Cică să iei produse din UE, să susții producția locală. Acum 5 ani mi-a trebuit să iau toaletă cu WC încastrat. Bine, n-am avut încotro pentru că atât mi-a permis spațiul din modificările pe care le-a făcut fostul proprietar, așa că asta a fost soluția cea mai frumoasă și mai eficientă.
Dar și cea mai idioată.
Acum câteva luni mi s-a blocat pentru prima dată rezervorul. Ceva simplu, pur și simplu a fost calcar pe plută. Rezolvat cu igienizare.
Mecanism al rezervorului de WC încastrat
Acum am văzut că garnitura de la evacuare nu mai ține. S-a dus lumea în târg și-a cumpărat-o, iar acum caută documentație pentru a schimba. Video nu există, iar singura schiță pe care am găsit-o este aici. N-are nicio treabă cu accesoriile din rezervor. Asta în condițiile în care în interior este un lego din plastic și, chiar și cu mâna mea mică, de domnișoară, pur și simplu nu îți intră mâna. Bâjbâi e puțin zis!
Geberit Duofix UP100 îi zice. Am citit numai de bine fix de ce am zis eu în rândurile de mai sus. Toți îl recomandă pentru același lucru.
La anul, sper eu să mă mut. Dacă aveți o variantă de d-ăsta mai bună, spuneți-mi să mă feresc. Ajută să elimine nervii.
ice4you a zis
Habar n’ai tu de cati prieteni rad, dupa ce le’am spus sa nu faca tampenia asta. Unul e si frate’miu, care acum 3 ani a investit vreo 3000 si ceva de EU intr’o baie, sa o faca el asa cum isi dorea nevasta’sa, una din dorinte find bazinul in perete. Anul trecut intre sarbatori s’a dus dracului bazinul si ce crezi … a spart jumate din aia 3000 de Eu … cu barosul. Azi e multumit de ala extern, zicea ca nici nevasta’sa nu mai e deloc suparata! :)))
Marius Cucu a zis
3000E de euro pe inflația asta sunt puțini. Eu am dat banii ăștia în 2016 pe 3-4mp de baie. Mi-au trebuit figuri, să fie totul la fix. Nu e în perete, e pus deasupra țevilor care se duc spre baie, iar acestea au avut nevoie de ceva pantă, iar eu trebuia să ies prea mult în față cu vasul de toaletă, nu știu dacă mai închideam ușa dacă nu puneam d-ăsta.
Victorie, am scos sistemul. Schimb garnitura și sper să mai pun la loc. Efectiv lego. Să văd cum scap de calcar.
Daniel Bis a zis
Mda, si eu mi-am pus incastrat la casa si acoperit cu marmura (o sa fie dificil la demontare/demolare, sper sa nu fie cazul)
Deocamdata nu le folosesc pentru ca nu m-am mutat la casa ca mai am de finalizat cu finisari, niste dulapuri si oglinzi.
In plus mi-am luat si WC suspendat fara margini interioare, adica nu are canalul ala interior ascuns unde e greu de curatat cu peria si se aduna tot calcarul, mizeria si bacteriile.
Practic canalul nu prea exista si se poate sterge direct cu o carpa … foarte buna si practica solutia.
Marius Cucu a zis
Sunt greu de cap acum. Zi-mi clar, eventual cu link. Te referi la vasul de apă că nu are „denivelări”? Că nici aici nu sunt multe, e un o zonă mică la bază ce pare că are o întăritură, dar efectiv totul e pus la milimetru, nu intră decât într-o poziție și trebuie desfăcut tot. Zici că e mobilă de Ikea.
Daniel Bis a zis
uite pe asta il am, clean on este tehnologia sau Rimless sau rimfree
https://www.dedeman.ro/bucuresti5/vas-wc-suspendat-cersanit-carina-clean-on-k701-033-alb-capac-inclus-evacuare-orizontala/p/3025177
Marius Cucu a zis
Așa, vasul, dar apa de unde vine?! De sistemul de încastrare sunt curios, poate e ceva mai bun decât mizeria asta de lego.
