Am ieșit la cumpărături zilele trecute. Norocul meu a fost să ies cu o persoană pasionată de cumpărături. De haine, evident. Așa că am lăsat-o să își facă de cap, să probeze ce dorește, iar eu m-am retras în zona de electrocasnice, acolo unde mă simt cel mai bine. Tocmai de aceea am încercat să vin în sprijinul vostru cu câteva ghiduri interesante, zic eu.

Cum mă uitam eu la electrocasnice m-am oprit în zona de frigidere. Trebuie să fac mutarea spre un nou apartament și va trebui să mă orientez spre cele mai bune electrocasnice. De altfel, de câte ori cumperi un frigider bun?
Așa că m-am informat cât am putut de bine ca să scriu rândurile următoare.

Cred că ați fost și voi în magazine și v-ați uitat un pic ciudat în hypermarket-uri și v-ați zis: Ok, dar ce model aleg? Cu ce mă ajută tehnologia aceasta, cu ce mă ajută cealaltă?
Tocmai la voi vreau să mă opresc și să încercăm să punem pe „hârtie” avantajele și dezavantajele unui frigider. Până la urmă… suntem dependenți de un acestea. N-ar fi bine să alegem unul ieftin și bun?
Din punctul meu de vedere alegerea frigiderului se poate face și online. Asta pentru că nu am treabă cu transportul. La asemenea valori mai toate magazinele online oferă transport gratuit și retur în minim 14 de zile dacă nu suntem mulțumiți de produs. De ce să nu transporte și să cară curierul produsul? 🙂 De obicei, au în jur de 60-90 de kg…
Ce trebuie să știm înainte de a alege un frigider nou?
Sigur că nu este o inginerie să dăm banii, dar e bine să îi dăm cu cap. Apropo, 2025 înseamnă inteligență artificială pe tot pasul. Inclusiv la frigidere, la combine frigorifice. Ce înseamnă lucrul ăsta?
Pur și simplu o interconectare între telefonul mobil, între aplicația produsului electrocasnic. În general, puteți face asta foarte simplu cumpărând electrocasnice de la un singur brand. Dacă aveți și telefon mobil de acolo poate că interconectarea o să fie și mai simplă. Sigur că da, din punctul meu de vedere, pentru un frigider nu văd ca o necesitate. Poate că o mașină de spălat rufe sau o mașină de spălat vase să aibă oarecare sens, însă la frigider nu văd de ce ar fi imperios necesar așa ceva. Însă, eu îmi fac datoria să anunț lucrurile acestea dacă tot am mai bântuit pe la conferințe și am mai tras cu urechea.
Poate că noi le privim ciudat, însă în alte țări mașinile de spălat sunt la subsol, iar oamenii coboară după ele. Funcțiile acestea de monitorizare de la distanță: notificări, informări de tot felul, sunt foarte utile în astfel de cazuri.
Pe vremuri toată lumea avea frigider de la Arctic. Era comunism, era firma românească și toată lumea avea așa ceva în casă. Acum treaba s-a schimbat, brandul a fost preluat de turci, iar acum Beko sau Arctic sunt parte al aceluiași grup. Sigur, Beko au fost „branduiți” un pic mai sus și avem și Grundig. Tot ei. Același lucru se aplică pentru multe alte branduri. Electrolux, AEG, poate vă sună cunoscute.
Ideea este că aceste modele consumau foarte multă energie electrică. Acum normele europene și încălzirea globală fac ca cercetările pe zona de consum fac să fie din ce în ce mai avansate. Așadar, modelele noi vor fi din ce în ce mai economice.
Pentru a veni în sprijinul celor care achiziționează s-au făcut câteva modificări de către comisia europeană.
Ar trebui să fiți atenți la eticheta de eficiență energetică de mai jos:

Cât consumă un frigider?
Evident că depinde de la model la model, de la cât de mare este. Graficul anterior vă prezintă mult mai bine eficiența energetică față de anii anteriori. Așadar, obțineți cu A cea mai bună eficiență energetică posibilă. Dacă le găsiți pe piață, evident.
Ce brand alegem?
