Nu am reușit să iau la test Xiaomi Mi 11 Ultra, așa că m-am ales cu Xiaomi 11T Pro în Istanbul. M-am trezit târziu, s-a trezit târziu și Fan Curier să trimită telefonul, evident că n-au respectat treaba cu livrarea sâmbătă, așa că am reușit să iau un telefon neconfigurat cu mine, în Turcia.
Am vrut ceva cu care să pozez pe acolo, diferit de ceea ce aveam. Am avut cu mine și Sony Xperia PRO-I și ideea mea era să fac un fel de comparație între ce promite Mi 11 Ultra și acesta. Părea interesant să vezi ce promite fiecare flagship, de la branduri diferite. M-am mulțumit însă, cu Xiaomi 11T Pro, un telefon pe care l-am mai butonat, dar nu l-am testat pe perioadă mai lungă.
Display
Telefonul este un pic cam mare pentru mâna mea, nu îl țin la fel de bine. Pe dreapta avem butonul de power și volum și în partea de jos slotul de SIM. Ah, dacă mergi pe el o să ai ceva stres cu amprentele. Atât.
AMOLED, 2400 x 1080 pixeli cu rată de refresh de 120Hz și Corning Gorilla Glass Victus. Undeva peste 200 de grame.
Cameră
E cameră de midrange, din punctul meu de vedere. Am testat, în ultima vreme, flagship-uri și se observă când cobori un pic ștacheta. Nu este un telefon rău, dar încep să înțeleg când producătorii se alătură unui Hasselblad sau Zeiss. Acuratețea culorilor este ceea ce trebuie în acele cazuri. Aici mai sunt lucruri de îmbunătățit.
Poate că aș asemăna un pic culorile cu ceea ce vedem pe Samsung midrange, în anumite situații. Dar diferă procesarea, abordarea culorilor.
Cert este faptul că, de data asta, pe display nu mi-a plăcut cum arătau pozele, în schimb a fost mult mai bine pe monitoarele de acasă. Comparând însă cu Samsung Galaxy S21 FE se prezintă un pic mai OK display-ul, mai luminos.
Ca plusuri, aș merge pe camera de portret și de selfie, camera de macro face lucruri interesante pentru nivelul ăsta de preț. Nu este cea mai bună cameră de macro de pe telefon, dar e mai mult ca decentă. Mi-ar fi plăcut ceva mai mult sharpness, dar să nu uităm că vorbim de un telefon de ~3000 de lei.
Camera ultrawide este decentă, dar nu se ridică la nivelul camerei standard.
Software
L-am folosit foarte puțin ca telefon, mai mult ca dispozitiv cu care să faci poze. Dar în tot timpul ăsta n-am sesizat probleme așa cum am avut în trecut pe EMUI mai vechi. Acum am avut 12.5.19 cu android 11.
În teste sintetice se încălzește un pic Snapdragon 888, în anumite teste sintetice chiar s-a oprit și-a zis că este prea cald. În utilizare nu mi-am dat seama să fi fost probleme de vreun fel.
Baterie
De fapt, aș zice mai multe despre încărcare: 120W. Se încarcă în 15 minute. Încă de la Oneplus mi-a plăcut ideea de încărcare rapidă și am mai discutat despre asta. Eh, aici încărcăm instant totul. Cu precizarea că este unul dintre cele mai mari încărcătoare de telefon pe care l-am văzut. Dar sunt obișnuit cu primul meu Oneplus ce n-a fost luat din România și îl aveam cu adaptor. Cumva, la fel de mare este încărcătorul.
Cum să zic, observi pe display cum se încarcă procentele: super, super rapid! Abia aștept să văd viteza de încărcare a telefoanelor pe 200W.
Ce mi-ar fi plăcut ar fi fost compatibilitatea. Strig de mult de asta, dacă tot e un încărcător puternic, lasă-mă să încarc și un laptop cu el. N-am testat laptopuri de la Xiaomi, dar e posibil să meargă între un telefon și laptop de la ei, în schimb cu LG Gram n-am reușit să fac nimic.
Xiaomi 11T Pro Review
Păreri Pro
- camera standard 108 pixeli
- sunet Harman Kardon
Păreri Contra
- greu de întreținut
Cred că sunt justificați cei aproape 3000 de lei pe un astfel de model. Camera este peste medie, încărcarea este chiar rapidă, sunetul este decent. Îți faci treaba cu el. În plus, vine cu husă și încărcător.
Adaugă un comentariu