Am mai zis în trecut că eu sunt omul mail-ului. Apreciez pe cei care îmi dau un mail, îmi zic punctual ce au de zis și mă rezolvă.
Mă disperă cei care mă scot din ritmul meu doar ca să mă sune. Ca de exemplu, s-a schimbat agenția la Samsung, iar procedurile sunt noi, efectiv am blocat pe cei care ridică produsele pentru că mă sunau încontinuu. E de tot rahatul să te întrerupă din filmare unul sau altul. Lași un mesaj, îl văd eu cândva, că nu sunt centrală.
E anxietate, dar și productivitate. Aș deveni Call Center în cazul ăsta.
Ei bine, îmi filtrez bine oamenii cu care lucrez să… îmi scrie. Prin colaborare înțeleg chiar și programul de facturare.
Doar că dacă e vorba de bancă, de ANAF și programele de facturare nu te joci. Trebuie puse în planul 1.
Și aveam o nelămurire la Oblio. Super punctuală. Aveam o factură externă, iar la oamenii ăia nu aveam județ, iar eu trebuia să pun în locul județului o liniuță ca să pot trece de pas.
Atât. O liniuță.
Cum credeți că a decurs suportul tehnic?
Scriu la suport, descriu problema, dau captura de ecran cu săgeți, ca să se înțeleagă, vine un mesaj automat că sunt depășiți de situație și ca fac tot posibilul să îmi răspundă.
OK, nu ne grăbim. În 30 de minute vine un mesaj: suntem foarte ocupați: dar cel mai bine ar fi să ne auzim la un telefon. Vă sunăm noi, dar hai să ne dați un număr de contact.
Era interesul meu, normal, dau numărul. Scoate telefonul de pe DND și fii atent când poate suna Oblio:
„Bună ziua, suntem de la Oblio bla-bla, placa clasică”.
Perfect, așa cum ați văzut în captura de ecran vreau să știu și eu cum pot trece de pasul cu județul, așa cum v-am scris în mail-ul inițial.
Păi e simplu, e suficient să adăugați o liniuță. Un -.
A durat sub 10 secunde toată conversația. Stai să schimbi 3 mailuri, stai să aștepți un telefon când poți răspunde punctual, direct, pe mail?! Pune bă prostule o linie acolo sau vezi că ai opțiunea Y în platformă. 2 cuvinte: „Pune linie” și dai trimitere mail. Atât.
Greu, tare greu, o să vină AI-ul să ne ia joburile.
Îmi rezolvam și eu în câteva secunde problema și task-ul și mă luam de altele.
ionică a zis
Boss, ai probleme, du-te vezi un doctor. Mai iesi din casa ca o iei pe drumul cel rau, serios vorbind. Duci lucrurile prea la extrem.
Marius Cucu a zis
Ți-am zis pe X că tu nu vezi ce muncă e în spate pentru niște lucruri.
Dar sunt super OK cu mine, mă cunosc suficient de bine, chill. Doar că în treaba asta cu agențiile e mult „small talk” pe care încerc să-l evit.
Postolachi Dumitru a zis
Pune – și gata… dar să vezi cum e când ai aplicații din acestea de facturare, bancare sau ANAF care nu acceptă decât litere și cifre, fără ., fără ,, fără caractere speciale… a și cireașa de pe tort fără diacritice…
Caz real, rezervare bilete de avion, soț și soție, el Vasilică, ea Vasilica… nu puteau să le emită biletele de avion… că erau 2 bilete pe același nume.
M-au sunat oamenii să-mi spună că nu pot face rezervare să-i ajut… s-a rezolvat folosind inițiala tatălui…
Aceasta a fost cu ceva ani în urmă, nu știu dacă acum sunt la fel de tâmpite companiile aeriene cu sistemul de rezervări fără diacritice.
Marius Cucu a zis
Petruș e al 2 lea nume. Am toate problemele posibile. Peste tot sunt Petru. 🥺
Pheno a zis
Cand se intampla d-astea cu „judetul” se poate scrie din nou aceeasi localitate. Problema e cand formularul te obliga sa scrii Bd., Str., dar Aleea, nu. Sa ma explic. Eu locuiesc pe Str.Teiul Doamnei. Mai exista si Aleea Teiul Doamnei, dar nu exista optiunea de Alee. In cazul asta, coletul/corespondenta va fi livrat pe Str., nu pe Aleea… Din categoria asta mai fac parte municipiu, raion, sector, comuna, sat, catun, balarii, etc., ca si cum toata lumea traieste doar la oras. Am mai intalnit Etaj, de la 01 la 999, dar Parter nu putea fi selectat. La fel cu numarul apartamentului sau al interfonului (unde e cazul). La codul de acces al interfonului am patru cifre (nu trei cum si-ar dori creatorul formularului electronic). Pentru Scara, unii doresc musai litere (A, B, C, D,…Z) iar altii doar cifre (1, 2, 3, 4,…xx). Dar cum scrii Scara B-4 daca formularul nu te lasa? Sau cum scrii Casa in loc de Bloc, fiindca daca nu treci nimic, nu se poate trimite formularul, adresa fiind incompleta. Si exemplele pot continua…
Marius Cucu a zis
Era vorba de factură externă, mai complicat să faci ceva de capul tău, fără confirmări, la ANAF.
Mai frumos e că în Ploiești avem și Alee și Stradă cu aceeași denumire: strada Biruinței, Aleea Biruinței.
Abia de 2-3 ani s-a schimbat denumirea uneia, însă încă mai sunt GPS-uri neactualizate și e bambilici.
Alextje a zis
Wow. Nu știam de unde îmi suna cunoscut Oblio. Au ajuns mari văd.
Marius Cucu a zis
Se bat cot la cot cu Smartbill și FGO. Sunt OK.
Pheno a zis
Va rugam sa completati Numele si Prenumele, e aberatie pur romaneasca. Probabil ca s-au gandit la Postnume fiindca Prenumele isi are locul inaintea Numelui. Cred ca ar suna cam asa, Prenumele si Numele. Altfel ar fi trebuit sa fie Numele si Postnumele. Ce fac cei care au un Nume si mai mult de trei prenume? Unde le trec pe toate? Un exemplu de pe vremea Dosarului cu sina, dar care supravietuieste si azi, este Proces verbal (scris), fiindca probabil s-au gandit ca una vorbim si alta mancam.
Pheno a zis
Am intrebat „Triștii, polițiștii” (muzica și text, Ada Milea), pentru ce sunt necesare Seria si Numarul pe cartea de identitate, daca exista CNP unic? Nu au putut sa-mi dea o explicatie. N-au putut sa-mi explice nici de ce e nevoie de mai multe poze (decat una electronica). Oricum buletinele au valabilitate limitata iar la preschimbare, apar alte Serii si Numere, care nu mai corespund cu cele prin care ne-am identificat inainte de preschimbare, documentele mai vechi devenind nule de facto, fiindca nu mai corespund datele unui buletin expirat, cu noile date ale noului buletin, respectiv Seria si Numarul. Stie cineva sa-mi explice?https://youtu.be/a9-lCLWBC5w