Goana după clienți există. Toată lumea începe să se comporte ca o bancă. Emag a simțit trendul de mult, Altex a făcut-o după, de ce să nu fie lumea fericită să dea bani înapoi?!
Revolut din fintech ajunge ușor, ușor, bancă tradițională. Oricum ar fi, au reușit să schimbe proceduri și să se adapteze ceilalți în funcție de competiția de pe piață. La început i-au blocat, apoi și-au dat seama că trebuie să facă lucruri asemănătoare ca oamenii să nu plece. Concurență!
Dar vremurile care se anunță nu sunt tocmai bune, culmea, zicem asta de ceva timp. Revolut dă din coate de mult timp să rămână relevant pe piață. Bonusare pe afiliere, bonusare pe crypto și toate nebuniile posibile.
Se pare că pe Revolut te vei putea împrumuta prin următoarele condiții:
- suma maximă de până la 125.000 de lei
- rata dobânzii e fixă și se situează între 6,99% și 15,59%, în funcție de profilul clientului
- fără comisioane de emitere sau rambursare anticipată
- perioada de rambursare de maximum 60 de luni
- aprobare și gestionare 100% online
- banii disponibili imediat în contul clientului, după aprobare
Știți ce e ciudat, în toată nebunia asta pentru a face bani, cei de la Revolut au și un sistem de cashback ce are la bază sisteme clasice de afiliere. În acele sisteme sunt și IFN-uri, sunt curios dacă vor fi listate și acelea în aplicație…
Tu ce experiență ai cu Revolut? Ai încercat să faci credit la ei?
Evident că nu. Se pot vinde creanțele și de la ei și vei avea probleme. Ideal ar fi să dai înapoi ceea ce ai luat.
Cristian a zis
Eu cred că este un lucru bun cea ce face Revolut. Multe dinte băncile clasice nu oferă ce oferă Revolut și din ce știu doar Banca Transilvania și ING se apropie cel mai mult.
Revolut în combinație cu una dintre cele două bănci meționate oferă tot cea ce are nevoie un client.
Da, nu este bine să ai credite și să plătești rate, dar unele lucru nu le poți face fără un credit. Dar dacă ști să îți gestionezi bani, un credit te poate ajuta.
Marius Cucu a zis
Și BCR cu George a făcut chestii mișto în ultimul timp…
Lau a zis
Be serious! Să nu mai aud de BCR câte zile oi avea! Pe una din firme, m-am trezit fără cont bancar la ei, pentru că nu a fost activitate o perioadă de câteva luni (3-4), fără să mă fi anunțat măcar! Pe bune??
Adică ai datele mele personale, ca administrator, ai adresă fizică, adresă de mail, nr. de telefon mobil și toate cele…mă stresezi frecvent cu o mie de mesaje de marketing, dar…nu-mi poți da o amărâtă de notificare, că va fi contul suspendat în „X” zile, dacă nu „mișc” ceva.
Și e doar una din nenumăratele experiențe dezamăgitoare cu aceștia.
Într-o zi poate o să-ți povestesc și cât de „ușor” s-a făcut trecerea de la Touch24 la George.
Bancă de…rahat!
Marius Cucu a zis
Deh, la treceri de la un serviciu la altul la toți sunt probleme. La treaba cu contul bancar, da… e de rahat.
Pe juridic nu cred că există ceva mai OK ca BT, chit că te rupe la comisioane de încasare și orice tâmpenie mai inventează ei. Acum chiar au și interfață decentă.
Victor a zis
De-asta merg multe servicii prost in RO, ca oamenii sunt ok sa fie rupti la comisioane pentru o interfata care in sfarsit e decenta…
„Pe juridic nu cred că există ceva mai OK ca BT” Depinde de nevoile fiecaruia… Eu sunt super multumit de UniCredit pentru PFA-ul meu, folosesc planul gratuit cu comisioane 0 daca ai pana in 5 tranzactii / luna. Pentru mine e perfect, ca incasez bani de la clientii din afara in contul USD si apoi transfer in contul USD de persoana fizica si fac exchange cu comision tot 0 in contul RON la cursul BNR in happy hours.
