Decizia de a renova baia a fost luată atunci când m-am mutat în casă nouă. Recunosc, nici ce aveau cei dinainte nu era rău, dar am vrut să fac de la zero și să fie uniform pusă amprenta mea, chiar și pe vasul de toaletă 🙂
Fiind un bloc vechi am întâmpinat probleme multe, inclusiv la instalația sanitară. Cei dinaintea mea au îmbrăcat țevile, iar eu eram în imposibilitatea de a schimba vasul de toaletă pentru că e un standard pe la magazinele de bricolaj de 34 de cm, iar eu aveam nevoie de un vas de 38 de cm. Acestea se fac doar pe comandă.
Așadar, am ales să schimb cu totul ideea băii și am mers pe un vas de toaletă încorporat, „îngropat în rigips”. Garanția acestora este de 10 ani, așa cum estimează producătorii, iar apoi trebuie schimbat sistemul din interior.
- Citește și: Bricolaj de sâmbătă: Geberit: 10 ani de garanție
Ideea este că a trebuit să aleg cel mai bun vas de toaletă pentru un astfel de sistem de rezervor încastrat. Practic, aveam de ales între următoarele:
- HATRIA
- GEBERIT
- GROHE
- GALA
Noi am mers pe Geberit și am căutat vasul optim pentru acesta. Un sistem d-ăsta nu înseamnă navă spațială. Ai 2 componente mari și late:
- flotor cu sistem de alimentare pentru apă
- scurgere
Mai nou, sunt sisteme și cu senzori pe flotor. Apa are calcar, este dură și nu există o soluție pentru a scăpa de asta pe termen lung. Trebuie să vă gândiți să aveți o mentenanță cât mai ușoară și mai rapidă. Așadar, nu vă recomand sisteme complicate, ci să vă rezumați la cele de mai sus.
La 6-7 ani de zile cred că aș zice: dacă nu e cazul, nu lua încastrat. Ori, mai bine zis, ca să nu ne punem cu fundul împotriva tehnologiei: nu vă luați un model care să necesite atât de multă mentenanță. Raportat la vasele de toaletă vechi, trebuie să vă zic că este bătaie multă de cap după câțiva ani de folosire. Poate că soluția ar fi să înlocuiești sistemul din vasul de toaletă, dar nu știu cât de simplu și practic este pentru mulți dintre noi. Dar dacă la mine a intervenit problema după 5-6 ani de folosire, am amici cu aceeași problemă la un an de folosire. Bloc nou!
Pe de altă parte, ca să nu mai stați să faceți mentenanță e mai simplu să vă luați accesorii de schimb. Scriind pe blog despre asta unele persoane mi-au zis: băi, dar de ce nu cumperi încă o serie de accesorii ca să stai liniștit?!
De altfel, să știți că există soluții aftermarket. Ok, poate că scurgerea ar fi bine să se potrivească, dar acum sunt accesorii de orice fel la magazinele de bricolaj. Cu cât este mai comun un sistem de toaletă, cu atât o să fie mai ușor de găsit un sistem aftermarket.
Adaugă un comentariu