În septembrie am fost în Praga să văd mai multe produse. Mi-au plăcut câteva dintre ele și-am zis că, la un moment dat, o să le testez și pe ele. Iată că a venit vremea să vorbim și despre un brand mai puțin cunoscut pe la noi, dar care face pași mici, în special pe zona de gaming. Bine, sunt orientați mai mult spre zona de light gaming, din ce am observat de pe listările de pe eMAG.
Mai rar să încep discuția despre brand, nu despre produse, însă cred că este important să știm cu cine avem de-a face. Adică până la deplasarea din Praga n-am știut că brandul este olandez și este destul de vechi pe piață: sunt din 2003 și au prezență în peste 30 de țări.
Sincer, habar n-aveam că sunt atât de mari. Mea culpa! Poate și pentru că se adresează unei categorii de volum, acolo unde nu prea am avut contact.
Ei bine, am vrut să iau contact cu ceea ce fac ei, așa că am luat mai multe produse la teste ca să îmi fac o primă impresie… mai extinsă. Și-am reușit, iar unele lucruri chiar sunt faine!
Smartwatch Canyon SW-69
Arată foarte bine și cred că și-ar putea îndrepta focusul mult mai mult spre acesta. Mie nu îmi plac ceasurile butucănoase, să iasă foarte mult în evidență. Ah, trebuie să amintesc că ceasul e waterproof și e construit din metal.
Din punctul meu de vedere, prețul lui este mult prea mic pentru ceea ce oferă. Aveți aici prețul actualizat, dar puteți vedea și culorile disponibile. Am testat varianta pe albastru, dar aveți și verde sau alb.
Ce obții în banii ăștia?
Display-ul este unul micuț, de 1.3′. Este LTPS și are 262K culori. L-am testat iarna, iar afișajul n-a avut nici cea mai mică problemă. Ar fi de testat și pe timpul verii dacă este suficient de luminos.
De pe display-ul ceasului poți să pornești fel de fel de profiluri pentru activități. De altfel, sunt 25 de activități prestabilite.
Aplicație de telefon
Aplicația lor se numește Canyon Life și este compatibilă atât cu Apple, cât și cu android. Interfața cred că mai poate fi îmbunătățită, poate chiar adăugată și funcția de dark theme, însă ca funcționalități nu am ce să îi reproșez. Puteți să faceți orice vă doriți cu el.
Ca de exemplu, numeri pașii, nivelul de oxigen din sânge, somnul sau ritmul cardiac. Este compatibil cu Google Fit și cu Apple Health. Bine, eu am testat doar pe android.
Inițial, mi-a dat cu virgulă treaba cu notificările. Peste tot anunțau că funcționează, dar mie nu îmi ieșea pasența. Nu știu dacă e limitare de la android 15 sau nu, dar trebuie să bifez manual ce notificări să îmi arate pe ecran.
Apoi îți afișează orice îți dorești tu: de la mesaje de pe Gmail, de pe WhatsApp ori Youtube și tot ceea ce dorești. E un pic anevoios că display-ul este mic și nu poți citi chiar toată informația, însă te adaptezi la ecran.
Sistemul de operare este proprietar. Se mișcă foarte bine, iar touchscreen-ul răspunde foarte OK la task-uri.
Brățară
Este magnetică și chiar îmi place. De fapt, cred că mai toți ar trebui să facă astfel de brățări. Mulți mi-au zis că au pierdut ceasul cu sistemul ăsta. Partea mai puțin frumoasă la brățările magnetice este că adunați orice. Am făcut colecție de cheițe de la telefoane, se agață instant de mine.
Cât l-am folosit luna asta chiar mi s-a părut sistemul foarte OK, absolut niciodată nu mi-a dat semne că ar vrea să fugă de pe mână, cu toate că l-am mai agățat involuntar.
Cât ține bateria?
O încărcare completă durează în jur de 3 ore, iar încărcarea se face cu încărcătorul din cutie. Este prin USB Type C, aveți și un cablu mic în cutie. Îl folosesc de pe la jumătatea lui decembrie și aș zice că l-am încărcat pe la 7 zile cu always on display pornit. În specificații te anunță că ține până la 9 zile, dar trebuie să dezactivezi din funcții.
Aș purta așa ceva, fără doar și poate.
Căști Canyon
E greu să țineți minte codul produsului. Pe eMAG au codul: CNS-CBTHS3DG. Sunt modele din zona de buget, așadar pretențiile trebuie să fie orientate în direcția asta. Pentru un copil ori pentru cineva care nu vrea să dea foarte mulți bani pe ele sunt potrivite.
Mi-a plăcut ideea de pliere a lor. Aș vrea și la modelele premium să avem așa ceva, să se facă atât de mici.
Testele mele favorite din perioada asta sunt cele legate de bormașină. Vecinul încă nu a terminat cu renovarea așa că încă stau 10-12 ore pe zi cu căștile pe cap. Se lucrează perete în perete, nu așa! Poți să ai și cele mai comode căști că tot ți-o iei. Te jenează după câteva ore. Cel puțin, eu în combinația cu ochelari nu rezist atâtea ore.
Căștile date la maxim nu au nicio treabă cu bormașina. Chiar reușesc să le acopere cu toate că nu sunt căști cu noise canceling. Cu acelea te izolezi perfect de sunetele de bormașină, în cazul de față doar îl acoperi cu alt zgomot.
Sunetul este neașteptat de bun pentru categoria din care face parte. Adică trebuie să fiți conștienți că nu mergeți cu Mercedes, ci cu tot cu Dacia sunteți. Bass există, câteodată e un pic nu prea natural, însă exagerează un pic cam mult cu înaltele pentru gustul meu. Trebuie să reglați din egalizator asta.
Costul lor este foarte mic, căștile sunt sub 100 de lei.
Ce mi-a plăcut la ele a fost treaba cu butoanele. Butonul de power este pe slide și nu trebuie să te uiți la el, pur și simplu știi că e acolo. Mai ai și butoane pentru volum și derulat melodie, dacă e cazul.
Ah, și a fost suficient să activez Bluetooth la telefon că am primit pop up pentru a le împerechea. În categoria asta de preț chiar n-aveam pretenții.
Ideea e că există viață și după brandurile consacrate. Se pot găsi și alternative mai ieftine, mai ales în perioade ceva mai tulburi ca cele de acum.
- Material susținut de Canyon
Adaugă un comentariu