Grea alegere, greu de precizat. Cel mai bine ar fi să ne aliniem studiului european. S-au luat 35000 de utilizatori și s-a făcut un studiu de fiabilitate, dar și de satisfacție globală.
Cele mai comune probleme au fost:
- la sistemul nofrost
- închiderea ușilor
- termostatul
- compresorul
- probleme electrice
- probleme de alimentare
Multe modele le găsim și pe piața românească. Este drept că modelele de la Miele nu sunt deloc ieftine. Brandul acesta este disponibil și la mașinile de spălat automate.
Cele mai vândute la noi sunt cele mai puțin scumpe:
- Arctic
- Beko
- Hotpoint
- Electrolux
- Samsung
- Gorenje
Ce tipuri de frigidere avem pe piață?
Vă vine să credeți sau nu avem 3 tipuri de frigidere:
- cu o ușă
- combină frigorifică cu 2 uși sau mai multe
- frigidere încorporabile
- side by side
Preferințele sunt ale fiecăruia. Din punctul meu de vedere, cel mai bine este să fie compartimentat cu cât mai multe uși. Să ai acces rapid la ceea ce te interesează. Sigur, dacă este și încorporat în bucătărie, dacă este integrat perfect în mobilă, ce pretenții să mai avem?
De exemplu, sora mea a îmbrăcat în lemn combina frigorifică, ca să poată fi integrată în bucătărie. Un tâmplar bun și… câteva idei au fost suficiente. A fost varianta mai ieftină pentru că frigiderul fusese schimbat de mai puțin de 1 an. N-avea rost să îl schimbe doar pentru culoare. Un sistem bun de culisare și aia a fost.
Dar dacă voi aveți deja mobila și aveți nevoie de un frigider încorporabil trebuie să aveți grijă și la condițiile de funcționare ale frigiderelor. Nu intră în orice dulap, mai ales dacă nu poate răci așa cum trebuie.
De obicei, cele încorporabile au sistem de prindere al ușilor pentru a se „agăța” de mobilier. Pe lângă asta, ușile se pot culisa. Ar trebui să aveți destul de multă atenție la sistemul folosit. Acesta vă poate da bătăi de cap, pe termen lung. Din punct de vedere al prețului nu sunt diferențe mari. Cel mai ieftin model este disponibil aici.
Poziționarea congelatorului
Eu am ignorat întotdeauna congelatorul. În casă noi am avut și frigider și congelator. Separat. Așa că era aproape inexistent cel al frigiderului. Acum combinele frigorifice au posibilitatea de a avea:
- congelatorul poziționat sus
- congelatorul poziționat jos
- side by side
Mă gândesc că la cele side by side dozatorul de apă face diferența. La celelalte 2 opțiuni depinde de preferințe. Eu unul îl prefer sus pentru că nu umblu atât de des la el. Și nici copiii n-ar avea ce să caute acolo, în schimb… în sertarele frigiderului, da.
Din păcate, când vine vorba de rafturi nu prea găsim foarte multe informații, cât de spațioase sunt, ce lățime, ce adâncime au.
Tipuri de răcire
Frigiderul trebuie să ne asigure o răcire optimă. Așadar, de-a lungul timpului, s-au dezvoltat mai multe tehnologii de răcire. Prin urmare, avem:
- răcire statică
- răcire dinamică cu ventilator intern
- răcire cu ajutorul tehnologiei NoFrost, NeoFrost
Nofrost, inverter? Cu ce se mănâncă acestea?
O să vorbesc mai mult despre tehnologia NoFrost. Această tehnologie, practic, ne elimină un pic din sarcinile casei. Mă refer la faptul că nu va mai trebui să dezghețăm frigiderul, lucrul acesta făcându-se automat.
Odată cu această automatizare avem și o serie de dezavantaje. Cel mai important ar fi prețul. Modelele cu NoFrost sunt ceva mai scumpe. Pe lângă acest aspect, acestea sunt mai gălăgioase. Practic, gheața care se adună în zona din spate, la o anumită perioadă, se va sparge. Evident că nu sunt cuburi în formă egală, ci pot fi bucăți mai mici sau mai mari. În acele momente, zgomotul va fi destul de mare.
