corectat link-ul și cuvintele inversate. 🙂