Știu că sunt toți naționaliștii aici, pe blog, care își doresc să apere țara cu arma în mână așa că mi-am permit să preiau și eu o știre frumoasă.
Momentan, e la nivel de dezbatere, dar uite cum poți să faci între 1500 de lei și 2000 de lei pe lună. Nu te duci la McDonald’s, nu te duci să lucrezi la negru la mare, ci te duci să faci armata 4 luni de zile.
Eu eram cât pe ce să pun dosarul p-acolo până m-a zgâlțâit maică-mea: stai potolit, dacă vine un război, ești în prima linie. Oricum, fie vorba între noi, nu cred că treceam probele. Poate aia pentru viteză, da, în rest, n-aveam nicio șansă.
Acum nu știu ce probe vor avea oamenii ăștia și ce condiții, dar nu știu cine s-ar băga la așa ceva. Mai ales că e opțional.
”În această toamnă cred că o să reuşim în Parlament să trecem un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar. Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, sigur, în funcţie şi de specialitate. Evident că la terminarea stagiului militar există şi posibilitatea a primi trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere” – citat din Ministrul Apărării la Antena3.
Și, vă băgați? Eu m-aș încadra pe ultima sută de metri, dar zic pas…
Andrei a zis
Cu studii superioare nu cred ca intri in prima linie ci mai degraba la partea de manuit drone. Si in ziua de ani ca esti in armata ca esti civil tot acolo esti.
Marius Cucu a zis
N-am fost eu în stare să mânuiesc bine o dronă cu o cameră mică, dar d-alea cu bombe pe ele?!
Era un documentar pe undeva legat de cei care mânuiesc dronele, că ajung cu probleme psihice de la atâta omorât de la distanță. Îmi scapă numele și unde l-am văzut…
Daniel Bis a zis
Nu am facut armata datorita facultatilor. Am preferat sa mai fac o facultate decat sa ma duc in armata. Asta pentru ca armata era o bataie de joc, nu invatai nimic, era mai degraba un exercitiu de umilire a oamenilor.
Dar nu m-as duce nici daca mi-ar da greutatea mea in aur (am vreo 70 kg totusi).
Si oricum nu mai am varsta necesara, sunt la a doua tinerete 🙂
Cu riscul de a fi huiduit, va anunt sa nu va bazati pe mine daca ne vor invada rusii.
Nu ca nu as fi patriot, dar pielea mea e mai pretioasa decat fundurile unor politicieni, baroni, jmekeri si bogatani pe seama statului (adica a noastra), care oricum vor face in asa fel ca ei si familia lor sa fie plecati in alte tari mai linistite si insorite, in timp ce restul isi risca pielea aparand averile lor.
In aceste conditii din Romania prefer mai degraba la inchisoare decat in prima linie a frontului.
Sa speram ca nu va fi cazul
Marius Cucu a zis
Eu aș putea termina 2-3 facultăți doar, doar să trec de 35. Am impresia că am fost printre primii din cei care nu au fost nevoiți să facă armata.
Oricum, mi se pare că oamenii ăștia sunt deconectați. Dacă vor propune soldă de 2000 de lei cred că o să bată vântul…
Lucian a zis
Subscriu
Pheno a zis
Pana s-a desfiintat armata obligatorie in Romania, umbla vorba ca baietii care nu au facut armata, nu vor fi barbati adevarati niciodata si cred ca mai e valabila si acum. Cand „mami” este „general” in casa, totul devine posibil. Sub fusta mamei siguranta personala este asigurata mai bine decat sub „umbrela NATO”. Eu sunt in categoria de varsta 65+, deci se intelege de la sine ca am facut armata. Am vrut prin aprilie 2022 sa ma duc in Ucraina, dar medicul de familie nu mi-a dat verdict pozitiv. