Anul trecut am testat ceva laptopuri de la ASUS. Pe multe le-am încercat pentru că am vrut să cumpăr un laptop nou pentru sor mea. A rămas la un Clevo și nu regretă că a făcut mutarea aceasta.
Am primit un Clevo în teste, un refresh al variantei cumpărate de noi, dar cu un aer un pic mai interesant. Dar despre acesta într-un alt articol.
În rândurile următoare vom vorbi despre un model de la ASUS, din seria ROG: ASUS ROG GL753VD-GC042T. Am fost tentat să aleg o variantă de 15.6′, dar până la urmă m-am gândit că este ok să fac și o comparație între 2 tipuri de laptopuri.
Așa că am selectat rapid un model cu configurație asemănătoare și l-am avut mai bine de 2 săptămâni la test. Evident că n-am stat să fac toate setările pentru ambele, în plus, m-a enervat la culme că n-a avut SSD cel de la ROG.
Serios, în 2017 să ai unul dintre cele mai puternice procesoare și să te țină în loc un hard disk de 5400 RPM mi se pare insuportabil. Sigur, poți pune un SSD M2. fără prea mari bătăi de cap. Nu știu cum e cu garanția, însă. Teoretic, treaba este ca la memoria RAM, totuși, nu văd un locaș separat pentru el.
Răcire
Sigur că avem la bază o serie de laptopuri ce este în clasa de gaming, cu răcire destul de ok. Este prezent un singur ventilator pe partea dreaptă, dar este suficient pentru placa video pe care o are. nVIDIA 1050 GTX nu este chiar cea mai performantă și mai caldă placă video.
Totuși, pe exterior am măsurat temperaturi cu vreo 4,5 grade mai mici decât cele pentru Clevo. Sigur, acolo discutăm despre o variantă mai puternică: varianta TI. Însă, laptopul este mai mare, componentele sunt mai aerisite și treaba merge ca pe roate.
La o temperatură a camerei de ~20 de grade am ajung pe la ~40 de grade pe tastatură. Erau făcute ceva benchmark-uri, însă nu am tastat în timpul acela. Cu temperatura corpului sigur vor fi mai mari. Mai ales la vară. Dar aveți aer condiționat, nu?
Dacă îl folosiți pentru Chrome și task-uri minore o să simțiți cum tastatura este mai rece decât degetele voastre. Sigur, I7-ele își face treaba alături de integrată fără probleme.
Design și finisaje
Băieții știu să se vândă. Avem finisaje de aluminiu, carcasa este iluminată, iar gravura se vede foarte frumos pe timp de noapte. Sigur, rar vei vedea logo-ul aprins. Poate doar când îl vei lăsa în idle, dar oricum luminozitatea display-ului… va fi mai accentuată. Dar pentru cei pasionați… e ok.
Finisajele sunt foarte ok, s-au gândit la orice detaliu. Pe partea inferioară, pe spate, avem plasticul obișnuit al celor de la ASUS, în schimb pe sus găsim, in mare parte, aluminiu.
Tastatura este iluminată și ea și se aprinde într-un mod interesant la apăsarea butonului de power. Ca trepte pentru iluminare avem 3 intensități. Interesant este faptul că butonul de power stă mereu aprins, indiferent dacă oprești iluminarea.
Apropo de acesta este poziționat în dreapta. Eu obișnuiam să am tasta END acolo. Aveți idee de câte ori l-am băgat în standby?
Dacă tot suntem la tastatură cred că s-au gândit că dacă este de gaming să încalece și tastele END/ DELETE/ INSERT. Aproape că s-a renunțat la ele și găsim pe tastele numerice. Nu am fost deloc productiv cu ele.
Acum scriu articolul de pe acesta. Nu se tastează greu, dar parcă nici n-o să-mi fie dor de ea. Cursa este o idee mai lungă decât pe Clevo și nu mă simt atât de confortabil. Sigur, puneți lucrul acesta și pe bază faptului că am butonat mult mai mult Clevo în ultimele ore.
Sunet
N-am văzut așa sunet pe un laptop intermediar până acum. Sigur, îmi amintesc cu drag de Clevo-ul de anul trecut, dar era un monstru. ASUS nu are un sunet chiar puternic, dar are înalte, are medii, are joase, bass acolo unde trebuie.. Are tot ce îi trebuie unui gadget. Ți se poate face pielea de găină la melodii cu impact. Comparând cu ASUS-ul meu din 2012 e… diferență de la cer la pământ.
