Pe Twitter, am văzut o știre cum că Facebook interzice Australia. Cu câteva zile înainte citeam că Google s-a înțeles să plătească pentru conținut pe la băieții de acolo.
Eh, Facebook nu vrea să plătească pentru conținut. Dacă pe un TikTok faci un video, pe Instagram te uiți la o locație frumoasă, iar pe Youtube la ceva conținut video, eh pe Facebook comentezi știri. Nu ai știrea, nu comentezi. Nu reușești pe termen lung să-i ții acolo.
Faceboook a zis pas: interzicem toate știrile. Așadar, acum tot e blocat în Australia.
Cam așa procedează băieții. Sigur, e un pas al negocierii. Noi tăiem, voi vedeți cum e fără, să vă luați știrile din… Google?!
Toată lumea stă și comentează situația pentru că francezii voiau să taxeze, probabil că au mai fost și alte idei, de-a lungul timpului.
Eu, în ultima vreme, stau mai mult pe Twitter și trollez mai rar pe Facebook. În rest, am un feed de 2000 de site-uri prin care frunzăresc sau prin care urmăresc pe cei de pe Youtube.
Adrian a zis
Prin ce serviciu urmărești feed-ul ăla?
ionică a zis
Feedly e cel mai simplu.
Marius Cucu a zis
Yup. Dar nu le-aș da 18$ pe lună 😀
Daniel a zis
Feedly funcționează foarte bine chiar și fără abonamentul acela de 18 dolari. Sau cât o mai costa acum. Poți urmări zeci de surse care te interesează. Folosesc Feedly de când a apărut și a rămas în continuare cea mai bună variantă pentru ceea ce știe să facă.
Marius Cucu a zis
Da, pentru sub 100 de surse e perfect. Plus că e in cloud. Eu am nevoie de mai mult și m-am descurcat cum am putut. ?
Marius Cucu a zis
TT RSS. Înainte îl aveam pe Raspberry PI, dar apoi îmi picau cardurile SD și oricum făcea load mare la atât de multe feed-uri. Acum țin pe PC, pe local. Poate dacă o să îmi iau NAS sau poate pe PI 4 să pot să-l țin în cloud.
Dar dacă ai puține feed-uri poți merge pe feedly. Cred că mai au limita de 100, nu?!
Alin a zis
Twitter și câteva zeci de website-uri pe care le verific zilnic.
Facebook-ul nu îmi mai afișează nimic relevant.