Anul trecut încercam să dau un imbold și să fac lumea să înțeleagă că un flagship trebuie să aibă o autonomie de 1 zi. Nu se întâmpla asta decât dacă erai foarte atent, iar rezultatele pe care le vedeam la midrange-uri erau mult, mult mai interesante. Te duceai în aproape 2 zile de autonomie. Cu greu, dar o făceai.
Samsung S23 și Oneplus 11 au fost lansate la începutul anului ăsta ca telefoane încadrate la top. Cu noul procesor de la Snapdragon s-au cam rezolvat problemele de autonomie, treci bine ziua cu oricare dintre ele. Inclusiv progrese pe zona de display-uri au fost făcute, sunt mai eficiente energetic.
Mai mult, ieri s-a lansat Honor Magic5 Lite, ceva telefon de buget cu design interesant. Deja văd că încep să fie campanii legate de autonomie de 2 zile de baterie.
Că tot discutam despre mașini electrice uite că zona de telefonie mobilă își are aportul ei în dezvoltarea industriei.
Eu măsor și altfel treburile astea. Au fost ani în care, prin afiliere, se vindeau foarte multe baterii externe. Nu mai este cazul. Un utilizator obișnuit cred că nu mai are nevoie de powerbank.
Chera Robinson a zis
De când cu S23 Ultra care tine lejer o zi jumătate(cu S22 Ultra Exynos abia reuseam sa-l țin pana seara), nu prea mai ai nevoie de baterie externa 🙂
Marius Cucu a zis
Dacă o să țină Fold-ul o zi întreagă o să-l iau.
La S23 Ultra mă așteptam să fie bine din cât m-am jucat cu el înainte de lansare.
Adrian Bolocan a zis
Așa și trebuie. Autonomie mare + încărcare rapidă = love.
Pheno a zis
Viata e mereu surprinzatoare. Imi amintesc ca in urma cu ceva ani si-a cumparat sotia mea, un Xiaomi Redmi Note 4 si ghici ce? Avea autonomie de… 14-16 zile (nu ore!), iar daca se mai si juca pe el, autonomia nu scadea sub 10-12 zile, dar recunosc, nu era Samsung cu pret de 5 ori mai mare… Acum, tot ea (sotia) si-a luat un Xiaomi 11T, care are autonomie 4-5 zile cu jocurile aferente. Pretul e de dumping fata de „premianti” cu autonomii de toata jena. Ma intreb si va intreb, de ce nu achizitionati telefoane ci nume de „firma”? Nu vreau sa stric ziua nimanui, asa ca nu spun nimic de Xiaomi 13 Pro.
Marius Cucu a zis
4 zile autonomie poate doar dacă nu e folosit. Noi vorbim de câteva ore bune de folosire pe zi.
Pheno a zis
Cred ca nu ati citit cu atentie ce-am scris. Sotia mea nu l-a luat ca bibelou, ci ca sa-l utilizeze la fel ca toti utilizatorii (adica in aceleasi conditii + jocuri). Ea nu face teste sintetice sau mai putin sintetice. De astfel de testari se ocupa doar cei interesati. Utilizatorii obisnuiti folosesc orice echipament in conditii normale, nu in conditii extreme. Daca as vrea sa-mi bat joc de cel mai performant echipament, l-as pune in scurt, sa vad daca are sub sau peste o nanosecunda, viata in el.
Marius Cucu a zis
Am citit foarte bine ce ai scris, dar am testat mai toate brandurile de la noi, inclusiv am recenzie pe blog pentru Xiaomi 11T, dacă țin bine minte. Nu rezistă 4 zile pentru conținut mixt, nu jocuri.
Pheno a zis
Despre asta am spus si eu. Utilizare normala, asa cum procedeaza peste 80-85% dintre utitlizatori. Pentru utilizari extreme sunt cei 15-20 % dintre utilizatori. Asta nu justifica in niciun fel enorma diferenta de pret orientata doar dupa numele producatorului, mai ales ca toate sunt chinezesti (arareori coreene), indiferent din ce parte ne-am uita.
Marius Cucu a zis
Toate sunt fabricate în China sau India, mai mult sau mai puțin.
Pheno a zis
Da, stiu recenzia, fiindca urmaresc recenzile pe care le faceti si ma bucur ca pot fi la curent cu tehnologiile prezentate. Pentru mine sunt un plus fiindca asa mai intru in rand cu lumea.
dam167 a zis
Pe asta cu 4 zile o cred, dacă e un telefon foarte puțin folosit. Pe aia cu 10 nici vorbă, cel puțin dacă discutăm de un telefon smart conectat la internet. Doar conexiunea de date și actualizările aferente (mai ales pe 3G sau 4G) mănâncă destulă baterie, n-are nici o legătură cu vreun extrem. Oricum ai face calcule n-o să-ți iasă o autonomie așa mare repet, dacă folosești telefonul.
Un telefon bun are un screen on time de vreo 6 ore, iar la 4 zile asta înseamnă 1.5 ore/zi. 90 min / 12 ore (să zicem că folosești cam jumătate de zi telefonul) înseamnă 7.5 minute de screen on pe oră. Majoritatea folosesc doar mesageria atâta. Mai ai email și internet în general, presupunând că folosești mai rar camera. Iar telefon bun înseamnă că are componente de calitate în el și sunt convins că Samsung are acumulatori mai ok decât alte telefoane mult mai ieftine.
Exclud de aici folositul telefonului ca GPS în mașină, că acolo se consumă mult.
Andrei Bucur a zis
trebuie sa iau un nou telefon sotiei, ceva in jur de 15-1800 lei.
Ma uit intre Oppo, Samsung A23, Samsung A33 , toate au baterii de 5000.
Marius Cucu a zis
Trebuie să apară seria nouă și de la Samsung, cea de A-uri. Stai să le vedem.
Alexje a zis
Pe al meu A52 il incarc si de doua ori pe zi. Il folosesc destul de intens. Iar de cand cu ultimele update-uri de soft parca nu mai tine bateria asa mult. Oricum, are aproape 2 ani. Daca il folosesc foarte putin, dar cu wi-fi-ul mereu activ, scade cam 20%-25% pe zi. Precizez ca am doua abonamente in el pe retele diferite, iar 10 ore pe zi se chinuie sa prinda cate 1..2 liniute semnal pe ambele sim-uri. Cladirea unde lucrez e din panouri tip sandwich si semnalul e extrem de prost
Marius Cucu a zis
Du-te la un service și dă 25 de euro să îți schimbe acumulatorul.
Pheno a zis
Citind comentariile de aici, mi-am amintit de un banc cu Itzic care a prins-o pe Rashela (sotia lui), facand sex cu Strul, cel mai bun prieten al lui. Oricum, finalul era „Pai nu face rau atata cafea?”