Programe inutile la StartUp
Cred că aici greșesc cei de la ASUS. M-a enervat la culme faptul că am launcher cu aplicații. Mai ales că îmi recomandă și site-uri chinezești. Giftbox-ul lor mi se pare o tâmpenie. Înțeleg că vrei să oferi antivirus, că vrei să mă inviți să cumpăr de pe eBay sau de pe Aliexpress, dar nu mi le pune la StartUp. Nu.
Lasă-mă în durerea mea, lasă-mă să îmi instalez eu ce vreau. Dacă vrei să îmi dai McAfee bine, dar nu și tot felul de tâmpenii. Primul lucru pe care îl fac este să dezinstalez toate drăciile.
Apropo de software acesta vine cu Windows 10 preinstalat. E fără bătaie de cap, doar dați Next, Next.
Display
Și de acesta am fost mulțumit. Senzația mea, dar și a colegului cu care am filmat laptopurile a fost că detaliile erau mult mai bune pe acesta față de Clevo. Imaginea este un pic mai caldă și cu un contrast mai ok.
Sigur că le-am calibrat pe amândouă la aceleași condiții de iluminare, dar rezultate mai ok am avut pe ROG. Fiind și de 17.3′ probabil că este un pic mai impunător.
Performanțe
Poate că aș fi pus mai mult la lucru placa video, dar timpul nu a fost cu mine în perioada aceasta. Am jucat prea puțin și mai mult am făcut teste sintetice. Se prezintă foarte, foarte bine procesorul, placa video este decentă și face față oricărui joc pe FULL HD.
Aș putea zice că și cea integrată se descurcă decent în anumite situații. Am jucat FIFA 2017 cu placa video de pe procesor și prea puțin se mișca în reluare. Cea dedicată flueră. Sigur, eu dacă aș investi peste 1000E într-un laptop aș încerca să merg un pic mai sus pe video. Discutăm de altă ligă.
Jocuri testate pe ASUS ROG GL753VD-GC042T
FIFA 2017 (MSAAx8) | FIFA 2017 (MSAAx8) | FIFA 2017 (MSAAx8) |
---|---|---|
73 fps | 58 fps | 48 fps |
Dirt Rally (MSAAx2) | Dirt Rally (MSAAx4) | Dirt Rally (MSAAx8) |
---|---|---|
281 fps | 170 fps | 89 fps |
Tomb Raider (1080p, Low) | Tomb Raider (1080p, Medium) | Tomb Raider (1080p, Max) |
---|---|---|
72 fps | 57 fps | 53 fps |
Baterie
Este de 4 celule. În jocuri n-am îndrăznit să mă uit cam cât estimează că mai am. Am folosit, de cele mai multe ori, conectat la priză. Cu Youtube, dar și un browser pe acolo mai mult de 3 ore nu puteți să îl folosiți.
Nu am făcut rabat la luminozitate sau să mă chinuiesc să scot bălăriile de procese din Windows ce mănâncă baterie. Țineți cont și de faptul că avem un display mai mare. Contează la autonomie. Sigur că se putea mai bine, chiar celălalt laptop era mai ok din punctul ăsta de vedere.
ASUS ROG GL753VD-GC042T
Păreri Pro
- Sunet
- Calitate Display
- Răcire
Păreri Contra
- Bateria
- Mi-aș fi dorit o placă video mai ok
- Hard Disk încet
Am încercat să realizez un articol prin care să vă ajut să vă convingeți dacă modelul acesta este ok pentru voi. Am încercat să intru în detaliu cât s-a putut de mult. Poate că ar fi ok să alegeți și o variantă cu placă video mai performantă, în cazul în care vă jucați. Dacă nu, pentru editare este foarte ok. Sigur că da, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să supliniți bugetul pentru un SSD.
