Bine, dacă stau să mă gândesc mai mult, cred că 2 chestii sunt importante. Una dintre ele este legată de cât de actualizat este AI-ul și a 2 a… cât de mult o să ne influențeze negativ el.
OK, influența negativă e… generalistă, însă este incredibil cât de mult poate să bată câmpii, dar cu oarecare sens.
Nu că e înfricoșător, ci mi se pare că informația corectă nu o să mai existe. Să nu ne înțelegem greșit, nu sunt cel care le dă în cap, mie îmi pare că ne ușurează munca, dar… m-aș pune și ca utilizator necunoscut.
Ca de exemplu, pe tot ceea ce înseamnă tehnologie am un pic de informație și mă prind când greșește. Am făcut un test cu Samsung A56 și A36, bate câmpii cu succes. Dar rău de tot.
După 20 de întrebări nu îmi dădea specificațiile corecte. Nimic altceva.
Ei bine, gândiți-vă pe medical cum stă treaba. Să te pună să urmezi un tratament de capul tău. Nu e neapărat cel mai bun exemplu aici pentru că am văzut că pune ceva limitări și te trimite la medic.
Dar poate întreb de o lege. Poate să bată câmpii cu succes, iar eu nu sunt jurist, nu sunt avocat să pot verifica lucrurile exact ca pe tehnologie.
Și am testat inclusiv cu variantele cu plată. Da, sunt mai rapide, dar asta nu înseamnă că răspunsul este mai… corect. „Mai adevărat”.
Lucrurile foarte bune sunt cele legate de sinteza. Poate să îți facă un sumar foarte ușor, poți descoperi informație, dar trebuie asistat. Iar dacă n-ai expertiză în domeniu… mamă!
Nu oferă informații practice. Am avut și eu o problemă de care m-am interesat și mă trimitea la tot felul de instituții. Am fost l-a un birou și funcționara mi-a zis că nu este necesar.
Deci e varză la chestii de-astea.
AI iti da, dar nu-ti baga si in traista. AI-ul iti spune cam ce vrei sa auzi. Nu l-as considera drept detinator al adevarului absolut ci mai de graba ca pe un fel de Second Life, unde fiecare e ceea ce vrea sa para, nu ce este in realitate. In schimb, daca chiar vrem sa aflam ceva concret, asta se poate face utilizand doar surse de incredere.