Râdeam un pic pe Twitter de una alta și au pornit și niște discuții un pic mai serioase despre stocare pornite de la articolul acesta. Pentru că ideea mi se pare prea bună pentru a se pierde undeva în neatul Twitter-ului și cum eu îl consider ca formă auxiliară de promovare a blogului, nu pentru a pune conținut foarte relevant acolo, ci strict prin distribuirea conținutului de aici și a ne amuza un pic, când e cazul, am zis că trebuie să rămână informația aici și peste ani. Și dacă acum e mai prietenos, poate o să ajungă și el un pic de Facebook și iar lumea o să plângă. Așa că… grădină proprie pe cât se poate.
Oamenii de pe Twitter nu sunt dispuși și cred că nu este util să ai un NAS. Total de acord, de la timpul petrecut să înveți să configurezi așa ceva până la oportunitate și preț. Nu e ieftin și la îndemână, iar dacă nu faci constant nimic cu el pentru cloud în mod obișnuit nu merită.
Dar mai toată lumea a zis că are un stick acolo. Pentru cei cu telefoane ieftine s-ar putea să fie un pic peste mână, dar cei cu flagship au nevoie doar de cablul de încărcare al telefonului și să aibă noroc să aibă stocarea rapidă, măcar UFS 3.1, iar acesta devine chiar un stick?
Eu, de multe ori, înainte să fac treaba cu serverul și toată lumea să îmi urce acolo, fără intervenție, foloseam varianta asta, pur și simplu băgam telefonului un cablu de încărcare și transferam din calculator materiale pentru montat, nunți, nebunii.
Pheno a zis
Stiam, dar cu toate astea, nu am reusit sa transfer agenda prin cablul USB la desktop. Am fost nevoit sa caut nu stiu ce driver sau soft. Fac plug&play de pe camere pe desktop.
Marius Cucu a zis
Păi acolo s-ar putea să fie niște restricții de permisiuni, agenda trebuie să o exporți din contul Google, din Calendar…
Cristian a zis
Se poate folosi și telefonul pe post de stick, dar tot mai rapid este și te miști cu un stick decât cu telefonul.
Din câte știu la telefon trebui să îi selectezi tot timpul opțiune de stocare când este conectat la un calculator – în schimb stick-ul în conectezi și pe urmă îl accesezi.
Și până la urmă depinde pentru cei ai nevoie de un stick. În cazul meu stick-ul îl folosesc pentru sisteme de operare și foarte rar la transferul de date.