Mă uit la ce fac Oppo, mă uit la ce fac Oneplus, așa că-i înțeleg pe americani că viața le este greu. Sigur, e pueril să vorbim de Huawei numai despre telefoane mobile, ei sunt mult mai mult de atât.
Dar până acum, cu toate mașinile electrice, cu toată dezvoltarea, evoluția nu înseamnă o stocare mai eficientă, ci o viteză mai mare a încărcării acumulatorului.
Mai ieri comentam de faptul că Oneplus face marketing mișto, dar când e vorba de lucruri noi Oppo iese în față, fără doar și poate.
Acum au venit cu știrea că vei încărca telefonul mobil în 35 de minute, de la 0 la 100%. O baterie de 4000mAh…
Evident că nu-l vei lăsa niciodată să ajungă la 0%, dar să ajungem în punctul în care telefonul ne ține o zi și se încarcă în 30 de minute… meh, eu zic că e evoluție.
Din ce am mai citit, se pare că există și ceva Nubia ce vor încărca cu 80W. Nu știu cât de ok va fi bateria pe termen lung, dar pas cu pas… 🙂
ice4you a zis
Avand in vedere ca limitarile tehnologice de dezvoltare a stocarii acumulatorilor s’a oprit pe la litiu-ion (inca nimeni nu a iesit pe piata cu un alt tip de acumulator), tot se mai puteau face era sa dezvolte o tehnologie de incarcare mai rapida a lor si la asta se lucreaza de vreo 5 ani deja, problema cea mai mare ramanand in continuare siguranta in utilizare pentru ca inofensivi acumulatori pot sa devina oricand niste reale mici bombe in cazul unei incarcari prost calibrate sau a celor supercapacitate.
Marius Cucu a zis
Am găsit un studiu aici. Poate se fac schimbări.
ice4you a zis
Studii exista, bateria cu pile de combustibil de exemplu era vehiculata ca solutie de viitor inca de acum vreo 15 ani, existand chiar ceva prototipuri la un moment dat, sud coreeni reusind sa minimizeze aceasta tehnologie, dar tot de atunci n’am mai auzit nimic de dezvoltarea lor, desi avantajele ar fi enorme. In concluzie, pana cand inovatiile astea raman in stadiu de studiu, la litiu-ion tot ce se mai poate face e incarcarea asta mai rapida, insa care pastreaza dependenta de o priza.
Petre a zis
In mai 2013 scriam cam asa:
„În lupta dintre noile tipuri de baterii, pe baza de folii fotovoltaice, fâşii de grafen sau super-condensatori şi modalităţile alternative de încarcare a acumulatoarelor clasice (Li-Ion şi Li-Poly) nu ştiu care va fi câştigătorul dar sper că tipurile moderne de materiale şi tehnologiile de fabricare a acumulatorilor vor învinge „conspiraţia mondială”, care nu ne dă voie să folosim mai mult de o zi /două smartphonul, fără să-l încărcăm.” Acum dupa aproape 7 ani nu s-a schimbat mai nimic …
Răzvan a zis
OnePlus e din acelasi grup (parca) cu Vivo si OPPO. Cred ca asta e strategia, tehnologia „inovativa” e intai pusa pe OPPO.
Marius Cucu a zis
Da, știu asta, OPPO e mult mai prezent în Asia față de Europa.
Razvan a zis
In Bologna Oppo se vindeau in magazine, si erau expuse in vitrina aia buna.
Florina a zis
Buna seara!Am cumparat un telefon Samsung S 10 de la amanet si as dori sa aflu cat timp a fost utilizat de catre proprietaul/proprietarii anteriori.Se poate afla din datele telefonului? Multumesc anticipat!
ice4you a zis
Daca telefonul nu a fost resetat intre timp la setarile initiale de fabrica, cea mai simpla metoda este sa mergi la Settings – Call duration, unde o sa afli cat timp a fost utilizat pentru apeluri. Pentru starea bateriei poti instala aplicatii ca AccuBattery, CPUZ, sau Ampere care sa iti ofere o idee legata de starea in care se afla acea baterie. In rest, Dumnezeu cu mila.