Atât mai aveam datorie. Practic, sănătate, cu impozite și cu pensie au făcut o diferență de 120 de lei de plătit. Cu penalizări cu tot. Penalizări care au fost cât suma, evident.
Oamenii au fost drăguți, au rezolvat totul în 5 minute, nici vorbă de neconfirmare de plată sau alte briz-briz-uri. Doar o diferență de câțiva lei.
Mă așteptam la sumele astea, însă mă întreb cine le-a scris textul ăsta? Zici că ți-ar lua casa, ți-ar mașina, ți-ar executa orice pentru 120 de lei.
Chiar nu se putea face un text simplu: băi, figurezi cu datoria X la noi, chiar dacă în ghișeul apar sumele mult mai mari. Nu vrei tu să le plătești și să te lăsăm în pace?
Costin a zis
Si daca pur si simplu te duceai si plateai cei 120 lei mai aveai nevoie e intreaga Enciclopedia Britannica ?
Marius Cucu a zis
Păi nu știam exact ce sumă trebuie plătită, iar pe ghișeul era o enormitate. Am făcut-o, evident, dar tot m-a amuzat plicul!
Daniel Bis a zis
Ai grija, plateste taxele pana la sfarsitul anului ca altfel si pentru 2 lei or sa iti apartamentele, chiar si pielea de pe tine … nu doar penele :))
Marius Cucu a zis
De 10 ani e deschisă firma, e prima dată când există diferența asta. Am amici care mi-au zis în privat: „de 12 ani DOAR prin executări îmi plătesc taxele”. Eu mereu am plătit în ianuarie, februarie.
Kitesurfing a zis
Ce bine ca esti CUC 🙂
Pheno a zis
Au atata morcov in cur si rahat la gura din cauza colectarilor proaste incat sunt in stare sa treaca la amenintari (ca cele din scrisoare). Mai cititi odata cu atentie textul paragrafului doi „In vedera CONTINUARII (in loc de opririi) procedurii de executare silita (adica asta si-au propus, nicidecum sa colecteze o restanta indiferent cat de mica sau mare ar fi ea)………..
SOMAM,………..
Nu au scris nicaieri ca dupa prezentare se stinge litigiul, ci continua tot cu amentintari:
„Conform…………., nespectarea…………., constituie contraventie si se sanctioneaza conform dispozitiilor……”. Cu alte cuvinte sunteti considerat delicvent si vi se adreseaza ca atare. I-as da in judecata pentru calomnie si prejudiciu de imgine. Nici nu aveau voie sa lase plicul in cutita postala ci trebuia sa semnati pentru primire, fiind un act oficial. Viciu de procedura. Daca va fura cineva plicul, cum mai aflati ce trebuie sa faceti? N-ati semnat de primire, puteati arunca plicul la cos sau in canal, fara nici o apasare.
Marius Cucu a zis
Cred că mesajul ăla e standard de ani de zile.
Daniel Bis a zis
„Nici nu aveau voie sa lase plicul in cutita postala ci trebuia sa semnati pentru primire, fiind un act oficial. Viciu de procedura. Daca va fura cineva plicul, cum mai aflati ce trebuie sa faceti? N-ati semnat de primire, puteati arunca plicul la cos sau in canal, fara nici o apasare” … in teorie, total gresit in practica.
In realitate situatia e mult diferita: postasul „zice” ca a fost de x ori sa ti-l livreze la usa si nu a raspuns nimeni si cica ti-a lasat notificari de fiecare data la cutia de scrisori. Apoi face retur dupa o perioada. Ca atare statul considera ca ai fost notificat.O spun din experienta proprie. Nu va jucati cu focul (statul, il doare la banana) 🙂
Pheno a zis
Nu numai ca se castiga procesul in instanta dar mai primesti si despagubiri. Si eu am trecut prin asa ceva, dar am rezolvat repede, pe cale amiabila atat cu Posta Romana cat si cu Tribunalul Municipiului Bucuresti. Proprietarii pot demonstra ca nu au primit nimic fiindca i-a fost lene postasului sa-i caute (in imobilele civilizate sunt instalate sisteme de supraveghere). Verba volant, scripta manent si cum nu exista semnatura de primire a destinatarului, postasul (ca de altfel oricine) poate spune orice, fiindca e egal cu zero. Legile trebuie respectate de toata lumea, nefiind optionale ci obligatorii. Problema explicata de dumneavoastra este reala si nu va contrazic. Inca se mai mizeaza pe „lasa ca merge si asa”, din partea angajatilor Postei Romane si nu numai. E drept ca statul nu e raspunzator din cauza unui postas care nu si-a respectat obligatiile, dar sunt raspunzatori Posta Romana in tandem cu postasul, care nu pot demonstra in instanta, ca te-au cautat si nu te-au gasit. In lipsa sistemelor de supraveghere, aveti dreptate. Asa se intampla. Nu mai pun in discutie ca aproape toti avem cel putin un numar de telefon si o adresa de email, ambele figurand pe oricare act oficial sau contract cu furnizorii. Iata ce inseamna avantajul digitalizarii.
Daniel Bis a zis
Mda, asa e … mori cu legea in mana.
Statul … sta degeaba si nu face mai nimic, doar sa ne ia banii si sa ne puna bete in roate si sa ajute jmekerii sa delapideze bugetul.
Stefan a zis
Și dacă ai datorie 1 leu, tot textul ăla ți-l trimit.
Marius Cucu a zis
Păi da, pe undeva erau vreo 4 lei, pe undeva vreo 20 și cumva s-au adunat de 120, cu tot cu penalizări.