Vă întrebam, acum ceva timp, despre telefoanele de la Ulefone. Pe vremea aceea nu știam nimic de ele, dar între timp am reușit să testez câteva modele, de pe la prieteni.
Asta este când se deschid porțile Chinei. 🙂
Azi noapte am butonat telefonul Ulefone Paris, o chinezărie foarte, foarte interesantă ce are un preț foarte bun raportat la ceea ce oferă.
Chinezăria este luată de pe Gearbest, la vreo 130$. Acum văd că au o promoție și a ajuns pe la 115$
N-aveam cu ce să compar telefonul decât cu cele testate de la Vonino. Nexus-ul meu, cu ecran spart, e deja istorie, depășit moral și tehnologic.
Pozele nu sunt extraordinare pentru că nu știam că i-a ajuns telefonul amicului meu și nu m-am cărat cu aparatul foto. Le-am tras în poză cu un Lumia. Pe alocuri veți vedea și-un bliț. Era 1 noaptea, de unde lumină naturală?! 🙂
Apropo de transport și taxe, fiind comandat din partea europeană nu a plătit nimic în plus. Ce-a dat la început, pe site, atât a rămas prețul. Eu chiar i-am recomandat să comande din depozitul din Europa ca să nu se bată cu DHL-ul sau cu poșta.
Dacă țin bine minte l-a comandat prin intermediul Poștei Române și prin Ungaria a zăbovit vreo 2 săptămâni, iar în total aproape o lună a stat pe drum.
Să trecem la treabă și să zicem despre specificații câte ceva.
Specificații complete Ulefone Paris 4G
Procesor sistem | Octa-Core MediaTek 6753, 1.3Ghz |
Memorie RAM | 2GB |
Stocare | 16GB; Suporta TF card pana la 32GB |
Camera | Camera-fata:5 megapixeli, Camera-spate: 13.0 megapixeli |
Display | 5″, IPS LTPS, Full Lamination, Corning Gorilla Glass 3 |
Conectare si porturi | Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0LE, GPS cu AGPS |
Baterie | SONY Li-ion de 2250mAh |
Rețea | 2G, 3G, 4G (incompatibil Digi 4G). |
Design-ul Ulefone Paris
Telefonul are fix 5′, iar carcasa este decentă. Este realizată dintr-un plastic destul de plăcut la atingere, un pic mai tare decât Vonino Zun Xo. Aceea era mai flexibilă, dar aceasta este un pic mai calitativă.
Carcasa este gravată cu brandul lor, destul de drăguț și trainic. Nu cred că se va curăța ca la mine, la Nexus 5, și pe a 2 a carcasă.(apropo, mă refer la prima generație de Nexus 5)
Pe spate camera foto este un pic scoasă în afară, dar nu avem parte de-o cameră extraordinar de bună. Probabil de aceea este și scoasă doar puțin în exterior. Pe lateral, zona construcția lui nu mai este din plastic, ci este un metal destul de ok. La prima vedere ai impresia că este din aluminiu.
Chinezii, pe site-urile de profil îl compară cu Iphone 6. Părerea mea este că s-au dus destul de mult. E ok pentru un gadget de 5, 6 ori mai ieftin, dar să nu comparăm mere cu pere bătute. 🙂
În zona camerei, în momentul în care am dat cu teste în Antutu simțeam cum se încălzește prin acea zonă.
N-am stat să-l strezez în jocuri, dar cu siguranță s-ar fi încălzit destul.
Software-ul telefonului Ulefone Paris
A venit cu un android 5.1 aproape chel. Am căutat bloatware și n-avea mai nimic preinstalat. Mă bucur că au început băieții să înțeleagă că nu ne interesează aplicațiile lor, că vrem să băgăm bălăriile noastre, nu să învățăm chineza.
Nu am văzut semne de oboseală cu câteva aplicații instalate și deschise în același timp. Până la urmă, chiar dacă este un mediatek, vorbim de un octa-core ce obține un punctaj destul de ok în teste.
Teste sintetice
Că tot a venit vorba despre teste haideți să vă arat și cum stă treaba și ce punctaje a obținut.
Camera foto și video
După cum spuneam nu excelează. Dar este un gadget de o sută și ceva de euro. Nu trebuie să avem pretenții. Eu aș fi pus ceva mai puțini megapixeli, dar cum omul cumpără cifre și nu senzori, avem cameră de 5 megapixeli de selfie și 13 megapixeli pe spate.
La lumină slabă(neon cu lumină rece) nu se descurcă deloc ok, în schimb la lumină naturală este decent. Mai jos aveți câteva pozici și un filmuleț cu animalele de prin jur. 🙂
Că tot suntem la lucrurile audio video sunetul scos de difuzor este decent, este clar și fidelitatea este ok până în momentul în care dai la maxim. De acolo începe să distorsioneze încât să fie deranjant chiar și pentru cei mai puțin atehnici.