Nicu a zis
Un bootloader e ceva cu totul diferit față de programele și serviciile care pornesc automat cu sistemul de operare. Te rog corectează aberația, că-mi strică feng-shui-ul. 😛
Apropo de HDD, într-un PC de gaming nu înțeleg existența unui HDD cu 5400 rpm. Că ai variante cu HDD și SSD, aia-i altceva, însă HDD la 5400 rpm în 201X = câh. Ca să-l parafrazez pe Gaben (vezi pe YouTube tutorialul cu pălinca), ăia care-o decis să bage HDD-uri de 5400 rpm într-un laptop de gaming îs niște bandiți și tre’ să moară. =))
Marius Cucu a zis
Înțelegi tu la ce am vrut să mă refer. Hai că am corectat subtitlul. Textul nu l-am recitit că încă dorm pe mine. Mi-a luat câteva ore redactarea… nu mai parcurg încă o dată.
ice4you a zis
Nu ii inteleg pe astia de la ASUS cu HDD’ul lor, dar cine are nevoie de un SSD pentru el sa ma anunte. 😀
Marius Cucu a zis
Tot n-ai scapat de el?! 😀
ice4you a zis
Sincer? Nu m’am straduit deloc … recunosc! 😀 O sa il pun pe OLX sau undeva … numai timp sa am. 😀
Marius Cucu a zis
Bag și eu OLX imediat. Vând tot, trec pe GH5. Parcă sunt picat din avion pe filmare cu Nikon-ul meu. În plus, e mult mai mic și stabil…
ice4you a zis
Amu no … ii 4K minunea aia, cu toate ca CROP’ul ala pe senzor ii ciudatel la ce performante promite. Cam multi bani ca body … daca mai punem si optica in discutie … sari de cateva mii bune de euroi, da no, tu stii exact de ce ai avea nevoie. 🙂
Marius Cucu a zis
Teoretic, dacă vând tot ce am acum scot 2/3 din valoarea body-ului.
Filmulețul l-am tras cu ceva pe la 3,4k cu un obiectiv 1.4. D-asta ne-am și jucat mult cu focusul… Ăsta poate 4k în 30 FPS. Eu vreau 60 FPS pentru slowmotion.
Emi a zis
Am vazut si eu acest model. Imi place maxim de la finisaje pana la calitatea ecranului. Dar si eu ma intreb ce or fi gandit cu HDD-ul ala, nu cred ca e vorba de costuri.
Marius Cucu a zis
Până la urmă, decât să pună vreo pocnitoare de SSD… mai bine lasă utilizatorul să facă asta, să își aleagă ce vrea. Totuși, nu mai sunt chiar atât de mari diferențele pe piață între SSD-uri…
Emi a zis
Pai tocmai, se pun SSD-uri acum si pe notebook-uri de 1500 lei.
Cat ar fi putut creste costul un SSD de 256 GB ?
Rezulta ca pentru gaming SSD-ul nu e asa important ?
Probabil pentru ca un SSD nu afecteaza gamingul ( nr de frame-uri,etc) ci, cum stim si noi, doar imbunatateste incarcarea Windows si a aplicatiilor, ajuta si bateria laptopului.
Adica un SSD iti incarca jocul mai repede dar nu imbunatateste in vreun fel performantele jocului.
Marius Cucu a zis
Abia dacă se îmbunătățește cu un frame și ăla… cred că e derutat 😀 😀
Nu, la jocuri doar când descarci o hartă, un item și când deschizi aplicația în sine. Atât contează…
Nicu a zis
Marius, toate jocurile care își instalează „gigi” de date și le încarcă dup-aia în memorie ca să le poată folosi. Și nu-s citite toate fișierele în memorie, că altfel ai rămâne fără RAM și ar dura mult să pornești jocul, ci pentru fiecare sarcină se citesc doar fișierele necesare.
Asta înseamnă că la încărcarea unei hărți noi sau a unei noi părți din lumea prin care te plimbi, jocul își încarcă alte și alte date. Timpul de încărcare depinde de viteza mediului de stocare, deci diferența e foarte mare între o pocnitoare la 5400 rpm și un SSD decent. Aici se văd cel mai mult diferențele, și oricât de bun e PC-ul, cu un HDD lent practic îi tai aripile. :))
toro a zis
Salut Marius ! …ajuta-ma cu un tutorial (descriere punctuala ) la configurarea microfonului de la casti. A cumparat nepotul meu aceasta scula : ”Sistem desktop PC Lenovo IdeaCentre 300-20ISH cu procesor Intel® Core™ i7-6700 3.40GHz, Skylake™, 8GB, 2TB, DVD-ROM, nVIDIA GeForce GTX 750 2GB ” … si nu pot sa-i activez microfonul de la casti . Am incercat cu 2/3 casti diferite si nu dau de capat . Il foloseste 90% pt.jocuri . Ce parere ai despre acest desktop ..e bun/rau ? Mersi mult ?