Daniel Bis a zis
Din cer … astept sa ploua :)))
Din perete, are mufa orizontala in spate care intra in perete unde e incastrat rezervorul, un pic mai sus de vas.
Nu se vede ca vasul e lipit de perete si rezervorul e in perete (e un perete fals)
Marius Cucu a zis
Păi și dacă ți se blochează pluta ce faci? Eu asta am pățit, apoi am văzut că îmi curge și pe la garnitură niște apică.
Daniel Bis a zis
Ei acum si tu … sper sa nu se intample :)))
Si daca se intampla, in prima faza inchid apa de la robinetul central din baie respectiva (nu stiu exact cum ca usa de acces este acoperita de un dulap, ori mut dulapul, ori inchid robinetul central de la parter) si apoi ma descurc eu cumva.
Trebuie sa demontez aplica pe care sunt cele 2 clapete de eliberare apa si sa bag manushita sa rezolv problema.
Te anunt eu cand o sa ma lovesc de problema asta :))
Marius Cucu a zis
Ah, sper să ai mâna mică. Aici era dezbaterea, dacă cineva a găsit un sistem mai eficient decât mizeria asta. ?
Daniel Bis a zis
Nu chiar, am mana medie. Mda, era bine daca dadea la pachet si cu o filipineza … just in case :))
Marius Cucu a zis
Doamnelor și domnilor, am găsit instrucțiunile după ce am făcut singur lego. Erau pe spatele unei piese ?
După o zi întreagă am reușit să schimb garnitura aia. Să tot ai covid și să n-ai ce face în casă.
Iolanda a zis
Eu am 3 wc-uri în casă cu bazinele încastrate, montate și utilizate din 2004. Garnitura originală care închide rezervorul este dintr-un cauciuc, care dacă prinde un por, face o bulă de aer și nu mai închide bine. De câtiva ani buni au apărut niște garnituri din silicon care funcționează perfect. Vezi că sunt de mai multe dimensiuni. E vorba de mm, dar trebuie atenție când le alegi. Cred că sunt vreo 10 ani de când nu le-am mai schimbat. Cu mecanismul din interior, este altă treabă. Pentru Grohe au apărut acum niște mecanisme mai bune, dar trebuie să vină instalatorul să vadă ce tip este compatibil cu rezervorul tău. Eu locuiesc la Constanța și în zonă am 19 grade germane pentru duritatea apei și periodic pun niște pastile pentru decalcefiere în rezervor. În schimb am altă problemă. Capacul pe care sunt cele 2 clape s-a cam îngălbenit și nu mai găsesc capace de dimensiunile care-mi sunt necesare.
Marius Cucu a zis
Chiar sunt curios de garniturile acelea. Nu știu din ce sunt astea pe care le-am schimbat eu acum, dar efectiv am scos până la ultima piesă.
Iolanda a zis
Cele originale erau dintr-un cauciuc roz, iar cele pe care le-am cumpărat sunt din silicon semitransparent și au niște caneluri pe suprafața lor.
Pheno a zis
Daca aveti noroc de vecini cumsecade, care sa va lase sa-i spargeti faianta de pe peretele comun cu baia dumneavoastra, bazinul incastrat este solutia ideala (ma indoiesc sa fie asa). Bineinteles ca asta e valabil doar in cazul in care baile sunt spate in spate, ca in oglinda (caz rar). In alte conditii, rezervorul asezat pe vasul WC-ului este singura solutie optima intr-o lume agitata ca cea in care ne desfasuram o parte din activitati.
Iata un link care va scuteste de cheltuieli de cateva mii de euro, de nervi si alte probleme similare: https://www.bricodepot.ro/baie/sanitare/combipack-wc-scl-1.html?gclid=Cj0KCQjwnbmaBhD-ARIsAGTPcfWdqHLBj6TZridpVozGcBxVmzmG8yhbj2Vsqq-zn5e6rsk8Fo7zzrcaAuD-EALw_wcB