LA MWC a fost prezentat un telefon de la Realme ce are încărcare rapidă de 240W. Este vorba despre GT Neo 5. Sunt 9 minute în care se poate încărca un telefon.
Mai mult, cei de la Redmi aleargă și ei pe același teren al vitezei: acum văd un video cu un material al lor prin care se pot încărca telefoanele la 300W.
Mie mi se pare senzațională direcția în care se merge. OK, nu avem asta încă la brandurile mari, dar e clar că se caută variante tot mai multe pentru a rezolva cu încărcarea telefonului. Unii pun 2 baterii, alții adaugă silicon sau alte materiale pentru a dezvolta încărcarea rapidă.
Oare unde este limita?! Mai mult, unde se va duce încărcarea wireless? Dacă pe fir e atât de rapid, să zicem că ajungem în 5 ani să așteptăm numai 5 minute pentru a încărca un telefon pe fir, ce rost mai are să avem încărcare wireless?
Gabi a zis
Pentru mine a fost si este in continuare irelevanta. E doar un feature care sa te faca sa zici „wow ce tare”. In realitate cred ca 99,99% din posesori nu folosesc încărcarea wireless
Marius Cucu a zis
Sunt situații în care e utilă. Am pus special poza cu încărcarea wireless a ceasului. Sau poate în mașină. Atât.
În rest, ai încărcarea clasică.
Bine, dacă deschid un pic orizontul cred că tot în aceeași direcție se duce și încărcarea aspiratorului robot. E nevoie de încărcare wireless, dar nu în mod direct.
dam167 a zis
Eh, asta e pentru ăia pasionați și/sau cei plictisiți de ce e considerat mainstream. Se încarcă așa repede anumite telefoane, cu anumite încărcătoare în anumite condiții (priză), și asta fără să vedem cum se comportă în timp. Asta înseamnă că pică povestea că poți încărca oriunde, oricum, cu orice cablu – lucru care se vrea standardizat.
La nivelul maselor nu merg așa ușor chestiile astea. Stai să vezi când se trezesc mulți cu bateria la 70% din capacitate după 2 ani din cauza încărcării rapide, într-o perioadă în care ne lăudăm că vrem să ținem mai mult timp obiectele.
Marius Cucu a zis
Da, cu siguranță o omoară în timp, de asta se tot încearcă fel de fel de răciri suplimentare pentru încărcare, se pun 2 baterii și așa mai departe.
Deocamdată, cum am mai zis, nu există o standardizare. Există un port identic, dar nimeni nu zice că nu se încarcă toate la viteza rapidă. Eu încă dorm pe mine încărcând un Samsung de pe un încărcător Motorola.
Perfu a zis
I-am auzit pe multi ca vezi domne ca , incarcarea rapida afecteaza capacitatea bateriei dar hai sa ne gandim si inainte de incarcarea rapida era incarcarea normala si bateria dupa maxim 1 an si ceva de utilizare incepea sa dea semne de oboseala si se descarca mai repede telefonul
Pheno a zis
Probabil ca indiferent cat de performante vor fi telefoanele viitorului, vor fi tratate ca bunuri de unica folosinta si in loc de incarcare si incarcatoare, vor fi inlocuite cu alte gadgeturi similare, functionale doar pentru o utilizare sau cel mult o zi, iar costurile vor fi echivalente cu pretul unui tichet de calatorie pe mijloacele de trransport in comun.