În Franța am zis că înjur gimbalul. De asta am zis că nici nu vreau să îi fac un review cu toate cele. Apoi m-am mai jucat cu el și am zis că lucrurile stau mult mai bine.
Primele impresii nu au fost atât de reușite, dar nici nu eram 100% obișnuit cu el.
Pe scurt:
- aveam probleme cu conexiunea bluetooth între gimbal și telefon
- aveam probleme cu calibrarea manuală până s-au rezolvat problemele cu cea automată
- mi-au apărut ceva probleme pe la colțuri. Am un pic de vignetare, dar doar în aplicația lor. Acum nu mai sacadează imaginea, dar am benzi pe laterale. Toate acestea se rezolvă frumos… folosind aplicația telefonului. Evident, dacă renunț la aplicația telefonului renunț și la butoanele de control. Dau rec de pe ecran, dau zoom de pe ecran, nu pot face decât panning și lock.
Probabil următorul update o să rezolve complet și asta. Nu știu sigur dacă se manifestă treaba și pe alte telefoane, dar situațiile astea sunt atunci când folosesc OnePlus 5. Am mai avut și ceva telefoane la îndemână dar nu m-am gândit să testez.
Ce îmi place la el?
Materialele sunt de foarte bună calitate. Se simte foarte ok în mână, arată foarte bine pe ansamblu. Băieții au făcut treabă bună cu el chiar dacă sunt și variante mult mai ieftine pe piață.
Bateria lui poate fi foarte ușor ținută ca baterie externă. S-a descărcat o singură dată, în Franța, după 3 zile de butonat. De atunci… n-am avut treabă. Duce peste 2 zile de filmare. Limitele sunt la telefon pentru că nu poți filma foarte mult și autonomia nu e atât de grozavă când filmezi.
Am observat că are profil pentru alergat și profil pentru mers, în funcție de nevoie. Ideea este că gimbalul te ajută în anumite situații, nu în toate. Nu îți pui ăsta și gata… ai stabilizare peste tot.
Ce nu îmi place?
La început îl comparam un pic cu gimbal-ul pentru GoPro-uri. Adică un fel de hit & run. Pui bățul în mână și filmezi. Nu e chiar așa, la modul că trebuie să fii un pic atent la el sau îți apar aberații pe imagine. Promite multe, dar dacă vrei hit & run s-ar putea să nu fie chiar pentru tine.
Ideea este că îl consider un obiect util. Următoarea mișcare va fi să iau și un Crane pentru DSLR. Am zis că întâi trebuie să testez varianta asta. Pentru o filmare stabilă din vacanță este tot ce trebuie.
Am văzut că a apărut versiunea 4. Mai ieftină. E posibil sa fie mult mai ok decât asta. Am văzut doar review-uri, am văzut că are mult mai multe butoane la îndemână.
Ce nu v-am spus la început a fost că gimbalul a pățit un accident și-a căzut de pe masă. S-a decalibrat din toate încheieturile și abia a 2 a zi am reușit să îi dau de cap. Sigur, zgârieturile rămân acolo, dar ideea e că își face treaba.
Daniel H. a zis
Giveaway?
Marius Cucu a zis
A primit ceva șocuri în Ungaria. Nu mai merge la giveway 🙁
Vasile R a zis
Varianta mai ieftină e Smooth Q, pe care am cumpărat-o eu. La Smooth Q nu-mi place că trebuie să slăbesc șurubul acela care lungește / scurtează suportul pe care se prinde telefonul. Altfel nu încape în husa – chitară. 🙂
Marius Cucu a zis
Chitară este și ăsta. Din punctul de vedere al calibrării/ stabilizării e foarte rapid.
Aplicația la tine e ok? Se manifestă totul ok?
Ieri am descoperit că trece pe modul de făcut poze când are chef…
Vasile R a zis
Aplicația nu am descărcat-o încă. Cu degetele pe ecran, că așa e frumos. ? Dă un link către aplicație, că mi-e greu să o caut.
Marius Cucu a zis
Aplicația e aici.
Tu la al tău n-ai controale pe mâner?
Vasile R a zis
Ba da.
Marius Cucu a zis
Păi și ai control la toate fără aplicație? Stânga dreapta dau și eu, dar să pot face poză din buton sau să mut pe selfie, de exemplu… nu pot.
Vasile R a zis
Nici eu nu pot, de aceea am zis că am umblat cu degetele pe ecranul telefonului.
Marius Cucu a zis
Înțeles. Activează bluetooth, instalează aplicația și joacă-te cu ea. Vezi că în dreapta sus ai ceva setări de rezoluție, calibrare. Chiar sunt curios să văd dacă ai probleme cu lateralele, dacă apare un pic de vignetare. Mie mi-a apărut după cel mai nou update.
Adrian a zis
Fain.