Atitudinea corecta a oamenilor fata de banci ar trebui sa fie „sa zica banca mersi ca imi tin banii la ei”! Nu cu caciula in mana si capul plecat. Si in general, hai sa avem pretentii mai mari, mai ales de la serviciile pentru care platim bani munciti din greu!
billy a zis
ca si salariat cel mai convenabil mi s-a parut overdraft-ul ca sistem de creditare, un fel de C.A.R. ca pe vremuri, doar ca ai bani cand vrei, cheltui cat/cand vrei, platesti dobanda doar daca accesezi banii. Eu am luat de la ei intr-un an, vreo 4000E si nu i-am mai returnat vreo 8 ani, doar imi luau de pe card dobanda lunara vreo 130 lei. Inca folosesc sistemul si cand am nevoie urgenta de bani pot lua de acolo, fara intrebari, semnat acte, etc. si pot mari si suma din aplicatia BT. Am si un card de debit tot de la ei, deci pentru orice cheltuiala mica sau medie am de unde lua. Are si sotia aceleasi produse bancare, deci ca si familie ne putem descurca, chiar si achizitie auto. Pentru case/ipotecare e altceva.
Marius Cucu a zis
CAR-urile de pe vremuri există, să știi. Nu în toate domeniile, nu știu dacă toată lumea poate, dar am cunoștințe care și-au deschis la CAR, pun un fond și retrag la nevoie.
Daniel Bis a zis
Eu am trecut de aproape 1 an pe PJ la OTP si sunt multumit.
Am trecut de-a lungul timpului pe la Libra, ING, Transilvania, Raiffeisen.
Concluzie: de preferat bancile mici care sunt mai flexibile si orice problema o discuti cu Directorul de Agentie, nu cu un oarecare functionar frustrat.
In ultimele luni intrasem in „fibrilatie” ca aveam o limita de 50.000 LEI/10.000 EUR/10.000 USD la plati si trebuia sa fac din bucati.
Hai ca la astea interne mai mergea sa faci cateva OP-uri ca nu ma costa nimic, dar la astea externe in USD sunt costuri de minim 30 USD pe operatiune.
Si toti „ciumpalacii” de la agentie sau suport imi spuneau ca nu se poate decat daca vin la agentie si fac plata „manual”.
Cica eram client de tip „A” (plevusca).
Dar acum am rezolvat gratie directorului de agentie care a vazut potentialul din mine si m-a upgradat la tip „B” (biban).
Acum pot sa fac plati NELIMITAT, cat ma tin curelele.
In principiu nu am comisioane deloc, la plati si incasari = 0 (doar la cele externe) si probabil pe la extrageri cash de pe card (dar nu e cazul).
Nu inteleg politica altor banci care pun zeci de comisioane care adunate nu fac nici 100 de lei, in schimb la OTP = 0 … dar castiga aproape 2.000 lei/luna din dobanda pe care as putea sa o castig de la contul curent daca ar fi pe PF.
Si acum intrebarea … cati bani am in contul curent … si de ce?!
Marius Cucu a zis
Au aplicație? Comisioane interbancare? Trebuie să mai deschid și eu ceva la anul…
Daniel Bis a zis
Nu, lucreaza pe „caiet” :))
Logic ca au (mai exista banci care nu au?!) si e chiar buna, au si asocierea intre PJ si PF si faci trecerea intre ele din 4 clickuri (nu „2 clickuri” cum zic altii si de fapt sunt mai multe).
Au autentificare pe amprenta, face, PIN sau SMS.
Nu au comisioane interbancare, cel putin eu nu am (dar am prins o oferta ZERO GRATIS de BF anul trecut pe PF si PJ).
Tot ce am platit pana acum sunt cativa lei pe extrase card la bancomat (ca sa poti activa cardul) si 5 lei la un OP de 50.000 lei (sub 50.000 lei nu platesc nimic)
Marius Cucu a zis
Zic la încasare. BT are comision și când încasezi niște bani, nu doar când trimiți.
Daniel Bis a zis
Da, unele, dar le evit.
Nu inteleg rostul, e absurd sa pui taxa pe incasare in special la PJ.
Practic descurajezi incasarile (bani pe care banca ii foloseste gratis fara nici un cost).
La plati pot sa zic ca le inteleg sensul (sa descurajeze iesirile de bani din banca)
Am avut 2 ani si jumatate cont la BT din cauza/datorita unui credit pe 5 ani pe care l-am rambursat in 2 ani si jumatate si apoi am inchis contul (unde aveam incasari putine dar mari de la cateva firme, restul le incasam pe ING).
