M-am gândit să îmi pun și eu purificator. Cel mai bun purificator dacă se poate. Am tone de bidoane de apă și parcă m-am săturat să car atât de multe pe scări. Rămânem la apă minerală din când în când, dar nici rinichii nu mai sunt la fel, mai ales când treci de o vârstă și ai operații de piatră la rinichi.
Soluția asta ce se găsește online pare interesantă. Fac marketing cu osmoză inversă. Habar n-am ce-nseamnă. Trebuie să mă documentez mai bine!
Pe de altă parte, o să-mi cam rupă spațiul de depozitare d-acolo. Eu sunt destul de înghesuit acum și nu aș strica un spațiu pentru ceva de genul.
Aș vrea să aud de la voi pentru că știu că sunteți mult mai documentați decât mine despre cum ar trebui să purificăm mai bine apa. Știe cineva mai multe?
Vasile a zis
Eu mi-am montat, singur, in ianuarie 2019 Pur Booster Quick 7 Stufen, direkt Flow de la http://www.purway.de, 245 euro (inclusiv un set suplimentar de filtre de schimb). In colet ai tot necesarul pentru instalare.Sunt incantat de el. Am scăpat de carat tone de apa plata. Am ales acest model pentru ca nu are vas de acumulare si ocupa un spatiu mic sub chiuveta. Este prevăzut cu o pompa electrica care livrează direct apa, in cantitatea dorita. Ramai legat de producător datorita filtrelor Twist Change, un set anual de aproximativ 35 euro, care nu se găsesc pe la noi. Explicatie simpla: cele 7 etape de filtrare, curata complet apa, inclusiv mineralele, iar la final remineralizeaza apa. Filtrele se schimba la 6-12 luni, in functie de sarcina lor in sistem, duritatea apei si cantitatea de apa filtrata. Relatia comerciala cu producatorul a decurs normal, cu reactii prompte la toate nedumeririle mele legate de produs si instalare.
Marius Cucu a zis
Da, aia se întâmplă la toți, mă refer la filtre. Sunt livrate și în România sau locuiești acolo?!
Vasile a zis
Locuiesc in Romania, mai bine zis Timisoara. De aceea am precizat ca achizitionarea de acolo nu a ridicat niciun fel de problema de comunicare despre produs si instalare. Un detaliu, m-am poticnit un pic la instalare si le-am comunicat ca setul de filtre din pachet ar fi defect (lacrimau!), mi-au trimis operativ un alt set de filtre, fara nici o conditonare. Find in evidenta lor, periodic trimit oferte de reduceri la filtre, dupa trecerea unui an de la ultima schimbare. Sa nu credeti ca pledez in favoarea lor, dar aceasta este experienta mea in achizitionarea produsului de la ei.
Marius Cucu a zis
Nu e vorba de asta, dar întreb ca să-mi fac o părere. Transportul este inclus?! Văd că-i și o baterie acolo, nu aș vrea să influențez design-ul casei, n-are nicio legătură, nu?!
Mi-e cam greu să urmăresc detaliile de acolo fiind în germană. 🙂
Stefan a zis
Par destul de profesioniste amândouă, nu am găsit nimic de rău despre aceste soluții. Doar ca și idee, pentru aprox. 2-3l pe zi eu am studiat piața zilele trecute și am ales soluția de cana pentru filtrare apa Brita ca un compromis între cost și posibila calitate (de-abia azi o primesc):
Baga și un feedback la urma cu alegerea ta și apoi cu review cu satisfacția de a bea apa plata de la canal ?
Marius Cucu a zis
Nu e neapărat vorba de apă la canal, dar mai pui la o mâncare, mai faci una alta.
George Dogaru a zis
Salut Marius.
Eu folosesc eSpring de 9 ani de zile si sunt foarte multumit de apa pe care o livreaza.
eSpring este cel mai bine vandut sistem casnic de tratare a apei. Acesta poate elimina peste 160 de agenti de contaminare din apa potabila, dintre care 145 cu potential nociv asupra sanatatii, ceea ce inseamna peste 99,99% dintre bacteriile patogene. In acelasi timp, sistemul permite trecerea mineralelor benefice, cum ar fi calciul, magneziul si fluorul.