Marius Cucu a zis
Placa video nu este actuală pentru ceea ce se dorește în zilele noastre. Trebuia făcută o combinație cu un I5 și o placă video mai ok. Ceva din seria 10. Poate chiar pe componente. Ce placă de sunet are? Ce culori sunt pentru mufele de sunet? Are vreun însemn de microfon?
toro a zis
Din cate tin minte Rosu/ sunet si Verde microfon . Acum sunt acasa si nu la nepot si nu pot sa-ti spun exact .Am intrat in Speech Recognition setarii audio , si nu gasesc modalitatea de a activa microfonul de la casti. Ai e buba ! acum scula a fost cumparata si buna/rea ,nepotul e multumit.Video dedicat
Chipset video
nVidia
Capacitate memorie video (MB):
2048
Tip memorie video
GDDR5
Model placa video:
nVidia GeForce GTX 750
Tehnologii video
Cuda
3D Vision Ready
PhysX
Adaptive V-Sync
GPU Boost
4K
Marius Cucu a zis
La Sound => Recording trebuie să fie opțiunile. Nu știu să fie un tutorial exact pentru că diferă setările în funcție de ce folosește fiecare…
Malin a zis
Mariuse, scrie frate acolo la final ca nu e potrivit pentru ascultat manele ca din titlu inteleg astia ca e pentru muzica si-si fac rate la el sa asculte manele. E pacat de laptop…
Sebatian a zis
Fa review-uri si la ceva mai de buget…. Cum e Asus X540LJ-XX403D
Marius Cucu a zis
Mi-e că îl desființez dacă testez așa ceva. Sunt strict pentru utilizare măruntă… nu sunt deloc performante. Nu te poți juca, abia dacă poți edita.
Nicu a zis
Sebastian, uite aici o mică recenzie tehnică. 🙂
Rentabilitatea unui laptop depinde de 3 factori importanți:
– fiabilitatea (greu de estimat, deci contează garanția și reputația producătorului)
– nevoile/așteptările (utilizatorului) imediate și estimate în viitor
– performanța la achiziție și posibilitățile de upgrade
Laptopul indicat de tine e super pentru chestii obișnuite – filme, muzică, muncă de birou și chiar și niște joculețe. Dacă presupunem că modelul ăsta e fiabil, putem trata în mod obiectiv aspectele tehnice de mai jos.
Procesor: Core i3-5005U face parte din seria Broadwell și are suport bun în Linux, deci laptopul se poate folosi și cu sisteme de operare libere. Dezavantajul e că nu trece de 2 GHz, așa că va fi în mod evident mai lent decât i5 și i7 în sarcini intese, precum procesarea video la rezoluții mari sau jocuri la calitate înaltă.
RAM: E bine că se pot pune 8GB în locul celor 4GB, însă nu există un soclu liber, ceea ce înseamnă că „rămâi pe cap” cu cei 4GB cumpărați inițial. Dacă ai un alt laptop în care să-i pui ca să-i faci upgrade, e superb. Dacă nu, se poate vinde. Cert e că în zilele noastre navigarea pe internet cere tot mai mult RAM dacă ai tendința să folosești mai multe file.
Stocare: Performanța actuală i-ar permite HDD-ului să preseteze cât de cât rezonabil în sarcini obișnuite. Dar deși HDD-urile moderne se descurcă mai bine decât cele de acum 10 ani, tot aș înlocui HDD-ul ăla de 5400 rpm. Cu o carcasă ieftină l-aș transforma în HDD extern, iar în laptop aș pune un SSD care i-ar îmbunătăți considerabil performanța. Dar asta-i o chestie opțională și trebuie tratată ca atare.
USB: E bine că are ambele versiuni – 2.0 și 3.0 -, pentru că există dispozitive care fac figuri pe porturile USB 3.0 (anumite receptoare de mauși, adaptoare Bluetooth etc).
Sunet: Nu-mi fac iluzii că ar fi grozav, deși în decursul timpului laptopurile de la firme decente (implicit și ASUS) și-au îmbunătățit sistemele audio și oricum sunt mai bune decât erau acum 5 ani sau mai demult. Deci la prețul ăsta se poate tolera un sunet mediocru. Iar un audiofil m-ar mira să nu aibă niște boxe separate pe care să scoată sunetul dacă vrea neapărat.