In viata mea am avut doar 2 credite:
– niste rate cu Boletinu la un monitor LCD de 15 inch (partial am platit ce aveam bani si restul pe credit) care a costat o „avere” pentru ca erau la inceput, monitorul meu de 14 CRT era pe duca
– si un imprumut pe 5 ani pe care l-am rambursat in 2 ani si jumatate pentru un teren. Aparuse o oportunitate si nu aveam suficienti bani lichizi, dar consider ca a meritat. Am platit sub 10% din valoarea creditului, dar acum terenul valoreaza cel putin dublu, deci profit de cel putin 100%.
Pheno a zis
Daca gresesc va rog sa ma corectati. Parerea mea e ca a face credit pentru oricare valoare, se cheama tzeapa. Nimanui nu-i da cafeaua in foc, ca sa fie atat de grabit sa investeasca pe termen scurt sau lung, in ceva anume. De ce trebuie sa platesti aproape dublu (tot in rate, ca de aia e credit) pe mii de ani, cand poti sa-ti strangi suma necesara (in mai putini ani), fixandu-ti un procent/luna pe care sa-l respecti (adica sa te respecti pe tine insuti)? Ai iesi mai ieftin cu fix cat te fura suplimentar creditorii. Creditarea este de fapt milenara misitie, o invetie de pe urma careia desteptii castiga fara sa faca nimic, iar prostii pierd, cei din urma avand impresia ca au facut afacerea vietii lor. Plata cash e sfanta. Oricum, nimeni nu va mosteni pamantul.
Daniel Bis a zis
Teoretic ai dreptate dar … in realitate situatia e ceva mai complexa.
Sa luam cazul unei familii care isi doreste un apartament si are de ales sa plateasca 300 Euro chirie sau 400 Euro rata timp de 30 de ani.
Chiar daca in final plateste dublu 144.000 Euro la un apartament de 72.000 Euro
Ce varianta are? Sa stranga toata aceasta suma de 72.000 Euro timp de 15 ani? Si sa plateasca chirie de 54.000 Euro?
Daca mai pui si devalorizarea banilor (asta daca nu ii schimbi lunar in EURO) si cresterea preturilor la locuinte, ajungi chiar mai scump. Crezi ca mai gasesti dupa 15 ani un apartament cu 72.000 Euro? Sigur o sa fie peste 100.000 Euro.
Sau in cazul unei afaceri daca ai disponibil 100.000 LEI si un profit net de 5% lunar din rulaj (Cifra de afaceri) si vrei sa te dezvolti, ce faci?
Cresti lunar DOAR cu 5% desi tu ai un potential mai mare, pentru ca atat iti permite disponibilul financiar sau faci un imprumut de 1.000.000 LEI si dai lunar 1% la banca din cei 5% si tu ramai cu 4%.
Adica in loc de 5.000 LEI profit net in prima luna, poti castiga 5.000 LEI (din banii tai) + 40.000 LEI (din imprumut).
Iar in a doua luna 5.250 LEI fata de 7.000 LEI + 40.000 LEI
Sa continui cu calculul timp de 12 luni? :))
Sigur ca aceste exemple sunt simpliste, dar sunt realiste.
Bancile exista si prospera pentru ca exista o nevoie si cerere mare pentru bani.