Marius Cucu a zis
Meh, când am văzut Amway mi s-a făcut pielea de găină. 🙂
ozndebrasov a zis
Lider mondial și bunicul tuturor sistemelor de purificare a apei în sistem individual, casnic precum și industrial este ECO – WATER. În rest or fi și alții buni, dar sunt de abia la început versus ECO care se ocupă de aceste soluții de mai bine de 100 de ani. Firmă americană cu o largă reprezentare în Europa precum și în aria slavă și anexe cu o mare firmă de producție la Saint Petersburg. Nu mai sunt la zi, am comercilizat din cele casnice acum 10 ani și nu sunt probleme de mentenanță. Acum depinde ce vrei, casnic cu osmoză sau chiar și cu ultaviolete ca soluție de cea mai detaliată prelucrare și maximă puritate. Costuri cu cca 40% sub concurența ce se inspiră puternic de la bunicul ECO. Succes în căutare și alegere. Repet și îmi cer scuze nu îi mai urmăresc de mult, dar sunt prezenți în continuare în Romănia, București! Recomand! Constantin PS: te urmăresc cu mare curiozitate și plăcere, mulțumesc că ești activ pe un front larg de zi cu zi!
Marius Cucu a zis
E o mică diferență: nu știu ce vreau, de aceea mă informez pe cât pot de mult. Nici nu a fost o prioritate pentru că… lucrurile astea nu se văd, dar anul ăsta vreau să pun ventilație și filtre de apă.
Care e diferența între osmoză și ultraviolete? Care-s mai ok?!
ozndebrasov a zis
Marius, răspunsul simplu este ambele! Dar intră pe ECO WATER și la timpul potrivit cere consultanță; o vor acorda. Te sfătuiesc să sapi un pic în căutarea lor și a site -ului lor. O imagine și orientare corectă și la ce vrei vei avea sigur și face to face de la ei! Repet, nu mai activez și nici nu am alte informații la zi. Ei oricum sunt lideri și în cercetare și în promovarea rezultatelor. Nu am nici un beneficiu, nici chiar ascuns, dar restul sunt paleative față de ei!Oricare și cu orice! Parol!
ozndebrasov a zis
Am uitat, analiza la apă ți-o fac ei, duritate și compoziție la nivel de cerințe casnice, dar cu osmoză și tratament cu ultraviolete în sistemul final vei putea să deschizi afacere cu cea mai pură apă de băut. Iar ce nu trebuie să fie așa de pur, la baie, în curte sau altceva se aplică soluții restrânse la nevoia subiectului. Mingea e în terenul tău!
Razvan Stefan a zis
Ar trebui sa faci o analiza la apa sau sa te uiti la furnizorul de apa din zona ta la ultimile buletine de analiza a calitatii apei. Apoi, daca nu sunt probleme, poti merge pe solutia cu filtre standard. In felul asta tratezi toata apa de la o chiuveta (eu mi-am montat la bucatarie). Diferenta de presiune este minima, iar costurile… 🙂
In functie de situatie se pot pune mai multe filtre. In cazul meu:
Corp filtrare: https://www.dedeman.ro/ro/filtru-apa-atlas-filtri-senior-duplex-plus-3p-afo-sx-ax/p/2006564
Suporti corp filtrare: https://www.dedeman.ro/ro/suport-filtru-apa-montaj-pe-perete-atlas-filtri/p/2001782
Filtru 5 microni: https://www.dedeman.ro/ro/cartus-atlas-filtri-cb-10-sx-5-mcr-re5375708/5395108/p/2008616
Filtru carbon activ: https://www.dedeman.ro/ro/cartus-apa-atlas-filtri-10-la10-sx-ts-carbon-activ/p/2002560
Marius Cucu a zis
O să dau și o fugă pe la Dedeman să văd ce zic și băieții de acolo. Analiză am făcut doar ca duritate când am montat mașina de spălat vase. În rest… nu știu de unde să încep cu analiza. 🙂
ozndebrasov a zis
Vrei să faci analiză pe cont propriu și ieftin, timp și bani? Și la încă 50 de prieteni ai tăi? Te duci la un Pet- shop și ceri un pachet de testere pentru acvariu. Te lămurește un vânzător, ce, cum și care, în rest te descurci că ai deja buletin – de băiat mare, alias și cel CNP. Fugi de sfaturi docte, e semidocte, de obicei! Salut și apă la moară!
Marius Cucu a zis
Super pont. Tnx 🙂
Adrian a zis
Apăăăă ?! Nu apăăăă 🙁
Marius Cucu a zis
Știi bine și dulapul cu Zarea?
