Țin minte că m-a sunat cineva, acum ceva timp, să mă întrebe despre un suport de televizor de perete, cel mai bun suport de televizor în viziunea lui.
Nu mi-a fost deloc ușor să aleg un suport de perete bun, având în vedere că sunt atât de multe modele pe piață.
Și, până la urmă, vorbim despre un suport, despre un fier, până la urma, nu?
Într-adevăr, la prima vedere, așa și este.
Primul meu televizor a fost un Sony. Un TV de câteva kilograme, foarte ușor pentru suportul de perete.
Camera mea are aproape 2.5 metri. Puteți să ghiciți că l-am pus aproape de tavan, nu?
Sigur, găuri acolo unde trebuie, centrat. Avantajul a fost că am avut un suport mai mult ca decent, reglabil, cu care am păcălit sistemul. Nu faceți ca mine, nu îl puneți aproape de tavan. În mod ideal, ar trebui să vă uitați perpendicular la televizor sau chiar foarte puțin sub nivelul ochilor. Dacă este o distanță de vizionare considerabilă puteți să îl ridicați mai sus, dar nu exagerați.
Al 2 lea meu televizor a fost un OLED. Am vrut să-l înlocuiesc pe primul, am făcut-o, de altfel, dar tot auzeam zgomote. Ușor, ușor suportul s-a îndoit și nu făcea față la noul televizor. Suport de 100 de lei, televizor de 8000 de lei. Fierul e fier, dar oare suporta greutatea?
Nu am vrut să risc să fac o bucurie pentru un gadget pe care l-am așteptat ani de zile. Sigur, aș fi rămas cu OLED-ul pe perete dacă aș fi avut posibilitatea să am picioare la vechiul Sony. Aparent, am aruncat suportul și n-aveam unde să-l pun pe acela.
Cum amplasăm TV-ul?
Am văzut tot felul de situații mai mult sau mai puțin amuzante. Televizorul trebuie să fie perpendicular sau chiar 1-2 grade sub nivelul ochilor. Așa este cel mai relaxant, există studii pentru așa ceva. Nu la îmbinarea de la tavan, nu foarte sus ca să te doară ceafa după 10 minute.
Sigur, în casele mici e vorba și despre compromis, mai ales dacă sunt copii mici prin zonă, însă încercați să montați în așa fel încât să stați confortabil la el.
Suport TV de perete A+ SP22T
- reglabil
- 23″-43″
SBOX PLB-2522F
- Fix
- 23″-55″
- 25 kg
Ce tipuri de suport de televizor există?
Sunt mai multe tipuri. La prima vedere avem așa:
- suport de televizor de tavan
- suport de televizor de perete
- suport de televizor de podea
Pe ce tip de perete îl adăugăm?
Dacă aveți perete de rigips o să fie foarte complicat să îl montați. Dacă este televizor mic poate aveți o șansă, însă dacă este un televizor mai mare, de 55′, poate 65′, fără o întăritură serioasă pe spate cam dificil.
Tu ce suport de televizor ți-ai luat? Ești mulțumit de achiziție?
lichu a zis
Interesante informațiile despre suportul de TV. Eu pana acum n-am pus un TV pe perete, nu am vazut motivul.
Am vazut ca sunt o gramada de oferte la media galaxy, ba chiar la Dedeman si Selgros.