Anumite persoane sunt de părere că, dacă răcirea se bazează pe NoFrost alimentele se stafidesc după o perioadă.
Frigiderele normale, fără tehnologia NoFrost folosesc o altă răcire, cea prin conducție. Practic, alimentele se vor răci ușor. La tehnologia NoFrost avem parte de un jet de aer rece, dacă vreți, ce „spală alimentele”. De aceea se recomandă să le băgați în folii, în pungi, pentru ca alimentele să se păstreze ok. Mai nou, există câteva compartimente speciale pentru fructe și legume.
Dacă încercăm să ne amintim de orele de chimie putem nota faptul că apa se evaporă și spre 0 grade, nu doar la 100 de grade. Așadar, e normal ca alimentele să fie un pic mai uscate, în acest caz.
Între timp, a mai apărut și NeoFrost, a mai apărut și LowFrost, ideea este general valabilă, dar adaptată pentru fiecare brand în parte. O să mă refer la NoFrost ca definiție general valabilă. Așa cum este adidas pentru încălțăminte sport sau Cola pentru sucuri carbogazoase.
Oricum, ideea de bază este că un sistem Nofrost de slabă calitate o să vă facă probleme legumelor și fructelor. Treaba asta am observat-o între Electroluxul meu și Bosch-ul cumpărat de sora mea. La ea fructele se păstrează mult mai bine.
Sistemul de dezghețare
Până la momentul scrierii articolului aveam 3 tehnologii:
- manuală
- automată
- cu ajutorul tehnologiei NoFrost
Cea manuală este cea pe care o foloseam în trecut, la vechile modele. Eu cred că nu mai este cazul să pierdeți timpul cu așa ceva, în zilele noastre.

Majoritatea celor de pe piață sunt cu răcire statică, despre care vă povesteam un pic mai sus. Practic, dezghețarea se realizează în zona din spatele frigiderului. Trebuie să fiți atenți la acest aspect pentru că este posibil să vă păcăliți. Sunt anumite modele cu răcire automată parțială și pentru congelator să nu fie această tehnologie.
Deși avem aceste tehnologii de dezghețare ar trebui să ne gândim și că trebuie să igienizăm frigiderul. Așadar, tot vom interveni la frigider, la un moment dat.
Display LCD, Display LED pentru frigider
Pur și simplu design-ul și toate display-urile mai puțin luminate sau mai mult luminate ne iau ochii, ne fac să cumpărăm produsul. Nu, nu este vorba de consum. Dacă este iluminarea făcută pe LED are un consum foarte, foarte mic.
Și mie îmi place așa ceva, dar parcă n-aș insista în direcția asta. Ar mai fi încă o opțiune care s-ar adăuga la lucrurile ce se pot strica.
Funcții de înregistrare a vocii
Mi s-au părut tare interesante. Sigur, marea majoritate nu va folosi așa ceva. Totuși, este bine de știut că există această funcție. Noi ne distrăm pe seama acesteia. Ne lăsăm mesaje dimineața, în loc să mai lipim notițe pe frigider. Chiar putem să punem alarmă, la nevoie.
Evident, brandurile mari precum Samsung, LG au început să integreze foarte bine în aplicațiile lor totul. Mă gândesc la Samsung Smartthings sau la aplicația LG Smart AI. E fain că poți să controlezi totul de pe televizor, de pe telefon, dar la un moment dat devine obositor.
Spațiu de depozitare
Cred că este unul dintre cele mai importante lucruri. Dacă înainte eram orb și nu mă interesa foarte mult cum arată frigiderul încep să înțeleg că un frigider cât mai mare, poate chiar până aproape de tavan este util. Oricum ocupă spațiul, dacă este și înalt cu atât mai bine. Vom putea depozita tot mai multe lucruri.
La mine mai sunt vreo 50 de centimetri până în tavan. M-aș bucura dacă aș reuși să fac o investiție să iau unul mai mare. Sigur, cu condiția să reușesc să îl bag pe ușă și să îl urc pe scară. Recomandarea mea ar fi să luați cel mai înalt model care încape în casa voastră.

