La munca am avut nevoie de o placa video ieftina. A trebuit sa „construim” un calculator ieftin, care sa ruleze niste filmulete.
Nu ne trebuia HD, noi emitem SD, iar rezolutia este mica, de 1024×768. Asadar, am ales cea mai ieftina placa video de la eMAG.
Upgrade-ul asta era planuit de mult timp, din pacate nu aveam cum pentru ca vechiul sistem, cu vechea placa de baza avea doar AGP.
Asa ca orice upgrade era inutil, mai ales ca acel calculator functioneaza non stop, practic placa video este „pusa la munca” in 80-90% din timp, vreo 20 de ore din zi.
Intre timp, am reusit sa punem cap la cap un sistem cu placa video pe PCI Express, care sa ne usureze munca.
Cea mai ieftina placa video?
Exact pe cea mai ieftina am ales-o, mai ales ca am prins o reducere buna, de la 149 la 99 de lei. Doamna de la contabilitate nici n-a stat pe gânduri, mi-a aprobat instant cererea pentru upgrade.
Placa pe care am ales-o este placa video Asus NVIDIA GeForce 210, 1024MB, GDDR3, 64bit, HDMI, DVI, VGA, SILENT COOLING.
Modelul este pe 64 de biti, ideal pentru lucruri simple, de exemplu pentru calculatoare office, fara pretenții prea mari. As recomanda-o si celor care folosesc si alte sisteme de operare precum Ubuntu si pentru care gaming-ul nu este o pasiune.
Totusi ne putem juca cu aceasta placa video, dar nici nu se pune problema ca titlurile noi aparute sa fie compatibile. Vorbim de o placa video foarte ieftina, totusi. 🙂
Pareri Pro Contra
Am avut ceva emotii la compatibilitate. Este o placa video silentioasa, tocmai de aceea nu veti gasi niciun ventilator pentru racire, ci un radiator destul de mare. Acesta ocupa doua sloturi si ceva in carcasa.
Pe un model vechi de carcasa si cu o placa de baza ATX a intrat la limita. Inteleg ca are nevoie de racire, dar parca radiatorul este foarte mare. Nu pot sa zic ca nu sunt obisnuit cu placile video mari, acasa am placa video pe 2 sloturi si 2 alimentari de 6, dar la acest lucru chiar nu ma asteptam de la o placa video ieftina.
Ca un plus, modelul pe care l-am primit, de la ASUS a venit cu un DVD cu driverul, dar si un GPU Tweak. Nu va ganditi ca puteti face overclock cu ea, dar puteti seta cateva lucruri interesante cu acest programel.
Recomand placa video Asus NVIDIA GeForce 210, 1024MB, GDDR3, 64bit, HDMI, DVI, VGA, SILENT COOLING pentru cei care doresc sa isi faca un sistem ieftin sau sa inlocuiasca vechea placa video. Fiind o placa video pe 64 biti, cu latimea de banda pe GDDR3 nu puteti avea pretentii, insa veti lucra foarte bine cu ea.
Poze Asus NVIDIA GeForce 210
La pretul acesta era de asteptat sa nu primim niciun cablu, niciun adaptor de semnal, asa ca in cutie am gasit DVD-ul cu drivere si programelul de care va spuneam mai sus, dar si o carticica cu instructiuni.
Nu am fost curios sa o deschid, dar cel mai probabil erau instrucțiuni de instalare pentru mai multe limbi.
Adaugă un comentariu