Cineva mi-a șoptit în comentarii că TLH s-a vândut. Mai apoi am citit că e vorba și despre Rohost și Hostvision. La TLH am avut hosting o bună perioadă de timp, mi-a expirat anul trecut, iar acum am rămas doar cu ceva domenii pe acolo.
Se pare că s-a vândut pentru 4.2 milioane de euro către R22. Aceștia au mai cumpărat între timp și alte firme de la noi, dacă țin bine minte și găzduire.ro tot în portofoliul lor este.
Comunicatul de presă zice cam așa:
„We are continuing our foreign expansion and building the market leader position in Central and Eastern Europe.We are working on transactions in other countries of the region that will enable us to achieve this goal within two years. the market „- said the president of R22 Jakub Dwernicki.„
Practic, băieții au ajuns undeva la 25% la sută din piață.
vasile a zis
Si uite asa polonezi fac jocurile la noi pe piata de hosting si o sa-i aduca si pe restul de romanasi din domeniu la sapa de lemn sau o sa-i preia, treaba buna pe drecu!
Marius Cucu a zis
Meh, e loc de creștere la ai noștri. Cu un pic de marketing cred că ar putea să reușească… dacă vor.
Chroot, Cloudify sunt chestii mișto, chiar dacă-s la nivel mic. Dar e loc de creștere.
vasile a zis
Daca ai un site adevarat te duci la un hosting adevarat sau cum peri la 1 Euro/luna?! Astia cred ca au stiut ce miscari sunt in piata, cei de au vandut si au zis… cred ca decat sa moara incet si sigur, mai bine vand cat sunt pe val, asa vor face toti cei mici, daca primesc oferta si pana se trezeste OC o sa fie cam monopol pe la noi sau cel mult vreo 2, 3 si alea cartel.
Marius Cucu a zis
Păi 1 euro pe lună sunt ofertele pentru astea mici, pe zona de enterprise discuția e diferită. Din ce am înțeles polonezii vor să intre în toată Europa de Est.
Hw_guy a zis
4,2 mil € pentru toate 3 ( TLH, Rohost și Hostvision )
@vasile – poti sa dai o definitie sau sa explici , ce inseamna „hosting adevarat” ?
@Marius – da, polonezii mai cumpara dar nu direct , acum MxHost cumpara firmele mai mici ( si Hostvision si Rohost de fapt au fost cumparate de MxHost pentru polonezi).Cu Clausweb e ca si semnat .
vasile a zis
hosting adevarat = resurse proprii = DC propriu, nu un cabinet sau rack colocat undeva de aiurea
Hw_guy a zis
trebuie sa te dezamagesc, nici un mare ISP care are DC „adevarat” nu iti va oferi un „hosting adevarat” deoarece nu au in oferta, ei se ocupa cu gestionarea unui DC, conexiuni cu marii carieri…etc.Nu au personal scolit pentru hosting.
ISP-DC iti ofera o platforma hardware intr-un climat controlat cu redundanta de minim Tier3 cu multiple conexiuni.De aceea nici un DC din lume nu ofera servicii de hosting ci doar colocare ( cage sau rack ) sau inchiriere servere dedicate sau virtuale.”DC adevarate” nu ofera decat servicii de colocare cage sau rack ( vezi Equinix )
In RO unele companii mici de hosting ( le numeri cu o mana ) si-au facut un mic DC pana in 100m² si sunt specializati pe hosting – nu i-as numi „adevarati” cand nu respecta nici Tier1-2 ( 1-2 conexiuni locale, un UPS , niste Rackuri si eventual un generator )
Un exemplu pe care cred ca-l vei intelege e GoDaddy de care sunt sigur ca-i cunosti :
– au un singur DC in Phoenix, Arizona al lor – propietate ( construit dupa ce afacerea era in top )
– si au colocare in Los Angeles, Chicago, Ashburn, Virginia, Amsterdam si Singapore.
vasile a zis
Multumesc de explicatii, lucrezi in domeniu?!
Hw_guy a zis
da, suntem furnizori de solutii software-hardware ptr. mai toate DC-urile din Bucuresti si furnizori de solutii de hosting prin dedicatserver.ro
Marius Cucu a zis
Acum câțiva ani buni nu vindeați și soluții pentru Counter-Strike? 🙂
vasile a zis
Tot in Galati?
Hw_guy a zis
Sediul tot in Galați, acum avem rack-uri in Voxility si in M247.
Acum câțiva ani cumpărasem o firma ( hostpixel ) care se ocupa doar de jocuri, dar nu am ajuns la rezultatele scontate așa ca am vândut-o.
Ne concentram pe ce știm sa facem mai bine – soluțiile software /hardware – tradus hosting, vps-cloud , servere dedicate si DC.
Anul viitor , daca se liniștesc ăștia ( „politicul” si dau drumul la fondurile UE ), vom deschide DC-urile proprii:
– primul in București – finanțare proprie ( avem spațiul 500mp-in fosta clădire Telecom rezistenta la cutremur de grad 9 )
– unul in Cluj – finanțare fonduri UE ( POC – proiect depus – aici vom muta sediul )
– unul in Iași – finanțare fonduri UE ( POR 2.2 – vom depune in dec. când se deschide linia de finanțare)
– unul in Galați – finanțare fonduri UE ( POC – proiect depus), pe firma neplătitoare de TVA
Pana la sfârșitul anului vom da drumul la:
– primul DDOS scrubing center de 500 Gbps ” adevărat” din RO (la el lucram acum, va fi o soluție bazata pe A10 Networks – TPS )
– cloud-vps SSD ( care il avem acum ) cu posibilitatea de a adăuga HDD pana la 50TB in increment de 1TB. ( Storage VPS )
Cam astea sunt planurile.