Funcție antibacteriană
Sunt din ce în ce mai multe modele cu astfel de funcție. Pe anumite modele avem:
- filtru antibacterii în ventilator(dacă are așa ceva)
- aditivi în serverul pentru legume/ fructe
- garniturile ușilor sunt realizate din materiale care țin departe bacteriile
Dar repet ce am zis și mai sus, funcțiile astea sunt un plus, vă vor ajuta de zi cu zi, dar tot va trebui o igienizare a frigiderului.
Modele recomandate în 2025
Hotpoint ENXTY19222XFW

- 351 l
- Clasa A+
- nofrost
Samsung RB38A7CGTS9/EF

- 387L
- clasa A
- Twin Cooling Plus
Arctic AK60406E40NFMT

- 362 l
- Clasa E
Da, orice sistem de dezghețare automată merită din plin. E drept, mai nou, sunt mult mai multe sisteme de acest gen: NeoFrost, NeoFrost Dual Cooling, etc. Ideal ar fi ca fructele să fie separate.
Da, se pot folosi vouchere, dar doar la anumite produse. Trebuie verificat pentru fiecare în parte condițiile comercianților. Doar că programul pare că stă pe loc, nu mai este la fel de activ ca în anii precedenți.
Ghid Alegere Frigider

Că alegem un frigider cu preț mai mic, că alegem un frigider cu 2 compresoare tot nu este ușor și nu ne garantează fiabilitatea. Tocmai de aceea am făcut acest articol și sper ca voi să fiți receptivi și să discutăm despre cât de ok sunt modelele pe care le-ați avut și care v-au mulțumit.
Buna seara
Ce combina frigorifica care sa functioneze si la o temperatura de sub 10+ in incaperea unde este tinuta,recomandati
Dacă temperatura este constantă sub 10 grade n-ar trebui să fie probleme cu niciunul.
Felicitari si multumiri.
Am invatat multe, dar m-am si zapacit (desi nu sunt afona in tehnica – fost prof univ la Politehnica).
Tot nu ma pot hotari ce sa cumpar.
Inclinam spre Arctic, din patriotism (suna aiurea, dar nu gasesc alt cuvant … Stiu ca e luat de turci, dar macar … muncesc de-ai nostri).
Pe langa ideea de a incuraja industria din tara noastra aveam si o parere buna despre Arctic.
Avem un Arctic in familie care functioneaza ca la inceput de peste 40 de ani (doar l-am mai vopsit putin ca a ruginit). Si un Gorenje care are chederele crapate si a ruginit dupa 6 ani.
Ce bine era pe vremuri!!!
Gaseai doar Arctic (cu liste de asteptare), nu aveai ce alege si functiona perfect zeci de ani.
Nu, nu sunt nostalgica, nu interpretati gresit sunt doar cam batranica ? si chiar m-am zapacit.
O sa mai citesc maine o data.
Oricum, va multumesc foarte mult pentru informatii.
Am facut un adevarat conspect :-))
Gorenje sunt din gama low spre medium, ca să zic așa.
Buna.
ce parere ai despre LG GBB39SWJZ?
Aș alege ceva cu A++ măcar.
Buna seara,
Trebuie sa achizitionez un frigider incorporabil intre 2000 si 2500 lei. La banii acestia am gasi un HotpointBS 1801 si un electrolux ERN3211AOW. Hotpoint ul nu il au pe stoc dar la comanda se poate, dar ce ma doare nu stiu ce sa aleg. Marca Electrolux o vad peste tot de Hotpoint nu prea. Imi place hotpoint ul cum e compartimentat. Va rog mult un sfat si chiar o alta propunere ptr ca tre sa dau comanda la monila. Multumes!
Mie Electrolux mi se par mult mai silențioase decât Hotpoint.
Buna ziua,
Ce părere aveți despre Frigider cu doua usi Samsung RT25HAR4DS9/EO, No Frost, 255 l, Clasa A+. 1350 lei?
Mulțumesc.
Mai bine v-ați orienta spre ceva cu A++, chiar dacă este un brand mai necunoscut.
