Într-un fel sau altul am zis zilele astea prin comentarii: „băi, n-o să îi lase ăștia să își facă de cap”. Sunt atâtea investiții în țară, e atâta armată aici, se face atâta infrastructură. Nu degeaba avem boom-ul ăsta față de vecinii unguri, trebuie să ridice flancul estic ca să n-ai gânduri spre Est.
Și, totuși, s-a observat că statul a fost incapabil să își respecte atribuțiile. Mai mult ca sigur niște „Dorei” au gândit că File de Poveste n-o să aibă nicio șansă. Că puteau să-l ignore fix ca pe ceilalți.
Ei bine, secta a fost mare. Încă este mare! Și poate că partidelor ar trebui să le dea de gândit că AUR, că Șoșoacă au tot mai multe șanse să facă scor mare.
Și pe bună dreptate: din moment ce vor guverna UDMR + USR + PSD + PNL, ce alternativă o să fie? Ce opoziție?
Dacă nu vii să te zbați, doar amâni ce s-a întâmplat acum. Suveraniștii vor câștiga și mai mult teren.
Pe de altă parte, nu știu dacă ar fi fost scandalul ăsta dacă Georgică ar fi fost în față și nu un nebun. De altfel, ar trebui discutat dacă nu cumva e nevoie de un test psihologic înainte, deși… eu pe Șoșoacă, de exemplu, o consider un om care își face rolul. Un actor.
Da, avem o amânare, o amânare care nu îmbunătățește deloc lucrurile, ba chiar a separat în bule și mai radicale oamenii. S-au dat block-uri, s-au radicalizat bulele și mai mult. S-a înjurat pe modul Șoșoacă.
Nervi întinși la maxim.
Deși regulile votului au fost încălcate încep să am un pic de încredere în sistemul de votare. Așa, pe hârtie cum e el. Pe lângă faptul că au fost câteva greșeli iminente la prima numărătoare, vă dați seama că dacă puteau să „fure la vot” o făceai cu și fără nea Georgescu?
Bine că n-a apucat să ne întoarcă pe toți la sapă din moment ce suntem în era automatizărilor de tot felul.
Acum o să fie complicat cu noii actori. Să vedem cum vor câștiga ei încrederea.
Claudiu a zis
Aia cu furatul la vot ma face sa rad, mai ales cand vine de la oameni „cu carte”. Nu ai cum fura voturi de când au introdus tableta. Cine a fost măcar o data într-o comisie de votare știe. Aia au votat oamenii; ca au fost influențați sau nu asta e alta poveste. Dar sa nu uitam ca și Brexitul a fost influențat, la fel și alegerile când a ieșit prima data Trump și nu a anulat nimeni votul. Asa ca am un dubiu cu ceea ce se întâmplă la noi. Plus ca s-a creat un precedent periculos.
Vasi a zis
Asta cu verificarea la psihiatru a tuturor candidaților sunt de acord. Total. Dar și o verificare la sânge în ceea ce privește trecutul lor, cine îi sponsorizează, cine stă în spatele lor în umbră și refuzați la cel mai mic semn de neîncredere. Campaniile electorale să nu mai fie „sponsorizate” de la buget, să se descurce fiecare cum poate. Cât despre Kremlin Georgescu, cred că un singur lucru bun a zis, reintroducerea stagiului militar obligatoriu. În rest, cămașa de forță lui și soției demente și duși la Guantanamo Bay !!
Marius Cucu a zis
E ok să fie sponsorizate de la buget, dar să nu mai fie plafoanele alea de milioane.
Dacă nu era legea asta electorală, nu puteau să verifice pe nea Călin.
Pe vremuri, se venea cu sacoșa la partid, exact cum se vorbește de Călin acum.
Pheno a zis
Pe 5 decembrie am comentat pe subiectul „De ce o parte din diaspora voteaza suveranist?” si am spus atunci, daca vom vota pentru turul doi, adica pe 8 decembrie…, dar se pare ca nimeni nu a sesizat cuvantul „daca”.
Vina comuna pe care o gasesc la ceea ce a ajuns sa se intample, este lipsa de reactie si ineficienta serviciilor speciale, STS, SRI, SIE, DIICOT, CCR, Presedintiei. Daca structurile de putere si de securitate si control isi faceau treaba la momentul oportun, nu se ajungea aici. Noroc cu hackerii romani (si nu numai), care i-au spart pe cei rusi, chinezi si iranieni.
Marius Cucu a zis
Hai că e posibil să votăm și pentru parlament din nou. Vedem după ora 17:00 ce se întâmplă.
Costin a zis
Nu-i nevoie. In prima sedinta a noului parlament, se valideaza fiecare scaun de senator/deputat. Atunci ar fi momentul proprice ca cei DOVEDITI a fi acces prin intermediul platformelor ostile sa fie zburataciti. Tudorel Toader dixit.
Nicolae a zis
Dacă nu sau furat voturi atunci cum se explică cum au dispărut 4saci cu voturi din 4 sectii?
Costin a zis
Justitie ticalosita dincolo de orice limite, clasa politica super-‘securizata’ si corupta pina-n maduva oaselor (o parte a ei chiar tradatoare de tara), servicii straine cit cuprinde, populatie indobitocita cu buna stiita. Pentru ce, de la cine, am mai avea asteptari?
Zicea bine cineva ‘Nu cred ca ne mai cheama la vot… ne spun ei cine a iesit’.
Iolanda a zis
Zilele astea am retrăit perioada din 1990.Trăiești niște evenimente și de fapt nu știi ce trăiești. Sper totuși ca în 3 luni să se mai limpezească viziunea asupra celor întâmplate.
Problema foarte gravă este că mulți tineri nu cunosc istoria. Așa, deformată cum am învățat-o eu secolul trecut, am avut norocul de a cunoaște oameni contemporani cu evenimentele. Am citit și m-am documentat despre perioada interbelică, despre nazism, legionarism. Bun, ei nu citesc, dar sunt filme, chiar pe Netflix despre ascensiunea lui Hitler…puteau din curiozitate să se uite.
Bunica s-a măritat cu un ofițer de marină român și a venit aici să scape de Mussolini. Dar, știți vorba „fugi de dracu și dai de tac-su”. În casă s-a discutat mult, iar bunicii mi-au spus că trebuie să cunosc istoria neamului.
Nu mă miră că mulți analfabeți funcționali au votat cu suveranii. Ce mă miră, este că oameni pe care i-au ciomăgit minerii și-au dat votul pentru Pokemon (așa l-am botezat în grupul nostru de prieteni).
Și eu sunt dezamăgită de clasa politică, dar totuși nu dau foc țării.
Am încredere că voi cei tineri veți face ceva. Trebuie să ieșiți la vot, să fiți conștienți că viața voastră depinde de votul pe care-l dați.