Recenzia pentru Samsung S22 vine ca o completare pentru Samsung S22 Plus si Ultra. Cei de la Samsung au reușit sa diferențieze un pic seria S prin apariția lui Ultra. În felul acesta au reușit să aibă competiție directa intre 2 modele: Samsung S22 si Samsung S22 Plus.
Altfel, am făcut un pic rocadă între materiale, întâi l-am pus pe Youtube, apoi am adaptat un pic textul pentru a fi OK pentru blog. Poate ajung și eu să fac mai multe vizualizări în felul ăsta. Cine știe?!
Am pus mâna pe seria aceasta încă de la lansare, dar abia recent am testat mai mult si S22. Am avut in Malta S22 Plus, așa că știam telefonul foarte bine. De fapt și de drept, acest telefon este clona mai mică a versiunii Plus. Sau un competitor direct pentru Asus Zenfone 9. De fapt, invers, Asus a fost lansat după.
Cumva, mi se pare ca am revenit in perioada in care telefoanele aveau ecran mic. Daca Ultra este un telefon mare pentru mana mea, S22 este chiar mic pentru nevoile mele de acum. E ciudat sa zic asta in condițiile in care display-urile de genul erau considerate mari acum timp.
Testând seria A si testând telefoane de la alte branduri îmi dau seama ca S-urile sunt cu un pas in fata. E plăcut să îl ții fără husa si daca varianta plus a scăpat pe pietre si prin apa cred ca si versiunea simpla supraviețuiește fără husă.
Display
Ca aspect si display parca vorbim despre S22 Plus. Diferențele sunt destul de mari față de modelele de anul trecut dar exista o continuitate. Îmi place design-ul, exista atenție la detalii, iar seria are continuitate, păstrează o linie.
Dimensiunile lui sunt mici pentru cum ne-am obișnuit în 2022. Probabil este telefonul perfect pentru cei cu mana mai mică? Eu ajung pe toata suprafața telefonului cu o mana și nu am una foarte mare. Pentru 2022 însă nu mai sunt atât de tentat sa merg pe astfel de diagonala: 6.1′ este puțin pentru ceea ce am eu nevoie. Dar da, știți deja că mă tentează Fold-urile sau telefoanele mai mari un pic.
Camera
Pe seria S găsim cele mai bune camere pe care știe să le producă Samsung. Are 3 module de camera, însă nu are acele camere telefoto, faine de pe Ultra. Exista un Space Zoom cu 30x, dar e digital si nu are aceleași rezultate ce mi-au plăcut la Ultra. În schimb, camera e identica cu cea de pe S22+.
M-am jucat cu telefonul in mai multe condiții si nu am avut nicio problema. Este aceeași dezbatere privind acuratețea culorilor pe care Samsung o pierde, deși sunt pași importanți la ultimele serii de telefoane premium. Procesează ceva mai natural fata de telefoanele de buget.
Rămân la părerea că procesarea de la apus este printre cele mai ok de pe piață. Că e naturală sau nu… îmi place. Comparabil chiar și cu Sony Xperia 1 IV aș miza tot pe ei:
Pe timp de seara mai sunt lucruri de îmbunătățit, dar se scoate cât poate cu procesarea. Rezultatul instant nu este wow, în schimb după ce optimizează imaginea lucrurile sunt mai bune. A fost bine primit articolul cu Expert RAW, este unul dintre telefoanele compatibile. Merită încercat dacă aveți de gând să o editați după.
Iată și pozele la calitate mai bună decât cea din materialul video:
Puteți filma la maxim 8k 24p, exact ca toate telefoanele de până acum. La 8k sunt ceva probleme de stabilizare, dar accentuează faptul că există limitarea la 24p, dar la 4k 60p totul arata foarte bine. Eu am renunțat în a folosi materiale 8K, mai ales că încă nu sunt codecurile de la Davinci OK pentru ce comprimă Samsung. Ar trebui să editez în Premiere Pro sau în editorul Samsung. N-o să fac asta prea curând, așa că mă bucur de viață cu 4K 60P.
Performanțe
Sunetul este foarte ok, așa cum ne-a obișnuit Samsung în fiecare an. E tunat de AKG, are Dolby Atmos. Se aude exact cum te-ai aștepta.
Când vorbești de Samsung, cel puțin în Europa, trebuie să amintești de Exynos. În comentariile de la articolele anterioare lumea zice că Snapdragon e mai bun. Da, în toate testele sintetice a ieșit mult mai rapid anul asta, dar mai cald. Unii ar zice că din cauză că tot fabrica lor a produs și generația aceea de procesoare.
Eu nu am o problema cu asta, nu fac zi de zi teste, iar in utilizarea normala n-am pic de lag. Încălzire nu am observat pe modelul ăsta, față de Ultra. Dar și acolo se încălzea când făceai foarte multe poze într-un timp relativ scurt și filmai la 8K. Asta pentru că toate telefoanele procesează informația cu ajutorul hardware-ului. Procesorul este identic pe toate cele 3 modelele.
Bateria este de doar 3700 mAh și încărcarea este de doar 25W. Cu încărcătorul de la Motorola am reușit să încarc relativ repede. Nu suntem la 15 minute de încărcare rapidă, totuși. Mai e loc de îmbunătățiri. Sigur, are display mai mic si mai puțin luminos si compensează, dar încărcarea mai rapidă trebuie să vină din spate, din punctul meu de vedere.
Am făcut câteva teste de baterie și am ajuns undeva la 17 ore cu opțiunea de save battery activă.
Mi-a plăcut ideea de a putea manevra telefonul cu o singură mână, dar eu unul nu sunt dispus să merg pe un telefon mic în momentul de față. Telefonul este clona lui S22 Plus și își face treaba așa cum trebuie. Ai acces la tot software-ul pe care îl pune la dispoziție Samsung. Nu am nimic de reproșat.
Am testat Samsung S22
Păreri Pro
- cameră mai mult ca decentă
- procesare bună a imaginii
Păreri Contra
- încărcare rapidă aproape inexistentă
- lipsă accesorii
Cred că este un telefon de luat în considerare, mai ales că este de brand și, la o posibilă revânzare își păstrează prețul.
Stefan a zis
Gama Galaxy este altceva decât orice altceva de pe piața.
Cele mai ok telefoane.