Rețea: Prin fir, viteza maximă e de 100 Mbps, iar fără fir se poate ajunge la 300 Mbps în 2,4 GHz sau 450 Mbps în 5 GHz. Pentru utilizatorii RDS cu viteze mari la internet asta ar putea fi o problemă, deși pentru a beneficia la maxim de o conexiune la internet de 1 Gbps oricum trebuie un mediu de stocare rapid și posibil un procesor ceva mai vânjos ca să nu se simtă stresul la viteza maximă de descărcare.
Alex a zis
Salut voiam sa te intreb daca se poate pune ssd si memorie ram fara a pierde garantia daca exista usita de acces fara a da jos suruburile. Multumesc!
Marius Cucu a zis
Nu este nicio ușiță. Sincer, n-am citit instrucțiunile să văd dacă se poate face asta.
Ioan. a zis
Salut ,
ce ai alege intre acest laptop si clevo n870 varianta cu ti ? As vrea sa-mi si argumentezi raspunsul . As vrea sa-mi iau un laptop pana in 5000 de lei .. si as vrea sa aleg cea mai buna varianta in banii ăștia la raport calitate/pret/performante/răcire .
Marius Cucu a zis
Varianta TI scoate mai multe FPS. Automat e și un pic mai caldă și răcirea este cu câteva grade mai caldă. Dar nu mi-a făcut probleme.
Performanța mai ok este pe Clevo. Materialul mai ok, sunetul, chiar și display-ul le găsești pe ASUS.
Ioan. a zis
De legion y520 (tot cu varianta TI ), ce zici ? Dacă ar fi sa-mi recomanzi un laptop in limita a 5000 de lei , care ar fi ala ? Vreau sa scot tot ceea ce este mai bun din bani ăștia ..
Marius Cucu a zis
Nu am avut la test încă varianta de la Lenovo. Am văzut doar în magazin și mi-a plăcut design-ul și cum arată exteriorul.
Anca Maria a zis
Salut, ce model de SSD ar fi mai potrivit pentru acest laptop in raport cu configuratia lui?
Marius Cucu a zis
Bună. Trebuie un SSD M.2 Ca dimensiuni, SAMSUNG 860 EVO ar fi ok. Din ce văd prin magazine, e cam ultimul în stoc la ei. Am căutat și la alte magazine. Totuși, dacă-ți scapă acesta mai căutăm și alte branduri. 🙂
Anca Maria a zis
Cineva mi-a recomandat modelul Solid-State Drive Samsung SM961 256GB, M.2 2280, MZVPW256HEGL-00000. Trebuie sa merg sa vorbesc cu ei, fiind in garantie…
Stanulet Bogdan a zis
Salut Marius!
Te rog ajuta-ma si pe mine cu o informatie. Am cumparat recent laptopul pe care ai facut testarea. Mai exact Asus ROG GL753VD-GC042T. Referitor la instalarea SSD-ului, pe pagina de la Asus scrie ca dispune de:
Hard Drives:
1TB 5400RPM SSH
1TB 7200RPM SSH
Solid State Drives:
128GB/256GB SATA3 SSD
Solid State Drives:
256GB/512GB PCIE Gen3X4 SSD
Ce ar trebui sa inteleg de aici ?Ca are slot si de Sata3 M2 si de PCIE M2?
Adica pot sa achizitionez orice tip de SSD din cele mentionate mai sus?
Marius Cucu a zis
Exact
Campeanu Laurentiu a zis
se poate sa fi facut o greseala cand am cumparat acest model ASUS ROG GL753VD-GC042T, mi-a luat ochii faptul ca avea,sau are un i7-7700 si o placa video din seria 10 Pascal..si am zis ca am dat lovitura..in realitate1050 e mai praf decat 980 si chiar fata de 960m ..hdd e 5400rpm, ceea ce il face groaznic si au mai pus si un win10 pe care evident l-ai platit, iar dupa instalarea unui ssd, nu ai sa mai dai alti bani pe un win..dupa cateva luni de utilizare(gaming) mi-am dat seama ca trebuie sa-i fac un upgrade..as vrea sa-i pun un ssd pci-e..vreo recomandare? iar ram ,daca ai idee, cu ce vine echipat?ce frecventa? ce latenta? e dual channel?
Marius Cucu a zis
Evident că este mai praf având în vedere că este entry level 🙂
Trebuie să pui SSD M.2. RAM trebuie la 2133 MHz. E o singură plăcuță de 8 GB.