Costin a zis
De mai mult de 6 ani folosesc combinatia dintre filtrul asta si ionizatorul de aici. Dupa ce mi-am luat si ionizatorul am eliminat din baterie filtrul alcalinizant (al 6-lea).
Nu-ti recomand sub nici o forma un filtru cu osmoza inversa, @Vasile a explicat de ce.
Ar fi bine sa-ti aloci ceva timp si pentru studierea avantajelor unui ionizator.
Vasile a zis
Marius, bateria (pentru varianta din Germania) este inclusa in pret. Eu am optat pentru cea mai simpla, montata lângă bateria traditionala a chiuvetei. Poti observa ca bateriile sunt de mai multe feluri, in functie de nevoile estetice. Daca-i mai dificil cu germana, site-ul are si varianta engleza. Din pretul de 245,45 euro, transportul a fost 8.90 euro, iar plata am efectuat-o prin Paypal. Coletul a sosit in 7 zile, din care 3-zile a stat pe la Vama din Bucuresti.
vasile a zis
Daca ai zis de articolul lui Marian, inseamna ca ai vazut comentul si poza mea de acolo!
Una peste altra filtrarea excesiva nu e buna daca elimina mineralele, iar osmoza la nivel de instalatii casnice e fix zero, iara daca apa are ceva microorganisme, pui de o crescatorie! 😀 Poate la un echipament de 10000 de ron sa fie altfel, vorbind de osmoza!!
Succes si sa te feresti de „sfatuitori” de firma, absolut dezinteresati! 😉
Marius Cucu a zis
Ce model ai acolo?
vasile a zis
Hyundai HQ-7 4F bateria si cel din stanga Atlas, ceva italian, ca altfel se duce repede ala galben, primul pe intrare.
Marius Cucu a zis
A fost cu tot cu baterie Hyundai? https://www.dedeman.ro/ro/sistem-de-filtrare-apa-hyundai-montare-sub-chiuveta-bucatarie-hq-7-4f-a-a/p/2020493
vasile a zis
Seamana cu acela. Atunci l-am luat de la Romkor. Am luat set simplu fara robinet, furtunele albe sbutiri, o chestie cu trei cai cu robinet de trecere, se vede in stanga langa filtrul albastru, iar robinet, am luat unu’ cu senzor, ceva ieftin de pe net, 200 parca, merg toate si acum. La 6 luni schimb primele doua, galben cu verde, apoi la 6 iar albastru si ce mai e… odata ~ 100 lei si iar ~ 200 lei. Pe ele scrie 5000 de litri, bine acum sta doar baiatu’ la bloc, cat e scoala, le schimb odata pe an in august inainte de a incepe.
Marius Cucu a zis
Baterie nu vreau în niciun caz, d-aia am întrebat. Eu am butonat pe net după model.
Cum îți dai seama că trebuie să le schimbi la an? După cât de mult se murdăresc? Nici eu nu folosesc extrem de mult chiuveta, dar vreau să fie ok pentru când mai fac câte ceva pe plită 🙂
vasile a zis
Baterie iti trebuie oricum! Ca o iei p’aia mica de la ei, ca iei tu una sa se asorteze, o sa ai doua baterii pe chiuveta. Filtrele se colmateaza si numai trece prin ele, nu mai ai presiune, deci e clar ca trebuie sa schimbi si incepi progresiv, cu ala galben, asta daca esti sub 6 luni.
Oricum sa nu te astepti sa ai presiune ~ 2-3 litri/minut.
Eu de aia am pus filtrul ala albastru Atlas, la bloc se mai opreste din motive si cand vine apa, vine maro si atunci le-ai terminat pe primele doua filtre instantaneu, deci trebuie sa ai un filtru brut mare inainte, pentru pietris si cacao :))), cat mai lung, ca sa decanteze inainte, indiferent ce sistem de purificare ai!
Marius Cucu a zis
Încă o baterie pe chiuvetă? Mai repetă o dată cât fac comanda la 20 de baxuri de apă.
vasile a zis
Sunt solutii, depinde ce aranjament ai la instalatie in bucatarie, ideea e sa fie separat de apa de spalat, calda, doar apa de baut.
Era jale cu baxurile, odata ca le caram pana la 3, apoi goale la tomberon, pff!
