N-am știut ce titlu să pun, atât m-a dus capul. Ideea e că, se fac 4 ani de când sunt în apartamentul ăsta. Am toate felurile de robineți în casă, la apă, la calorifere.
La calorifere am pus peste tot robineți noi, mai puțin la unul care părea că lucrează ok. Nu s-a întâmplat asta. Pentru că sunt la paușal opresc de la tur și retur caloriferele atunci când e foarte cald.
Eh, acum ceva timp, am avut nevoie să închid robinetul de la mașina de spălat rufe. Am rămas cu robinetul în mână, robinet schimbat cu 3 ani de zile înainte, cel mai scump din magazin, de atunci.
De atunci m-am obișnuit, în momentele în care citesc apometrele, iarna când e foarte multă căldură, să umblu la tur și retur, să n-am surprize. Nu se știe niciodată.
Coltea Ciprian a zis
La robinetii de retur ,ai caloriferelor,se umbla o singura data cind le echilibrezi.Cei de la tur se inchid ,cind este prea cald,asta daca nu cumva sunt termostatati.Restul robinetilor ar fi bine sa ai mai invirti,din cind in cind,ca apa e plina de calcar,se blocheaza si se rup garniturile.Robinetul nu trebuie sa fie neaparat unul scump,ca sa fie mai rezistent!As investi si as pune la intrarea in locuinta niste filtre pentru calcar.De preferat un filtru magnetic,ca nu e costisitor de folosit,si garantat merge 10 ani!
Marius Cucu a zis
Există asa ceva? Filtre pentru calcar?
Coltea Ciprian a zis
Da exista,magnetic,sau cu filtru,cu granule,carbune,etc.Gasesti si pe net, la orice firma de instalatii sanitare,chiar si in Supermarcheturi gasesti!Sunt de la 1/2 pina la 1 tol!O alta chestie pe care multi nu o stiu este bine ca centrala sa fie reglata pe 70 grade C,ca atunci se depune mai greu calcarul,cel putin in centrala!
Gasesti in orice magazin de sanitare sau in Supermarcheturi de Bricolaj(Dedeman.Brico,Hornbach,etc).
Marius Cucu a zis
Ah, probabil că nu mi s-a recomandat asta pentru că n-am centrală. 😀
Coltea Ciprian a zis
Oricum nu ar mai fi probleme,daca fiecare ar avea filtre la intrarea in locuinta, cu bateriile din baie si bucatarie,cu robinetii.Instalatorul ca sa incheie repede lucrarea, de multe ori nu aduce vorba de filtru!
Adrian Bolocan a zis
Am pățit și eu să rămân cu robineții în mână, iar aici unde stau pare să fi fost puși cei mai ieftini de pe piață. Plus că apa e calcaroasă în draci, o să îmi fac și eu obicei să îi folosesc mai des, poate să le mai dau câte un wd 40 din când în când..
Marius Cucu a zis
Și eu m-am gândit la WD40, dar când e situație de criză nu știu cât ajută. La mașina de spălat am ceva robinet pentru că s-a dus cu PPR instalatorul. Pur și simplu am rămas cu ea în mână, la un an de la schimbarea tuturor robineților.
Costin a zis
Daca floarea (rozeta) robinetului este din plastic, ai pus-o !
Totodata si robinetii ai caror corpi sunt din antimoniu daca uiti sa-i mai manevrezi periodic, se rup cu totul. Atunci sa vezi distractia naibi !
Iar WD40 ajuta la robineti precum o frectie cu Galenica la un picior de paltin. Poti uita … 😉
Marius Cucu a zis
Așa am la calorifere, la apă am d-ăștia. La ai mei aveam mâner și mi s-a rupt de câteva ori în mână.
Iulian a zis
La gacz cum faci? Oprești doar de la aragaz sau butelia cu totul?
Marius Cucu a zis
La gaz nu am separație, dar acolo se fac verificări la 2 ani. La restul doar nu verifică cineva, în afară de tine?! Sau vecinul de jos… când deja te inunzi?! 😀