PS. nu te ajută în jocuri aceste upgrade-uri.
George a zis
Salut Marius!
Te rog ajutama si pe mine cu o parere despre acest laptop:
Laptop Dell Inspiron 5567 cu procesor Intel® Core™ cu procesor i7-7500U 2.70 GHz, Kaby Lake, 15.6″, 8GB, 1TB, DVD-RW, AMD Radeon R7 M445 4GB, Ubuntu Linux 16.04, Fog grey
Cum ti se pare laptopul per general? Mersi!
Marius Cucu a zis
M-am jucat cu el și i-am făcut review aici. M-a cam dezamăgit. 🙂
George a zis
Ce laptop ai recomanda cu specificatii asemanatoare cu acel dell din linkul precedent, la o suma de maxim 2700-2800 lei? Mersi!
Paul a zis
Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Lucrez in visual studio si pe masina virtuala si am nevoie de un laptop care sa faca fata oricaror programe din domeniul IT.
Ma gandeam la un laptop cu procesor i7-7700HQ, memorie 1TB+ 256 SSD sau 512 SSD.
16GB RAM-preferabil. Buget: aprox 5500 lei
Am vazut cateva laptopuri:
Laptop ASUS ROG GL753VD-GC025, Intel® Core™ i7-7700HQ pana la 3.8GHz, 17.3″ Full HD, 16GB, HDD 1TB + SSD 128GB, NVIDIA GeForce GTX 1050 4GB, Endless
Laptop Acer Aspire V Nitro NB VN7-793G cu procesor Intel® Core™ i7-7700HQ 2.80 GHz, Kaby Lake, 17.3″, Full HD, 16GB, 1TB + 256GB SSD, nVidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB, Linux, Black
Laptop Gaming MSI GP62M 7RD Leopard cu procesor Intel® Core™ i7-7700HQ 2.80 GHz Kaby Lake™, 15.6″ Full HD, 16GB, 1TB HDD + 256GB SSD, nVIDIA® GeForce® GTX 1050 2GB, Microsoft Windows 10 Home, Black
Notebook / Laptop Lenovo Gaming 15.6” Legion Y520, FHD IPS, Procesor Intel® Core™ i7-7700HQ (6M Cache, up to 3.80 GHz), 16GB DDR4, 512GB SSD, GeForce GTX 1060 6GB Max-Q, FreeDos, Black, Backlit, 2Yr
Laptop Gaming Acer Aspire VX5-591G-755Z cu procesor Intel® Core™ i7-7700HQ 2.80 GHz, Kaby Lake™, 15.6″, Full HD, 16GB, 1TB + 256GB SSD, NVIDIA® GeForce® GTX 1050Ti 4GB, Linux, Black
M-as bucura pentru orice propunere.
Marius Cucu a zis
MSI e alegerea perfectă. Da, e entry level de la ei, dar merită. E altceva. Sigur, tu trebuie să știi ce aplicații folosești și dacă ai nevoie de mai mult pe partea de placă video.
În plus, are tastatura foarte ok și va conta când vei scrie cod.
Paul a zis
Multumesc!
Placa video ce relevanta are in programe gen Visual Studio, VirtualBox, etc ?
Marius Cucu a zis
Ce tip de aplicații programezi? Faci ceva 3D?
Paul a zis
Deocamdata nu, sunt abia anul 2 la informatica. Nu stiu ce o sa programez. As vrea un laptop care sa ma tina 2-3 ani fara probleme de performanta
Marius Cucu a zis
Jocuri în vreun fel? Ai de gând?
Paul a zis
Prea putin ca sa conteze. Probabil o sa joc GTA 5, dar nu sunt pasionat
Marius Cucu a zis
Atunci rămâi pe MSI. 🙂
Paul a zis
Multumesc! O zi buna in continuare!
Silviu Rovinaru a zis
Ce părere ai despre Asus Gl552vx? Vreau părere despre componente dacă ți se par bune..Vreau sa îl achiziționez..Și vreau părerea unui expert ca tine
Marius Cucu a zis
Lasă mi link cu el că sunt mobile.
Silviu Rovinaru a zis
Eu o sa îl folosesc mai mult pentru cs.1.6 și cs.go cam atât. .Alte jocuri nu cred ca mă încântă!
Sau mă rog comparația dintre ăla de ti-am zis eu și ăsta care l-ai testat tu..care ți se pare mai ok?
