Într-o lume cu trotuare pline de mașini vine nebunia cu mașini electrice. Poza de mai jos este senzațională atât timp cât avem sub 1 metru de trotuar și ăla plin de mașini. Vorba aia, asta mai lipsește, să fii nevoit să sari la fiecare mașină și un cablu. Sari coarda din 5 în 5 metri dacă nu ți-a plăcut sălița. Noroc că n-avem atâtea stații de încărcare și atâtea mașini electrice. Parcă era, recent, o poză cu o Tesla încărcată relativ la fel.
Și că tot ne place nouă civilizația și prețuri mari la parcare, vorbeam cu vară mea din Canada referitor la reguli privind mașinile. Bine, acolo nu e general valabil, depinde de la stat la stat.
Ei nu au voie să își cumpere a 2 a mașină în familie și să o țină în fața casei. Nici măcar remorca pentru barcă nu o pot ține la vedere. Dacă nu e casa prevăzută cu un garaj sau nu ai loc în el, soarta, te duci la o parcare pentru așa ceva și nu o ții tu cum ai chef pe domeniul public.
Să nu mai vorbim de impozite, asigurări, care sunt cu mult mai mari.
Daniel Bis a zis
Nu, nu exista nici o sansa sa ne revenim … incetul cu incetul noi ne afundam si mai mult in rahat.
Singura solutie: inca o Revolutie!
Costin a zis
Da, dar sa vina altii s-o faca si pe aia in locul nostru ca-n urma cu 33 ani.
Marius Cucu a zis
Ei hai, a fost revoluție prea devreme. Abia ni s-a întipărit că SUA e ce trebuie, nu se schimbă chiar atât de ușor trendurile.
Plus că am fost obișnuiți cu mașina o bună parte din timp. Să nu mai zic că 40% din banii pe combustibil se duc direct spre stat. Plus creat industrii adiacente: service, spălătorii. Dacă aveam niște trenuri mai eficiente nu țipam nici de autostrăzi.
vasile a zis
De la trotuare sa dai in masini electrice… ?!
Marius Cucu a zis
Artă contemporană?
Vasi a zis
Eu când văd imaginea aia mă gândesc la semenii mei. Cum ar putea trece pe acolo o persoană cu dizabilitate, cu cărucior, sau o mamă cu copil mic sau un bătrân ? O țară ca afară ? Vai de noi ce departe suntem.
vasile a zis
Problema falsa, pare o strada linistita, bordurile sunt la nivelul carosabilului, daca te gandesti vezi ca se poate circula usor cu carucioare si alte trotinete! 😉
Chestia e alta, lipsa de toleranta si intelegere de o parte si cealalta!
Marius Cucu a zis
Nu e chiar falsă, Vasi are probleme locomotorii, pentru cărucioare de copii e OK, pentru scaun cu rotile… 🙂
Vasi a zis
Nu e vorba de strada aia strict din imagine, nu ajung eu pe acolo să mă plimb, ci la modul general. Trotuare înguste, mașini parcate mereu pe ele, noi ăștia mai oropsiți suntem obligați să ieșim în trafic să ne riscăm. Legat de borduri, să vezi la mine în oraș, zici că-s până la genunchi, și doar ici-colo pe strada principală are rampe, în rest ……
Andrei a zis
Unica sansa consta in amenzi, altfel nu avem cum sa ne revenim.
Marius Cucu a zis
Ei hai, nu se aplică legile la noi.
Pheno a zis
Intotdeauna noutatea a fost primita cu reticente, dar pana la urma s-a impus, iar lumea s-a adaptat. Imi amintesc ca atunci cand a aparut primul automobil care atingea viteza maxima de 15 km/h, posesorii de atelaje s-au simtit in primejdie si au lansat „oculta” sau inculta, ca un om nu va supravietui la peste 50 km/h. Voi ce spuneti? Au reusit oamenii sa supravietuiasca la peste limita de 30g, ceea ce înseamnă că vehiculul poate ajunge la 96 km/h în 0.091 secunde? Nu va mai panicati. Deja se incearca implementarea incarcarii wireless, in timpul deplasarii, cu instalatii prin sosele si iaca c-am scapat si de saritul corzilor.
Stefan a zis
Ehe mai durează mult și bine până vom fi la același nivel cu alte țări.