Nimeni nu vrea sa astepte luni sau ani ca sa isi cumpere telefon, laptop, vacante, case etc
Lumea vrea ACUM si unii isi cheltuiesc toti banii pe rate (si in multe cazuri chiar mai mult decat pot rambursa) si atunci cand le dispare venitul … nu vreau sa fiu in piele lor
Pheno a zis
Desi pe la inceput urmaream emisiunea „Banii in miscare” a lui Guda pe DIGI24, m-am lamurit ca nimic din ceea ce ne sfatuieste, nu face. L-am intrebat cat il costa chiria/luna, fiindca se lauda ca cea mai buna varianta e sa stai cu chirie. Surpriza. E proprietar. Pai de ce? N-a afirmat el ca e mai practic sa stai toata viata chirias? Apropos de Guda. Calculele scrise mai sus ii apartin in totalitate sau sunt personale? Si mai e un aspect neaos romanesc. Aproape 80% dintre romani sunt proprietari. In toate tarile de unde se da ora exacta si de care ramanem mereu uluiti de cat de tari, frumosi, mari si performanti sunt, raportul e fix invers, adica aproape 80% din populatie sunt chiriasi. Or fi ei atat de prosti ca au ales calea asta, sau suntem noi prea destepti si inertiali/traditionali cu orice pret? Mai e un aspect. Unii romani sunt cam prapastiosi, ca si cum cu ei a inceput viata pe Terra si tot cu ei se va termina. Nimeni nu stie si nici nu va sti vreodata cum si in ce fel va fi viata in viitorul indepatat (daca va mai fi), deci nu inteleg de ce nu facem calcule fix invers? Totul se va ieftini, lefurile se vor tripla, bancile ne vor ruga sa nu le dam uitarii, etc., etc. Intotdeauna, in urma razboaielor de anvergura, vietile s-au schimbat in bine. S-a micsorat populatia (in razboaie unii mai mor), in acest fel s-au eliberat locuri de munca, industriile, tehnologiile, agricultura, etc. s-au dezvoltat. Nici macar asta n-ar fi o problema. Problema letala pentru umanitate este de cu totul alta natura. Ce-am spus pana acum e frectie la picior de lemn, dar ce voi spune in contiuare s-ar putea sa doara. Planeta pamant moare din ce in ce mai repede. Cui ii mai arde de investitii, iar daca totusi ii mai arde, la ce l-ar ajuta in viitorul sumbru care se vede cu ochii deschisi? Sa fim fericiti daca vom mai avea puterea sa traim din amintiri (cine are), fiindca de sete mor toate vietatile. Am mai ridicat problema asta si se pare ca gandurile sunt ca baloanele de sapun. Cine stinge lumina, sa inchida si usa (desi nu mai are cine sa intre). Cine nu a inteles ca banii nu te scapa, a trait degeaba. Sper ca am suparat pe toata lumea, iar daca nu, inca mai sunt sperante de revenire la normalitate, atat cum si cata mai este ea. Cand ma voi intalni cu un faraon in carne si oase (care a crezut ca e eten), imi voi cere scuze public si imi voi considera acest comentariu, nul si neavenit.
Cetateanul Deranjat a zis
In multe din tarile in care se da ora exacta, e ceva mai dificil sa cumperi si iti dau cateva exemple:
– companii care detin apartamente si le dau spre chirie. Majoritatea chiriilor in marile orase vestice sunt preluate din firme, cu capital de milioane sau chiar miliarde de euro /dolari (vezi Starwood Capital, Wunderflats, etc) si nu de mici proprietarasi, cum e la noi. Firmele astea nu o sa vanda apartamentele niciodata, pentru ca mizeaza pe o afacere pe termen lung. Asta inseamna ca numarul de apartamente date spre vanzare, este relativ mic si bataia este mare. Oportunitatile de achizitie, astfel, sunt mici.
– preturi exagerate. Plecand de la acelasi motiv, preturile sunt exorbitante. Atunci cand exista firme dispuse sa plateasca de 3-4-5 ori valoarea reala a unei locuinte, devine greu, ca pf sa cumperi un apartament atunci cand concurezi cu un gigant imobiliar.
– dezvoltarea tinde spre 0. Marile orase din vest sunt … sunt deja dezvoltate. Peisagistica este deja stabilita, predominand mostenirea istorica. Zonele periferice sunt deja dezvoltate si conectate logistic la orase; astfel, posibilitatea de a dezvolta noi zone imobiliare, scade spre 0. In orasele mari, nu prea ai unde, iar in zonele de periferie, lumea isi doreste case, nu blocuri si ansambluri rezidentiale. Iar apoi, te izbesti din nou de primele 2 puncte.
Nu te mai minti ca vezi doamne, sunt aia mari destepti si au descoperit libertatea de a te muta oricand, de pe o zi pe alta, fara grija unui credit pe 15-30 ani. Ar vrea si ei, dar gigantii imobiliari le-au ….tras-o bine, pe la spate.
Andrei a zis
Eu am luat acum 2 luni suma de 54.000 lei. Doar ca simularea nu are legatura cu dobanda finala. Cand iti vine acceptul pt credit iti trimit oferta finala, in cazul meu a fost 11.99%. Partea buna e ca banii pe urma intra instant si poti realiza plati anticipate fara comision oricand si orice suma vrei.
