Am testat anul ăsta primul miniLED al anului pus la dispoziție de către Samsung. Pentru un flagship nu arată rău deloc. Că e scump, e o mare problemă. Așa cum am zis-o și cu alte ocazii mă aștept ca acesta să devină vechea serie 9, iar în câțiva ani să fie tehnologia predominantă. Dar până atunci mai vedem.
Cert este că au pus la dispoziție un flagship și s-a prezentat mai mult ca OK pentru un LCD. Sigur, ei se încăpățânează să scoată modele 8K, de parcă ai unde să le folosești. M-am convins de asta. E imposibil să faci rost de conținut acum.
Cred că anul trecut cei de la Samsung au lansat cele mai multe telefoane de până acum. Pare că fac asta și pe televizoare. Cumva, vor să populeze piața de miniLED-uri și pe… buget. Cu panouri pe 50Hz.
O vom recunoaște după serie și anume seria 7 adică QN700A. Momentan, văd că apare seria doar pe site-urile de specificații, nu găsesc un preț în România pentru seria asta.
În plus, s-ar putea să n-avem nici măcar un port HDMI 2.1 pentru modelul acesta. Partea mișto este că are HDR10 adaptiv.
ionică a zis
Când ai HDR 1, 2, 5 când 10. Ah, îmi cer scuze la domni Samsung, 10 nu prea o să aibă că necesită resurse 😀
Marius Cucu a zis
Păi nu e standardul lor, ei doar sponsorizează dezvoltarea codecului. Nu l-au denumit ei HDR10 sau HDR10 adaptiv, ci doar îl implementează pe TV-urile lor. Alții au chiar și Dolby Vision IQ.
Costin a zis
Da’ continut 8k de buget, cine lanseaza ?
Doar ca sa-mi vad pozele facute (eventual) singur, nu-i nici un jmen.
Asta lasind la o parte faptul ca, in opinia mea, 8K ar trebui aplicat in chirurgie, la cercetarea spatiului cosmic sau alte chestii de mare finete.
Pentru ochiul uman, 4K e mai mult decit indeajuns.
Marius Cucu a zis
Nu, 8k o să fie pentru cei care vor vrea 75’+. La 65′ 4k-ul e absolut suficient. Dar altfel vorbești despre 8K.