Sony a lansat noua serie de televizoare din 2025 și deocamdată sunt prea puține informații despre asta. Însă, am scris anul ăsta despre Philips, am scris despre Samsung și TCL, așa că nu vreau să ratez niciun producător dintre cei 6 importanți. Nu mai zic că sunt 5, că statistica m-a contrazis. Există și TCL.
Sony, așa cum s-a văzut în ultimele rapoarte de vânzări, cam scârțâie. Dar Sony rămâne Sony, are potențial. Doar să n-ajungă Panasonic, să nu ajungă nișă.
Pe de altă parte, e posibil să ajungem ca lansările importante să fie din 2 în 2 ani de zile. Deși la CES s-a vorbit despre tehnologia RGB LED Backlight, cei de la Sony abia în 2026 vor vorbi despre un televizor cu așa ceva. Ca lider de gamă, adică pe seria 9, o să rămână miniLED-ul prezentat anul trecut și anume Sony Bravia 9.

Deocamdată, pare că insistă pe Sony Bravia 8 II. Când credeam că vor reuși să pună denumiri simple, de fapt, au revenit la metehne vechi. Așadar, anul ăsta avem Sony Bravia 8 II (XR80M2). Puteau să facă și ei mai simplu, să schimbe doar o cifră care să reprezinte anul. Toți ceilalți producători fac asta.
Ei anunță că Sony Bravia 8 Mark II o să fie cu 25% mai luminos ca Sony A95L și cu 50% mai luminos ca Sony Bravia 8, cu tehnologia WOLED. Ca tehnologie, vorbim de QD-OLED, așadar, probabil o să fie vorba despre panou de la Samsung Display. Am testat Bravia 8 anul trecut și, din punctul meu de vedere, a fost veriga slabă a anului. Ce-i drept, Panasonic mi-a trimis liderul de gamă, Philips la fel, așa că era greu să mă uimească.
Sper să fie măcar un sample de test în țară, anul ăsta. Chiar mi-ar plăcea să-l văd măcar pentru câteva zile.,
Bravia 5
Pe lângă liderul de gamă mai avem și Bravia 5, însă nu o să fie OLED, ci miniLED. O să aibă 100 Hz și procesor XR plus toate codecurile importante: HDR10, HLG și Dolby Vision.
Va avea diagonale de la 55′ până la 98′. Ca prețuri recomandate vor fi de la 7500 de lei până la 25000 în funcție de diagonală.
Bravia 3
Noutatea ar fi Bravia 3, o serie de buget cu panou pe 50Hz. O să fie modele de la 43′ până la 85′. Prețurile vor fi de la 3600 de lei pentru varianta de 43′ și vor ajunge până la 11000 de lei pentru cea de 85′.
Nu mă pricep eu prea bine la televizoare, știu doar că vreau o rezoluție bună minim FHD, dar telecomanda să fie telecomandă cu butoanele numerice de la 0-9, să pot selecta ușor canalul 111 sau 315, astea cum ai tu în poză mi se par taaare ciudate.
Televizoarele noi nu mai au taste numerice pe telecomandă. Se presupune că lumea nu se mai uită la TV în mod clasic. De fapt, toate statisticile zic asta, toți consumă pay per view.
Da Marius, văd că ăsta e trendul, tocmai de aia am pus la favorite câteva modele cu telecomandă clasică. Modele relativ noi 4K smart tv, de ajuns pentru mine și mama.
E posibil ca cele aftermarket să fie diferite. Cred că sunt unele universale. Eu n-am prea folosit, mă cam depășește situația.
Televizoarele noi vor reveni la telecomenzile vechi. Se va intampla ca la televizoarele 3D care au disparut instant din cauza inutilitatii tehnologiei 3D (tot felul de adaptari si modele de ochelari la care se adauga lipsa de continut). Ca sa-si vanda marfa noua si sa nu ramana cu ea pe stoc, sugestia ar fi sa bage in cutiile televizoarelor, ambele telecomenzi, cea veche+cea noua. Utilizatorul va decide pe care o va folosi. Mai clar, sa procedeze ca LG care pe langa telecomanda Magic (cu scroll si pointer) mai are una obisnuita.
Sau poate chiar în clipa când îl cumperi să ți se ofere șansa de a alege modelul de telecomandă.
La preturile astea, ii calca in picioare TCL-ul. Auzi de buget de la 3600lei… Panou de 50Hz… Foarte amuzanți astia de la Sony…
Șoc, groază, dar e posibil să vină primul TCL la teste în perioada următoare.