Cred că Cracovia este locul cu cele mai multe locuri cu mâncare Michelin. Pur și simplu, am văzut foarte multe restaurante cu stele Michelin, dar și locuri de luat mic dejun. Mi s-a părut interesant. Culmea, erau și cu prețuri relativ accesibile. Adică mi se pare că mâncarea pretențioasă trebuie să scuture un pic buzunarul, în schimb la ei prețurile erau relativ decente.
Suportabile pentru o experiență de-o vacanță.

În multe situații, mi s-a părut că plăteam mai puțin ca în București pentru o experiență. Ce-i drept, am nimerit și în locuri pe gustul meu, adică cu mâncare „de casă”. E mult zis de casă pentru că, chiar dacă sunt tradiționale, mănânci în locuri oarecum turistice. Trebuie luate cu un pic de sare.
Pe de altă parte, am mers și un pic pe lateral și n-am nimerit senzațional. Gustos da, dar nu au fost oportunități, ca să le numesc așa.

Mâncare pe stradă
Trecând de clasicul covrig care este și la noi identic sau… poate chiar mai bun, la ei am găsit și o grămadă de chestii dulci bune. Trebuie să încercați kurtoș cu înghețată sau chiar cartofii prăjiți ori tradiționala lor „pizza” de stradă: Zapiekanki.
Zapiekanki

Am prins una din zona turistică și nu m-a dat atât de mult pe spate, probabil în alte părți se face mai bine. N-am fost curios să mai iau încă una.

În schimb, hotdog-ul lor cu cabanos pe care îl găseai în fiecare magazin de-al lor era surprinzător de bun. În fiecare zi îmi luam cel puțin unul.
Adaugă un comentariu