Marius Cucu a zis
Ambele vor rula fără probleme CS GO. De 1.6… nu știu dacă cineva îl mai actualizează. Dacă vrei să iei ceva actual mergi pe un 1050TI. Ca Lenovo y520. E mai ok pentru jocuri și ca preț. Sigur, hard disk-ul e un pic mai încet, dar ai slot M.2 pentru SSD.
Duvac Alexandru a zis
Salut Marius!
De cateva sapt ma tot chinui sa aleg un laptop pe care sa-l folosesc si la gaming si la munca de zi cu zi a unui laptop. Ma tenta si pe mine un asus rog, dar ma deranjeaza ca nu are ssd si varianta asus rog cu ssd costa 5220 lei pe altex. Voiam sa te rog sa ma ajuti cu niste sfaturi sau idei pt a alege un laptop. Putem comunica pe mail sau cum vrei tu. Multumesc!
P.S. Bugetul este de 3500 lei
Marius Cucu a zis
Salut. Din păcate, abia acum am văzut mesajul. SSD-ul se poate pune ulterior la orice laptop.
BrynK a zis
Salut!vad ca ai discutat despre asus rog gl753vd si vreau sa imi recomanzi si un M2 cat de cat performant daca se poate!!!Multumesc!
Stanulet Bogdan a zis
Daca te ajuta eu am montat un M2 Samsung Evo 960 de 500 Gb. E foarte ok. Viteza de scriere citire net superioara. Doar ca nu este foarte ieftin.
BrynK a zis
Am urmarit modelul dar e cam scump pentru bugetul meu!ceva un pic mai slabut si daca imi recomanda cineva sa puna si un link va rog!
Stanulet Bogdan a zis
Spune cu aprox care e bugetul pentru SSD .
BrynK a zis
Unde va la 400-450!
Stanulet Bogdan a zis
Pai la banii astia nu poti sa iei decat un ssd de maxim 256 Gb. Ca si viteza de scriere citire la suma asta gasesti doar max la 500-1000 Mb/s. Atentie , din cate imi amintesc cand l-am demontat pe al meu de am pus SSD portul este M2 PCI Express. Uite un link cam cum ar arata cel care se potriveste sigur. Solid State Drive (SSD) Intel 600p Series, 128GB, M.2 80mm, PCIe
BrynK a zis
Pare destul de ok si accesibil la pret!Se potriveste sigur pe modelul asta de laptop?
Stanulet Bogdan a zis
De potrivit se potriveste sigur. Modelul meu de laptop este identic cu cel din subiect. O atentionare suplimentara ar fi sa ai grija sa nu ocupi ssd-ul mai mult de 70 la suta. O sa se miste greoi si nu ai sanse de recuperare. Singura solutie ulterioara ar fi formatare si reinstalare.
Marius Cucu a zis
Pe lângă asta ar fi ok să activezi overposition. Trebuie să fie sub o formă sau alta în softul oricărui SSD.
BrynK a zis
Vreau sa folosesc ssd-ul doar pentru windows si soft-uri nimic altceva!
Diana Manea a zis
Salutare, ma intereseaza un laptop pentru grafica si ilustrare pentru utilizare medie. Buget 4000-5000
Marius Cucu a zis
Neața Diana. Ce programe folosești?
Sabin Aliosa a zis
Salut , am achizitionat laptop-ul asta ASUS ROG GL753VD-GC042T, se poate sa ii pun un SSD m2 de 256 ca asta Samsung-MZ-V6E250BW? ??multumesc anticipat chiar stau cu sufletul la gura sa nu imi fi luat o teapa de o caruta de bani si daca da , cum il pot face sa imi booteze windows-ul si alte programe din ssd si hdd-ul pentru stocare jocuri etc ?
Marius Cucu a zis
Da, poți să îi pui SSD M.2 2280. Samsung are program de migrare de pe HDD pe SSD.
Sabin Aliosa a zis
SA TRAIESTI ! dau o bere
Dana Savu a zis
Buna Marius ! Vreau sa ii achiziționez fiicei mele un laptop, 17’inch, ea are nevoie pentru școala , internet , editează vloguri , face f multe prezentări power point. A avut un dell de care nu am fost prea multumiți. Buget 4500lei !
Marius Cucu a zis
Bună Dana, abia acum am văzut comentariul. Cel de sus, din articol, e foarte ok.
