Că tot am adunat ceva material de la MWC mă uitam printre poze la ceea ce a prezentat Lenovo la standul lor. Un soi de laptop… pe vertical.
La IFA am văzut un laptop de la Asus ceva mai interesant. Un pliabil mai mare. Acum Lenovo vine cu o idee nouă de a urmări conținutul pe vertical.
Înțeleg că avem story, că avem TikTok, dar de la asta până la a urmări tot conținutul pe verticală… e departe.
Pheno a zis
De ce n-ar exista si laptopuri flip daca tot exita telefoane flip? Struto-camila este tehnologia viitorului. All in one. Astept cu interes televizoarele flip. Mai greu cu masinile de spalat cu calcare pe verticala, tv-frigiderele, chiuveta cu camera de 120 MPixeli, etc.
Off-topic:
Nu e greu sa observam ca in goana noastra dupa simplificare, mobilitate, minimizare, comprimare, obtinem exact contrariul si anume, dependenta si complicarea vietii, reducerea timpului liber individual si acceptarea arvunirii libertatii de miscare in favoarea vietii statice. Se pare ca filozofia vietii moderne ne indreapta repede si sigur spre individualizare si singuratate, dar inconjurati cu tehnologie de ultima ora, in loc de prieteni, amici, cunostinte, familie, etc. Paradoxul este ca nici nu realizam ca supertehnologiile nu ne imbunatatesc si nici nu ne usureaza viata. Personal sunt adeptul interactiunii directe intre oameni, fiindca comunicarile online ne ajuta cand si cand sa aflam doar cati dintre cunoscuti (cu care am fi putut sa ne vedem/vizitam/intalni, dar n-am facut-o) nu mai sunt printre noi, ramanandu-ne sa transmitem (cui?) R.I.P. automat. Cu cat inaintam in viata, constatam ca avem mii de „prieteni” pe care nu i-am cunoscut niciodata. La finalul vietii noastre, tot ei de vor fi alaturi de noi, online.
Marius Cucu a zis
Nu am o problemă cu tot ceea ce înseamnă Flip, eu chiar le promovez, dar una este să citești o grămadă de text pe verticală, una este să citești pe orizontală.
Pheno a zis
Cred ca cititul este binevenit atat pe verticala cat si pe orizontala, atat timp cat continutul este relevant. Apropos de vertical/portrait si orizontal/landscape. Cred ca problema e putin invers. Majoritatea manualelor, romanelor, cartilor (mai nou, telefoanele) sunt paginate portrait. Landscape este o optiune derivata din Office si utilizata cateodata pentru printari. Deci la baza, citirea si scrierea au fost concepute pentru paginare verticala.
dam167 a zis
Contează mult raportul laturilor, nu doar orientarea paginii. La un format A4 e aproape dublu raportul laturilor față de ce oferă un flip (0.7 față de 0.4, lățimea/înălțime, de exemplu). Pe internet ai lățimea finită (a ecranului), iar înălțimea (teoretic) infinită, pentru că faci scroll, dar contează de multe ori care e de fapt acea lățime. Ideea e că un articol scris într-un format similar cu A4 poate fi greu de citit pe un flip, cred că la asta se referă Marius.
Landscape e pentru grafică/desene scheme, nu știu cum e o opțiune derivată din Office.
Pheno a zis
De aici a plecat:
https://ro.thedigitalmarketingguy.net/articles/office/history-evolution-of-microsoft-office-software.html
Mai departe este la latitudinea utilizatorului ce setari doreste sa faca si ce raport foloseste.
Dan T a zis
Dragut laptopul, ii vad utilitatea in productie prin diferite fabrici.
Perfu a zis
Eu cred ca este foarte util pentru cei care lucreaza in domeniul cinematografiei , jurnalisti
Marius Cucu a zis
Nici vorbă.
ionică a zis
Cam ăsta e viitorul, mai ales pentru cei care fac streaming.