Buna ziua. Doresc sa achizitionez o combina frigorifica noua. M-am orientat spre Bosch KGF39SB45. Puteti sa imi spuneti va rog daca este o alegere buna sau nu.
Cu stima,
Ovidiu Bodrogean
Este un model premium, foarte ok.
Bună ziua. Am cumparat un Grundig de curand. Îmi puteți spune dacă am facut o alegere bună sau mă grăbesc să îl schimb? mulțumesc.
Este o firmă foarte ok. De ce ați dori să faceți schimbarea?
Buna ziua!
Vreau sa comand frigiderul side by side Beko GN 162420 P si Tv Lg 65sj850v,164 cm.
Ma sfatuiti catre altceva?
Multumesc frumos!
Sunt 2 alegeri ok. 850-ul a fost foarte ok văzut anul acesta. Îmbunătățiri la sunet față de j810.
Multumesc frumos!
A venit frigiderul,frumos,dar are o usa mai sus si una mai jos. Se regleaza? Si in plus putin infundat intr un colt la dozator!
Se regleaza usile? Sau mai bn sa fac retur?
Multumesc inca o data!
Cum să se regleze?! 🙂 Înfundătura e de la transport.
Dacă sunt deranjante, retur fără discuții. La comenzile online în 14 zile puteți renunța fără motiv.
Buna ziua !
Va mai deranjez cu o intrebare…
Intre Frigiderul Side by side Samsung RS68N8220B1/EF, 617l, Clasa A+, Full No Frost, Twin Cooling, Compresor Digital Invertor, Display, Dispenser, H 178cm, Negru si Side by side Beko GN162420P, 544 l, Clasa A+, H 179, Negru, pe care l recomandati? Va intreb deoarece am facit retur la Beko pt o lovitura!
Multumesc frumos!
Alegeți Samsung.
Buna Marius,
Ma poti ajuta te rog cu un sfat legat de alegerea unei combine? Ar fi ok sa aiba functia nofrost si sa fie cat mai incapator, undeva la un volum total de peste 310 litri. NU ma intereseaza alte functii in mod special. Bugetul este intre 1300 – 1700 Lei si ce mi-a atras atentia pana acum ar fi:
Combina frigorifica BEKO RCSA400K30XB, 380 l, H 201 cm, Clasa A++, argintiu
Combina frigorifica Indesit LR9 S1Q F X, 368 l, Clasa A+, H 200 cm, Inox
Combina frigorifica Beko RCNA400E20ZXP, 354 l, Clasa A+, NeoFrost, Ion Guard, EverFresh+, Active Odour Filter, H 201 cm, Inox Antiamprenta
Imi poti recomanda vreunul din modelele gasite de mine sau chiar un alt modelcare sa fie incapator, cu nofrost si in bugetul dat?
Multumesc.
Mie mi se pare interesant modelul Hotpoint enxty19222xfw.
Multumesc. La acela ne-am hotarat in final.
Buna ziua!
Ce parere aveti despe aceste frigidere?
Frigider cu doua usi LG GTF916PZPZD, 592 l, Clasa A++, Full NoFrost, Dozator apa, Smart Diagnosis, WiFi, Compresor liniar, Afisaj extern, Racire usa, H 184 cm, Argintiu
si
Frigider cu doua usi Samsung RT50K6335SL/EO, 500 l, Clasa F, No Frost, Compresor Digital Inverter, Twin Cooling Plus, Smart Conversion, Afisaj extern, H 178.5 cm, Inox
La LG imi place foarte mult compartimentarea, iar Samsung este la un pret mai bun (desi este mai mic)
Imi puteti recomanda altceva pana in 3000 de lei, daca acestea nu vi se par ok?
Pe lângă compartimentare cred că cei 10 ani pentru inverter ar trebui să sune mult mai bine. Eu aș merge pe LG GTF916PZPZD.
Pentru care model de combina frigorifica să optez:Bosch KGN39IJ3A vs Samsung RB41J7835SR.
Ce îmi mai puteți sugera aproape identic?
Va mulțumesc pentru sprijin.
Mergeti pe Bosch. Samsung sunt doar cu numele, nu cu calitatea.
