Cred că pandemia a luat un pic pe neașteptate pe anumiți producători. Bine, mai toți au producție în Asia, cred că se știa de mult de treaba asta :).
În ultima vreme am văzut că tot mai mulți lansează o grămadă de lucruri pentru casă. Sunet în casă.
Pe la Amsterdam băieții de la Philips povesteau de căști și toate cele. Am fost atât de pasionat încât nu-mi amintesc să fi făcut vreo poză. Ba chiar aveau și ceva brand de căști premium: Fidelio sau ceva de genul. Nu am văzut nimic anul ăsta pe la noi.
Tehnics anunță și ei că vin în România cu toată gama de produse. Băieții ăștia sunt cei care pun sunet pe televizoarele de la Panasonic.
Sonos anunță și ei soundbar și toate nebuniile: boxe portabile, chestii. Am primit la începutul pandemiei ceva boxe de la ei. Arată bine, dar nu știu dacă mi-aș lua așa ceva.
Sony zic și ei că scot gamă nouă de soundbar-uri. Nu știu ce ar putea să scoată în plus, erau decente cele pe care le-am testat acum 1-2 ani. Mai bine ar veni cu o versiune nouă pentru căștile astea.
ionica a zis
Sonos sunt niste pisate de boxe scumpe. #useless
Costin a zis
Bre, proasta mai este mintea omului iar astia de se ocupa de sunete incearca sa profite de asta mintind-o cu ajutorul tehnologiei.
Este greu de explicat unui neofit cum se genereaza unda sonora ce pleaca de la o memebrana de difuzor si cam care ar fi relatia dintre diametrul ei si frecventa minima/maxima obtinuta. Evident totul la un SPL corespunzator de 2,83V/1m la 92dB.
In aceste conditii, a sustine ca sunetul scos din niste cozi de tirnacop este wow…inseaman ca producatorul si-a atins telul si ne-a mai prostit odata. Dar se pare ca ne si place.
ice4you a zis
Costine, tu crezi ca mai sunt multi dinozauri ca noi care aleg sa isi cumpere un sistem de sunet dupa calitatea frecventele emise pe trei cai, respectiv „sfanta treime” a sunetului, inalte/medii/joase? Crezi ca isi mai bate cineva capul cu constructia incintelor si calitatea materialor din care sunt fabricate incintele alea, pentru a se obtine sunet de calitate? De calitatea membranei si dimensiunea magnetului? De ecranarea lor in aceiasi incinta pentru a eliminarea parazitilor? Cu pozitionarea lor in functie de spatiul in care le montezi si alegerea unghiului cel mai bun? Cu fire bine ecranate? Cu calitatea sursei sunetului? Amu tot ce conteaza e sa BUM BUM ca „BassBoast”, un „SpatialSurround” si aia e. 🙂
Costin a zis
Am tot discutat impreuna pe subiecul asta si nici noi nu ne mai lecuim. 🙂
ice4you a zis
Pai nah, dinozauri. 😀
dam167 a zis
Soundbar-ul e cea mai comodă și ieftină metodă de a avea un sunet mai bun pentru TV și eventual muzică – dacă tot o ai în fața TV-ului. În general e mai ieftină decât un sistem stereo/surround dedicat și e mult peste ce scot TV-urile. În electronicele moderne se fac tot felul de reglaje, și la sunet e ca și la camerele foto – să placă majorității – dar și prețul e important: căștile alea sunt o mie și ceva de lei, vârful de gamă de la Sony (MDR-Z1R) sunt 10 mii, cred că e clar că nu se înghesuie lumea să le cumpere pe ultimele.
Având în vedere că există tot mai mult echipament audio bun și prețurile scad în general, not sure if trolls or…
Mihai Surdeanu a zis
După pandemia asta, o să se mai filtreze dintre producători. Este totuși interesant că suntem deja în a 3-a luna de pandemie și prețurile la electronice încă rezistă eroic. E bună concurența, dar parcă sunt prea multe muște…