Oana a zis
Buna ziua
Ce rata platiti la creditul de 54000 de lei?
Anca Stefureac a zis
Buna.Eu doresc un împrumut la Revolut,dar nu stiu cum să procedez…ma poate ajuta cineva???
Marius Cucu a zis
La ce nu te descurci? Ai totul in aplicația mobilă.
Robert a zis
S-ar putea sa depinda si de istoricul vostru. Oricum, totul decurge extrem de rapid, cred ca maxim 10 minute cu totul. DAE cred ca este imbatabil, 8.08%. Totul transparent, fara taxe ascunse. Singurul inconvenient, daca poate fi numit asa, este faptul ca rambursarea anticipata se face doar cu diminuarea ratei. Nu am vazut optiunea de a diminua perioada de creditare. Dar chiar si asa, tot mi se pare mult mai ok decat sa faci jde drumuri la banca pentru un credit clasic de nevoi personale.
Elena a zis
Buna seara, mă interesează dacă a luat careva credit de la revolut. Înțeleg că aprobarea este f rapida.vrea in jur de 35000 ron
Marius Cucu a zis
Aplicația Revolut ce zice? Vă încadrați la credit?
Anca Stefureac a zis
Ati rezolvat?Eu nici acum nu reusesc sa fac acel credit la Revolut
Turculet Ana Maria a zis
Buna ziua, am facut o simulare pentru un credit in aplicatia Revolut si…. surpriza, m-am trezit cu suma de 50 000 lei in cont, suma de care nu stiam pentru ca nu utilizez aplicatia, o utilizam in trecut. Am aflat azi, in momentul in care am primit o notificare in care mi se multumea pentru prima rata platita! Surpriza si mai mare a venit cand am incercat sa dau de o persoana fizica cu care sa discut aspectul conform caruia eu nu mi-am dat niciodata acordul pentru a mi se livra acesti bani si nu am avut cu cine sa discut, decat cu roboti. Un sfat in acest sens chiar m-ar ajuta!
Tiberiu a zis
„Ceva nu se leagă” as putea zice Ana Maria. Pentru că nu vei primi niciodată suna de 50000 daca nu vei semna contractul și îl vei accepta. Ai avut 14 zile de așteptare de la simularea făcută pentru a te hotărî dacă propunerea lor de suma este in regula pentru tine, bineînțeles dacă te incadrezi la suma asta. Altfel ei îți dau negație daca suma dorita este prea mare fata de ce ești eligibila. Ai avut și cerere de la ei să accepți sa te verifice la ANAF sau unde fac ei verificarile de eligibilitate. Primești contractul desfășurătorul și trebuie la final sa dai accept pentru semnătura electronică pe un link dat de ei. Nu ți au intrat banii aiurea în cont garantez. Îți zic eu care am luat 13000 Ron pe 30 de luni cu o rata de 498,68 Ron lunara. Platesc înapoi 14960,54 ron. DAE 11,78% , rata anuala 11,19% fixa. DAE scade spre 8,8% daca iei creditul spre 60 luni. Întradevăr e bomba bombelor Revolut și este mult peste absolut toate băncile existente în țară cel puțin. Totul la vedere, nimic ascuns , dobândă fixă pe toată durata creditului ! Nu că i s a sculat lui UE să mărească Euribor sau Robor sau alte tâmpenii inventate de Isărescu și comunitatea europeană. Așa cum ai primit 50000 in cont tot așa îi poți returna înapoi în termen de 14 zile de la primire fara nici o problema sau dobânda. Tot ce trebuie sa faci daca ai luat credit să ai cu o zi înainte de data trecuta pe contract suma necesară ratei pe cardul Revolut sau ai opțiunea sa mai adaugi un card la alta banca de unde ei să își tragă rata. Succes !
PS ai în aplicație butonul chat în care discuți cu un agent la fel ca la eMag după ce scapi de robot. O faci însă in limba engleza din ce îmi amintesc.
Ioan a zis
Buna ziua . Tiberiu rulezi prin revolut salariu ? Întrebarea mai pe românește fiind accepta creditarea la un venit de minim sau eligilibilitate vârsta ? Bineînțeles bonitate maxima . Mulțumesc
Nikolas a zis
Buna ziua! O întrebare , la Revolut poți obține credit fără loc de munca?