Si BOSCH SIEMENS sunt pocnitori sub 2500 ron au jiaxipera pe ele chinezarii de compresoare de 60 eur…
Bună seara!
Nu mă pot hotărî la o combină frigorifica. Buget,2000 lei.
Arctic,Samsung sau Electrolux
Vă mulțumesc !
Nu sunt mulți mulțumiți de Samsung. Ce modele de la Arctic și Electrolux ați găsit?
Combina frigorifica LIEBHERR CUef 3311, 294 l, 181 cm, A++, inox
Buna seara.
Vreau sa cumpar acest frigider,datorita dimensiunilor sale,deoarece locuiesc la bloc si un frigider care depaseste dimensiunile acestuea nu imi intra in casa si as dori si parerea dumneavoastra.va multumesc.
Liebherr Frigider cu doua usi CTN 3663, 306 l net, clasa A+
E un model foarte ok. Eu as face un efort pana la un model cu A++, totusi.
buna,
Ai putea te rog sa imi oferi niste variante pentru frigider incorporabil. Ma intereseaza ceva calitativ, dar totusi nu pe clasa de lux ca pret. Cat mai silentios, frigider separat de congelator. si pentru ca inteleg ca nofrost stafideste, mai bine fara.
Intr-adevar, stafideste, dar scapa de multe griji. Silentios inseamna 30-40 dB. N-ar trebui sa aveti probleme. Un buget?
hmm. 1500 sa zicem. chiar nu ma pricep.ca mai tot omul doresc ceva optim raport calitate pret. acum de exemplu este Beko BCSA285K2S
Eu aș alege măcar A++ 🙂 Veți simți în timp diferența. 🙂
Buna seara!Ce parere aveti despre combina frigorifica LG GTF744PZPZD 509L.L-am comandat astazi.Mulțumesc!
Buna ziua.As vrea si eu sa comand un Lg (eu pe cel de 592 litri il vrut) dar am problema usii de la intrare de 72-72 cm si el are 86/73/184.Si are si manerele …de o luna caut un frigider si am citit despre ele tot ce am gasit dar…cred ca tine si de sansa sa fie ok..
Am avut un Haier side by side ,french door,foarte mare si a tinut cam 8-10 ani,nu mai stiu exact.A fost super ok pana s a stricat si la Haier nu se baga nimeni.
Poti sa mi spui daca este in regula cu al tau si daca stii cumva daca se pot desface usile?Cel de la centrul de reparatii mi a spus prin telefon ca nu e in regula sa umblu la usi…
Numai bine!
Ce parere aveti despre Combina frigorifica Liebherr Confort CU 3311, 294 l, Clasa A++, SmartFrost, H 181 cm, LED, Alb este 1500 ron la emag azi, au o campanie de reduceri, ieri era 1600, in acest buget as putea lua ceva mai bun? Multumesc.
E foarte ok la banii ăștia.
neo frost sau no frost ?? avantaje si dezavantaje …. ce recomanzi ?
neo frost sau no frost, am inteles de la vanzatorii Altex ca e acelasi lucru…..uni folosesc denumirea neo frost altii no frost.
Exact.
Bună ziua! As dori sa știu dacă aveți vreo recomandare pentru un frigider sau o combină frigorifica no frost, dar cu lățimea de 55 cm , maxim 56.
Mulțumesc mult.
Ce buget aveți disponibil?
Buna ziua.
Sunt inaintea concediului si nu imi mai functioneaza cum trebuie combina ARISTON, No Frost din 2004.
Trebuie neaparat schimbata. M-am orientat la doua modele preturi diferite:
-Combina frigorifica Bosch KGN56XL30, 505 l, No Frost, Clasa A++, garantie 5 ani sau
-Combina frigorifica Hotpoint ENBYH 19323 FW O3, 449 l, Clasa A++, No Frost , garantie 2 ani
Nu stiu daca chiar merita diferenta de bani pentru Bosch! Ce sfat imi dati ?
Multumesc!
Garanția de 5 ani cred că merită fără doar și poate. 🙂
Buna ziua,
Avem un bebe pe drum si un frigider care cam da semne ca cedeaza (pana acum am avut un beko care a tinut vreo 10 ani. Ma gandesc la unul mai spatios, volum total 500-600l. Nu conteaza culoarea iar bugetul intial era 2000-2500.
