V-am spus acum ceva timp ca ma intereseaza foarte mult programele de remote. Am incercat o perioada de timp programul pe care l-am prezentat acum ceva timp. Interfata era ok, se asemana foarte bine cu Teamviewer, chiar s-au obisnuit cei de la munca cu el, din pacate versiunea free ma lasa sa il folosesc doar 15 zile pe luna.
Nu obișnuiesc sa dau banii pe software, mai ales ca nu era pentru mine, ci pentru firma, iar pentru câțiva lei trebuia sa fac mult prea multe hărtii, asa ca am ajuns la concluzia ca rămânem cu monitor pentru acele PC-uri, nu mai stam cu remote.
Am văzut ca cei de la Google au lansat Google Remote Desktop, un client foarte interesant, care are funcții ok. Nu este chiar atât de complex ca TeamViewer, dar face remote. Asta e tot ce ma interesează pe mine. Daca pe telefon o găsim sub forma de aplicație, pe calculator este sub forma de extensie in Chrome.
De fapt, probabil ca ati observat ca aplicatiile se pot instala remote, prin contul Google.
Totusi, sunt diferente fata de Teamviewer. Pentru a putea folosi aplicatia ai nevoie de un cont Google si trebuie sa ii dai permisiuni de folosire.
Vasile a zis
Programele Remote, pff! E nebunie mare sa fii de acord ca cineva sa poata oricand sa te spioneze, ma refer la aceste programe de remote. Nu stiu daca ai avut vreodata curiozitate sa verifici, dar ceva din informatia vehiculata intre cele doua sisteme ajunge si la Teamviewer, la Google nu mai zic, :)) la google ajunge tot, dar bine asta e alta discutie, Eu pun un semn de intrebare vizavi de securitatea acestor programe „closed-source”, de marele dezavantaj că probabil nu sunt îndeajuns verificate din punct de vedere al securității datelor. Nu stiu, imi place in astfel de situatii sa folosesc programe ce ma pun „cap la cap” cu celalalt sistem, fara intermediari, fara scurgeri de informatie, nici macar pentru „Non-personal data may be collected automatically to offer you first-class service, especially to facilitate and improve the provision of software updates, Support, Content, TPM and other services”, pentru cine mai citste termenii si conditiile si nu da next in disperare :)) si discutia poate continua…
Marius Cucu a zis
Cand la serviciu ai 6 calculatoare dintre care 3,4 e posibil sa le folosesti in acelasi timp… trebuie sa te gandesti si la remote. Poza asta e reprezentativa.
Legat de informatiile stranse: sunt constient, am tot zis pe blog ca nu este bine sa fim monitorizati, dar sa fim siguri ca singuri nu putem face mai nimic. Nu ii putem impedica sa ne monitorizeze.
Poate daca se va umple paharul, la un moment dat se va rascoli lumea. 🙂
Vasile a zis
Sunt de acord, e mult mai usor sa ai o lista sa dai clic apoi pe desktop ca pe compu’ tau, dar…. mai ales ca e vorba de job!! Stiu cum este cand esti presat, alegi solutia cea mai simpla si la indemana, dar… cand e liniste e bine sa ne gandim si sa analizam ;), cunosc cazuri, nu putine, cand nebunia de la job te impinge sa renunti la reguli elementare de protectie, sa inchizi firewall, antivirus, pentru ca nu poti sa lucrezi pe nu stiu ce program, de care chiar daca esti constient ca are probleme, esti obligat… e jobul tau, trebuie sa duci bani acasa, dar… e bine sa fim atenti si sa cautam permanent solutii de rezerva. Cele mai mari probleme de securitate se inregistreaza in timpul sesiunilor remote 😉 Sa speram ca Teamviewer nu va face nimanui surprize proaste, e folosit de foarte, foarte multa lume, multi au incredere in el, o surpriza proasta ar insemna multe pc-uri infectate, dar asta este iar alta discutie si ma abat.
Marius Cucu a zis
Ai dreptate, dar alternative n-avem. IP-uri publice nici nu se pune problema, asa ca varianta Radmin pica.
Am testat si Adminer si dupa 15 zile ne-a cerut $. Iar ca sa explic mai sus ca sa ni se ofere fonduri, mai bine ma las pagubas.
Avand in vedere ca e TV, noi trebuie sa facem la secunda. A zis Gheorghe baga material X, in secunda urmatoare trebuie bagat. 🙂
Şerban Stănescu a zis
Revin…
Am studiat şi eu câteva variante, mai curând pentru servicii online. Din păcate însă, protocoalele de comunicare sunt „în mâna” proprietarilor softului şi e imposibil să ştii cu precizie ce conţin datagramele, exceptând cazul când ai un TSR capabil să analizeze fiecare pachet TCP/IP şi să blocheze transmiterea înainte ca datele „delicate” să părăsească maşina ta. Dar mă întreb şi eu, dacă e cineva capabil să facă un astfel de program, la ce îi mai trebuie remote computing? Că doar intră direct, cu un progrămel făcut în ASM… 😉
Simion a zis
Chiar acum cateva zile cautam o varianta pentru a avea conexiune directe cu anumite device-uri precum pc, tableta si telefon. Am incercat team viewer-ul si sunt foarte multumit, merge atat pe Windows Phone 8.1, Android si Windows XP… o sa incerc si alternativa mentionata de tine.
ice4you a zis
Folosindu’l doar ocazional pentru mine TeamManager ramane baza. Aplicatiile astea de la Google care bineinteles ca au nevoie de acces la tot soiul de lucruri sunt de evitat, cum am mai zis … eu nu ma numar printre fanii lor.
Flavy a zis
Iti cere vreun user sau vreo parola atunci cand vrei sa te conectezi la calculatorul respectiv?
Marius Cucu a zis
Da