În pachet găsim și niște căști. Păreau ambalate frumos, nu m-am băgat în seamă cu ele. Le-am lăsat în cutie, să se pună praful pe ele. 🙂
Lângă avem și-o folie de sticlă, chiar și un șervețel de șters display-ul pentru momentul în care dorești să aplici cealaltă folie.
Autonomia bateriei
Cu cât telefoanele sunt mai subțiri și cu cât hardware-ul este mai performant, cu atât este nevoie de un acumulator mai ok. Cei 2250mAh sunt insuficienți pentru o utilizare intensă. E posibil ca seara să rămâneți fără baterie sau să vă faceți prieteni cu vreo baterie externă.
În concluzie este un gadget foarte ok și nu știu ce variante de telefoane ar fi în 500-550 de lei. Sigur, ca de fiecare dată, vă atrag atenția asupra garanției. Nu se pune problema pentru chinezării, dar e un risc asumat.
Chiar povesteam de faptul că și Lumia este o alternativă de luat în seamă. Totuși, sistemul de operare nu este deloc intuitiv. Întotdeauna trebuie să mai faci o acțiune pentru a face ceva cu telefonul față de telefoanele cu android.
Sorin a zis
De aproximativ o saptamina, baiatul meu este fericitul posesor al unui mic Paris. Comandat din China, pe dx.com am platit printr-un prieten care de fapt l-a comandat, deci 620 lei. Dupa 21 zile a sosit la coletaria normala, via posta olandeza, fara nici un alt cost. Vivat China. Mai nou, sevpare ca multe pachete vin prin Olanda, deci TVA si taxe vamale zero ! Ca aspect e placut, dar prea multe nu stiu, nu are timp sa stea si pe miinile mele. Dar am vazut si telefonul care mi-l doresc, tot Ulefone, Vienna de data asta, cqre la 170 dolari pe Gearbest.com mi se pare foarte atractiv.
Marius Cucu a zis
Nu e prea mult 5.5′?
Costin a zis
Sorin, Vienna are bateria detasabila?
Marius Cucu a zis
156g(Built-in Battery) așa zice în specificații. Este de 3250mAhși cică e de la Sony. Zic că ține până la 260 ore, în standby.
Costin a zis
In cazul asta…complet neinteresant.
Am vazut preturile la bateriile de schimb built-in, sunt cit juma’ de telefon.
Mai pui ceva si-ti innoiesti accesoriul 🙂
Sorin a zis
Daca bine imi aduc aminte, corpul este uni body, deci fara acces la baterie. Diagonala de 5,5″ nu e chiar atit de mare, pretenul meu are un Lenovo de 5,5 si in mina sta chiar foarte bine. Ca procesor, prefer octacore, si doar cind o sa am 400 dolari(!) atunci Vernee Apollo !
Dorin a zis
Sincer, nici nu am auzit pana acum de acest telefon, insa dupa review-ul facut de tine..mi-a cam atras atentia! 🙂
Gabriel a zis
Marius , vezi ca telefonul este quadcore , tu ai afirmat ca este octacore…:)
Marius Cucu a zis
Modificat. Macar în tabel pusesem bine 😀
Sorin a zis
Si totusi este octacore, asa cum frumos scrie si in adresa care ai pus-o in articol. Citez „Android 5.1 2GB RAM 16GB ROM 5MP + 13MP Cameras 5.0 inch MTK6753 64bit Octa Core 1.3GHz”. La fel este si Ulephone Vienna !
Marius Cucu a zis
Gata, am dat-o pe gsmarena și e MT6735 e octacore… Așa e când faci mai multe deodată 🙂
Ciprian Lospa a zis
Are specificatii asemanatoare cu Vonino Zun XO din cate vad. Filmeaza decent, arata bine, iar pretul e chiar bun zic. A fost o alegere buna.
Valentin a zis
Scuze daca sunt in afara subiectului, dar as dori niste pareri despre doua telefoane care imi fac cu ochiul si nu pot sa-mi fac o parere personala: Philips Xenium V787 si Xiaomi Redmi Note 3.
Ma intereseaza banda 4G Digi si as vrea sa ma pot hotara care dintre cele doua merita mai mult achizitionat.
Multumesc!
Marius Cucu a zis
N-am testat niciunul dintre cele două, dar am auzit lucruri foarte bune de la cei care l-au testat. Eu aș merge pe Xiaomi Redmi Note 3. Din câte știu… e compatibil DIGI.
Costin a zis
Comparatorul, aici:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8011&idPhone2=7863
Zlagnean Alexandra a zis
Buna,as avea si eu o intrebare! Ce imi recomanzi intre Evolio x5 si Huawei p8 lite?
Marius Cucu a zis
P9 Lite 🙂
Misca a zis
Merge și pe digi 4G, am avut unul trebuie doar setat manual APN-ul. Se cam incinge în dreptul camerei, bateria acceptabilă, navigare ok.