– Combina frigorifica Samsung RB41J7835SR, No Frost, 410 l, H 201.7, Clasa A++, Inox mi se pare destul de scump si nu imi dau seama daca merita,
– Frigider 2 usi LG GTF916PZPZD, 592 l, Clasa A++, H 184 cm, No Frost, Dozator apa, Smart Diagnosis, WiFi, Compresor liniar, Afisaj extern, Racire usa, Argintiu nu ma incanta compartimentarea sertarelor de pe usa
– Combina frigorifica Beko CN161220DS, 552 l, Clasa A+, NeoFrost, 181.5, Silver la acesta imi place compartimentarea dar nu am incredere in firma.
– Combina frigorifica Bosch KGN56XL30, 505 l, No Frost, Clasa A++, H 193, Inox
Are rost sa investesc intr-o combina cu capacitate mai mare in loc de una clasica, se simte ca spatiu diferenta, pt ca dif de pret, de aproape 1000 lei este cat un alt frigider ca ăsta ?
Ar fi ok sa iau un produs resigilat de la Emag (doar cu carcasa putin indoita-usa fata)?
Va multumesc mult!
Oricum, la transport, pot apărea probleme. Dacă nu e foarte îndoită, de ce nu? Ar fi ok să fie pe lateral, ca să puteți să o ascundeți, la nevoie. Eu aș merge și pe Beko.
Buna! Ajutati-ma sa-mi cumpar un frigider pentru vila. Ma gindesc sami cumpar un model de frigider mai mare sau unul mic.
Ca sa intelegeti, merg acolo pentru toata vara, iar in restul anului poate cite o saptamina odata la 2 luni.
Cit am cautat, m-am oprit la Frigider Atlant MXM-2808-9. Este micut si econom dupa mine. Alte caracteristici nu pricep. Sau poate asa: Frigider Bauer BX-1
Deci vreau sa nu fie tare scump, dar sa-mi ofere o functionalitate indelungata.
Vad aici pe forum se recomanda mult Liebherr. Dar imi pare o investitie mare
Observ că ești din Moldova, sunt un pic cam diferite modelele față de ceea ce este pe piața românească.
Salut Marius,
As avea si eu nevoie de o parere de specialist din partea ta.
Ce decizie sa iau intre 2 frigidere.
LG GBP20PZCZS, No Frost, Compresor Inverter, Wifi, 343 Litri, Clasa A++ aprox 2300 lei
si
Bosch KGV39VL31S, No Frost, 342 l, Clasa A++ aprox 2200 lei cu o reducere o pot lua la 1900 lei
Am sa aleg in functie de ce imi recomandati dvs. Eu personal as lua pe oricare.
Multumesc
O zi buna!
Eu aș alege Bosch.
bogdan, am luat eu LG ul acum cateva saptamani si sunt f multumit, nu e 2300 ci 1900 la altex. l am luat pt compresorul bun si garantia lui de 10 ani, doar la compresor e 10 ani, atat.
Multumesc pentru informatie Sorin.
Cel bosch are 5 ani garantie la tot si cel lg 10 la compresor.
Eu l-am vazut pe cel Bosch in magazin si am avut senzatia ca e cel mai calitativ construit.
Cam aici am devenit nehotarat. Asa la garantie castiga cel LG. Am zis sa mai cer o parere doua pentru ca eu stiam ca bosch ar trebui sa fie mai de incredere decat LG cel putin in domeniul asta al frigiderelor.
Tatal meu are un bosch de minim 10 ani si merge ca si la inceput. Dar poate acum nu se mai fac asa bine ca si atunci. Cum nici autoturismele nu se mai fac bine ca pe vremuri.
Multumesc
salut,
am si eu nevoie de un sfat.
caut o combina frigorifica incorporabila de maxim 178cm, no frost.
pana acum am gasit modelul Gorenje NRKI5182A1 care ma incanta.
pot suplimenta bugetul pana la 3500 RON sau 4000 RON daca e ceva must have. 🙂 ar mai fi alte variante?