M-am enervat un pic văzând materialul ăsta, deși aș putea să vă zic că nu s-a schimbat nimic din perioada în care am fost și eu prin zonă, într-un proiect european. Probabil printre primele.
Am mai povestit pe aici, dar pe la țară erau situații în care nu puteam să configurez 2 calculatoare pentru că nu ținea rețeaua electrică, iar profesorii erau analfabeți digital.
Mulți dintre ei.
Evident, sunt 15-16 ani de atunci, unii dintre ei probabil au ieșit din sistem, alții au mai dobândit competențe. Însă, pot analiza foarte ușor oameni de peste 45 care n-au avut de mici calculatoare. Nu sunt interesați de asta, mai ales dacă vorbim de zone rurale și… un pic izolate.
Adică unde sunt profesori cu experiență în meserie… sunt și mai greu de schimbat. Și nu cred că ai cum să schimbi asta. Se observă din material că oamenii ăia nu sunt interesați, în plus, copiii îi depășesc la competențe digitale.
Așadar, noi visăm baliverne că ne tehnologizăm, că digitalizăm și că facem lucrurile frumoase. Să mai amintim de ce-am văzut săptămânile trecute pe bază de digitalizare?! Sub nicio formă, iar problema cea mai mare este că avem și frustrați în viață. Asta dacă nu au probleme mai mari de atât. Stați 4-5 minute pe materialul ăsta că nu rezistați mai mult.
Digitalizare in Romania,in ce secol?Chiar ieri am avut o cearta cu Brokerul de la asigurari!Polita de la masina creste an de an,incredibil de mult , desi masina a fost luata noua din reprezentanta ,cu timbru de mediu platit,etc.Asta a fost prima nemultumire,acum sa vorbim de asigurarea locuintei,si aici toate au fost bune pina pe linga Extras CF si Certificatul de inregistrare al firmei pe care le avea deja ,a trebuit sa completez niste declaratii,sa-i trimit niste schite,hirtogaraie nene,ca nu avea deja actele din anii anteriori.Scuza,s-a schimbat legea,a ars la Sura Dacilor,au avut cei de la asigurari probleme prin Statiuni,etc.Dupa ce ca e vai de capul lui,fara sa intrebe face politele,dar trece la valoarea cladirii o suma astronomica,ori eu la valoare pe cerere nu am trecut asemenea suma.Dupa aia alta chestie interesanta,sustinea ca el a platit politele deja,adica nu ai venit cu polita la mine sa o semnez ,sa vezi daca sunt de acord ,si gata el le-a achitat.Toata faza tine de mai bine de o luna dupa ce au expirat politele vechi!Am trimis deja la altcineva documente,ca asta ma scoate la pepeni!La consiliul local ,la fel dupa ce achiti o taxa mai mergi la inca doua ghisee pentru un nr. de rol si o capsa pusa de alta inspectoare la nr. ala de rol,pe declaratia platii!La ANAF inspectoarea de la Ghiseu s-a enervat ca i-am cerut numarul institutiei!Sa nu mai vorbim de E-factura,E-transport,etc.Bun articol,dar se intimpla la fel in mai toate domeniile ,ca doar sunt bugetari,si salariul ala bun merge!Ce uita acesti bugetari este faptul ca noi platim acele taxe!
Eu am renunțat la brokerii clasici, strict pentru asigurarea clasică uită-te pe pint.ro. Mi l-a recomandat lumea în comentarii, în trecut, și am găsit prețuri foarte OK acolo, mult mai OK decât la clasicii brokeri.
Da este o idee buna!
Eu caut cât mai puțină interacțiune cu oamenii de la stat ori chiar bănci, dacă mă gândesc bine, pentru că dau de fel de fel de oameni… pe barba mea.
Plus, nu semnez lucruri sau dau OK până nu văd un contract pe mail. Să îmi arunc acolo un ochi, să nu mi-o iau.
La ANAF vezi că funcționează destul de OK mesageria din platformă. Da, e un căcat că nu își asumă răspunsurile, dar poate vor schimba și asta în timp.