Marius Cucu a zis
E doar apă pentru mâncare. Spălat rar, văd că e separat de mașina de spălat vase.
vasile a zis
Cred ca gasesti un robinet cu 3 cai, la nevoie, cum ziceam doar de baut ca nu ai presiune, sunt 4 filtre, opun rezistenta, inseamna ca isi fac treaba, filtreaza.
Asa ca fapt divers filtre din alea albastre mari ca cel din stanga, am peste tot, inainte de masinile de spalat si de centrala, duble, intr-unul avand sare pentru dedurizare etc. asa scapi sa freci la inoxuri ;).
Marius Cucu a zis
Tu ai casa mare, mie nu-mi trebuie atât de multe 🙂
vasile a zis
Aici vorbim doar de apartamentul de bloc, ceva obisnuit, 3 camere…Si ideea e ca pe instalatii, unele destul de vechi, circula o gramada de chestii care pot ajunge in centrala, masina de spalat sau de ce nu si in ciorba daca nu ai un filtru banal de impuritati pe ici pe colo! 😉
Marius Cucu a zis
Nu am pus centrală, la mașina de spălat sper să nu intre nebunii și, oricum, n-aș avea loc. La cea de spălat vase… meh.
ozndebrasov a zis
Nu vrei să cauți pe link ECOWATER (since 1925)? Poate înțelegi bazele purificării (și a celei casnice). EU NU AM NIMIC COMERCIAL CU EI; restul e un fel de can can! Nu mă bag! Insist doar ca un revers pentru disponibilitatea ta de a ne aduce în spațiul nostru informații diverse și pertinenete. Un jurnalist trebuie să verifice informațiile din minim 3 surse diferite! Succes și mulțumesc pentru postările tale! Un pensionar curios
vasile a zis
Un lucru e sigur, daca sunt din ’25 au o mare experienta in marketing! 😀
ozndebrasov a zis
NU VREAU SĂ TE CONVING PRIETENE, chiar deloc. Fiecare pasăre pe limba ei piere, cotizează cu drag și spor la ce crezi că trebuie să crezi, așa vei pune mâna pe plita fierbinte plin de încredere în sine! Apropo pentru tine și ție însuși ai convingeri dar ai și elemente sustenabile de comparație? Oricum bravo ție, experiența pe cont propriu trebuie plătită din propriul buzunar, ai dai și mai încerci! Succesuri eminente!
ozndebrasov a zis
Un mic addendo; mărimea și tipul oricărui filtru nu se calculează la numărul de camere sau m3 de apartament, ci la cantitatea de apă consumabilă pentru a fi purificată pe număr de indivizi. Există apă livrată din rețea atât de calcaroasă încât după o baie, un duș (shower pentru unii) simți pe piele amintiri de la Mamaia, când briza te garnisește cu praf de nisip. Calcarul din apă teoretic nu dăunează organismului uman, dar instalațiilor sanitare domestice sigur și costisitor. Filtrele primare de eliminare de particule grosiere nu fac asta, ca de altfel și simulacrele de filtre magnetice – apa e purtătoare de peste 13000de elemente solubile sau antrenate ei, dar magnetismul nu are nimic de a face cu filtrarea! Gama dedurizatoarelor casnice este adecvată necesarului individual de apă de consumat de dedurizat, vezi ECOWATER ca orientare măcar! Apoi în linie întâi filtru grosier cu epurare proprie sau cartuș, se montează sau nu un dedurizator și urmează celelate etape de filtrare, la alegere! Sper să vă ajute pe toți cei ce sunteți conștienți că suntem noi 73% apă precum și pământul 73%. deasemenea! Iar apa potabilă este 1% pe pământ!
Dorin a zis
Salut,
Am avut purificator de La Fantana cu apa rece/calda Waterpia, insa dupa doi ani datorita spatiului(mai exact lispei) si a preturilor la energie :)), am vrut sa iau ceva de pus sub chiuveta, m-am orientat spre Hyundai Waco de la Romkor, insa gustul si calitatea apei era sub cel de la Fantana. Nu am gasit sa iau filtre asemanatoare cu purificatorul de apa de la Fantana si nu ofereau servicii sa se monteze sub chiuveta, am cautat si nu cred sa se comercializeze separat.
Tu la ce te-ai decis si cum este?
Marius Cucu a zis
Nu am pus încă, probabil când mă mut la viitorul apartament.