Diana a zis
Buna Marius,
te rog ajuta-ma in alegerea unuia dintre cele 2 laptopuri. Le voi folosi pentru firma mea , contabilitate si un magazin online. Initial am zis pana in 2500 lei, dar n-ar fi chiar imposibil sa dau 3000 lei. Este vorba despre
: Laptop ASUS X542UA-DM521T cu procesor Intel® Core™ i5-8250U pana la 3.40 GHz, Kaby Lake R, 15.6″, Full HD, 4GB, 1TB, DVD-RW, Intel UHD Graphics 620, Microsoft Windows 10, Matt Dark Grey la 2400 lei ) si
: Laptop HP 15.6” Pavilion Power 15-cb, FHD IPS, Procesor Intel® Core™ i7-7700HQ (6M Cache, up to 3.80 GHz), 8GB DDR4, 128GB SSD, 1TB HDD, GeForce GTX 1050 2GB, Windows 10 Home 64, Shadow Black la oferta la 3000 lei
Multumesc anticipat.
Diana
Marius Cucu a zis
Bună Diana, văd că HP-ul este 5000 de lei. Sigur vorbim de același model?
Diana a zis
da
Marius Cucu a zis
Păi ai amintit că e la preț de 3000 de lei, eu îl văd la 5000 de lei. E undeva mai ieftin la configurația actuală?
Diana a zis
da, linkul e doar sa vezi caracteristicile
Marius Cucu a zis
Am înțeles. Atunci fără discuții HP-ul. E total alt hardware față de acel Asus. 🙂
Diana a zis
asta este si mi se pare super ok acest HP. Voiam doar o confirmare si sa nu aiba ceva minusuri pe care sa nu le observ
Marius Cucu a zis
E de luat la banii ăștia.
Diana a zis
Multumesc mult de raspuns. Eu dau o cafea cand ajungi prin Cluj, ca am vazut ca berea o ai deja rezolvata.
Marius Cucu a zis
Haha, bună treabă. 🙂
Dani a zis
Salutare ! As dorii sa ma apuc de yt si te-as ruga daca poti sa imi recomanzi un laptop..stiu ca un pc e mult mai bun dar am nevoie si de portabilitate, am citit review-ul tau la Asus rog gl753vd si chiar mi se pare un laptop interesant dar am vazut ca are destule minusuri mai ales cu racirea..asa ca nu am incotro oricum, calitatea cea mai buna pt mine o consider la asus, sunt indecis la aceste 2 modele:
Laptop Gaming ASUS ROG GL503VD-FY064 cu procesor Intel® Core™ i7-7700HQ pana la 3.80 GHz, Kaby Lake, 15.6″, Full HD, 8GB, 1TB + 128GB M.2 SSD, NVIDIA® GeForce® GTX 1050 4GB, Free DOS, Black Metal
Laptop Gaming ASUS ROG GL753VE-GC016 cu procesor Intel® Core™ i7-7700HQ pana la 3.80 GHz, Kaby Lake, 17.3”, Full HD, 8GB, 1TB, DVD-RW, NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB, Endless OS, Black
Primul mi se pare mai ok deoarece cate un ventilator cpu si gpu dar nu are ssd, in rest aceleasi spec doar ca are frecventa la rami de 2666 si la celalalt e 2133 cred si nu 2400 cum spun ei dar nu cred ca are o asa multa relevanta? sau asta poate imi poti explica tu, asa si la display ambele par a fi la fel. Si sa nu uit nu are unitate optica. Lucru ce e ff enervant deoarece vine freedos si eu am un cd cu win 10 pro si ar trebuii sa ii fac boot pe stick si multe altele..poate si aici iti poti da o parere.
La al doilea imi place ca are ecranu de 17.3 inch si ssd, acum sa vedem placa, este 1050 titan ceea ce inseamna teoretic ca e mai grozava decat sorusa:)) dar nu stiu chiar cu cat, poate tot aici iti poti da o parere..si ce am mai vazut prin comentarii ca e mai buna o 960m decat 1050? cam ciudat pt mine.
Cam atat momentan, astept raspuns !
Tot respectul pentru ceea ce faci si tine-o tot asa.
Marius Cucu a zis
Nu e deloc ciudat. Undeva sunt pe acolo ambele. 1050TI este clar mai bună. Ca răcire, eu aș merge pe seria 7. Totuși, din ce văd în link-urile tale, nu mai sunt în stocuri.