Era cât să fiu în depresie că televizorul meu e praf după aproape 3 ani de zile. Am zis: „ce satana a făcut Philips că ultima actualizare părea să fie bună”. S-a dovedit că familia a butonat atât de bine în urma mea încât au ajuns pe la economizor de energie și uite așa mi-au dat daună TV-ului.
Anul ce tocmai s-a încheiat am testat ambele tehnologii și e clar că sunt cu mult mai bune decât ceea ce am luat eu acum 2 ani, dar nu cu diferențe atât de mari încât să fie de nevăzut. Cert este că procesorul de pe noile televizoare este mai bun.
În 2023 vom avea un procesor și mai bun pentru televizoare. Dacă nu ați urmărit până acum, în principiu, cam toți folosesc același Mediatek.
Culmea, comunicatul pe care l-am primit eu despre procesor a fost cel de la Calman. Ei au fost primii care au zis că: „știți, noi facem calibrare, dar vedeți că de anul ăsta avem integrare și optimizare pentru noul procesor de la Mediatek”.
I-au dat și o denumire de marketing, ca să fie ținut mai bine minte: Pentonic.
Cum ziceam, am făcut o comparație între ce am avut eu, dar și ce a fost până anul ăsta, pe partea de procesoare. Același brand, Philips, aceeași serie, dar ani diferiți. Lag mult mai mare în meniu la ceea ce am eu, semn că procesorul chiar contează. Nu cred că au făcut ei modificări prea mari, asta pentru că Philips schimbă doar 2-3 poziții în meniu, nu a adus nimic nou ca opțiuni, de la un an la altul.
Procesorul este bazat pe Arm Cortex-A73 și poate folosi fără probleme toate standardele existente: HDR10+, Dolby Vision IQ sau să decodeze chiar și AV1 nativ.
E al 2 lea an în care Calman comunică despre televizoare, de la CES. Să vedem dacă anul ăsta Philips va fi cot la cot cu ceilalți. Anul trecut a fost Calman Ready, dar nu era o integrare 100%. Oricum, au făcut pași importanți față de seriile pe care le testam eu acum 5-6 ani de zile, de exemplu.
Iulian a zis
Câți se mai uită la TV? 🙂