Trăim o perioadă tare ciudată. Este pentru prima dată când aud de așa ceva la un contract de prestări servicii, dacă îl putem numi așa, contract de telefonie mobilă.
Citeam știrea asta de pe ZF și se pare că Vodafone a introdus un paragraf în contractele lor. Eu nu mai am Vodafone așa că nu pot confirma dacă este adevărat sau nu.
„Pentru că inflaţia este un factor esenţial în mecanismul de creare a preţurilor pentru toate bunurile şi serviciile, contractul se completează cu o clauză de indexare anuală a preţului serviciilor.”
Din punctul de vedere al business-ului înțeleg ideea. Trăim cu toții în perioada asta inflaționistă, nu doar ei. Dacă ei măresc salarii, automat cineva va plăti pentru ele: evident vor crește și prețul serviciilor pe care, indirect, tot abonații le plătesc.
E un cerc vicios, evident.
Sunt curios dacă această clauză este 100% legală. Eu n-am cunoștințe juridice și n-am pe cineva din domeniu aproape. Dar cum unii au curs euro de peste 5 lei față de 4.95 lei al BNR-ului… poate că și aceasta va trece.
Cred că la un moment dat, auzeam de treaba asta de la un coleg din Anglia. S-ar putea ca de acolo să fie preluată ideea.
George a zis
… și Orange și Telekom au tot majorat tarifele!
Orange, prin eliminarea unor abonamente cu preț mic (la finalul contractului te anunță că abonamentul nu mai este în ofertă și în propune ceva majorat; daca nu te opui(!) … ai pus-o și plătești.
Telekom a scris direct clienților că majorează(mai întâi la companii, apoi la persoane fizice).
Marius Cucu a zis
Sau te muți în altă parte, evident.
Parcă Telekom avea cursul euro aproape de 5.1 lei? Greșesc?!
Andrei Bucur a zis
Aveau si inainte acelasi paragraf, doar ca era reglementat la 3%, acum l-au marit la 8%.
E urat ce au pus ei in comunicare : chirii, combustibil etc.
Adica, si daca scade inflatia, ei raman acoperiti sa scumpeasca.
ice4you a zis
Cand guvenul lui Dragnia, prin Eugen Teodorovici – ministru de Finante – a avut in dezbatere publica un proiect de lege ca toate companiile care activeaza in Romania, sa practice tarifele in lei, au sarit toti de cur in sus, ca ne pleaca companiile. Amu, toti plang si dupa OUG 114, care ar fi fost buna daca pana in martie 2023 aveam tarife plafonate la energie si profiturile obligatoriu orientate inspre investitii, plus taxa pe lacomie la banci si multinationale. S’a lasat cu proteste in strada si ulterior s’a anulata complet ca o prima prioritate nationala, inca din primele zile de cand „Guvernul meu”, aka USR+PNL, au fost alesi pe caii aia mari, in aplauzele prostimii. No, amu ce sa zic, nu traim o perioada ciudata, ci a venit doar nota de plata! Sa platim, cat de mult se poate si o sa tot platim, ca doar avem cele mai mici tarife din UE, iar noi vrem o tara ca afara, nu’i asa?! :))
ionică a zis
“Inflatie anuala”, adica dupa ce trece anul 2023 se calculeaza inflatia si se scumpesc abonamentele pentru 2024 si tot asa. Ei nu, modifica aproape in fiecare luna.
Dant a zis
Citind stirea, ma intreb unde sa ma portez.
Inca nu am primit informarea. Sunt sub contract pana la anul.
Nu stiu cum sunt alti operatori, dar la fiecare apel de la vodafone primit, incearca sa imi vanda un abonament mai scump cu mai multe beneficii de care nu am nevoie si raman socati cand le spun ca nu am nevoie de ele si sa imi ofere beneficii financiare reale.
Parca nici reteaua nu mai e cum a fost odata..
Marius Cucu a zis
Să ne rugăm, totuși, ca Telekom să nu dispară. Dacă se întâmplă asta… indirect ne-o luăm de la ceilalți operatori.
ice4you a zis
Adica tu crezi ca nu e cartel si Telekom nu face parte din el?! Problema la noi e Consilul ala al Concurentei, care de 30 de ani incaseaza salarii fabuloase, ca sa nu faca nimic.
Stefan a zis
Au găsit ei o portiță sa prostească lumea.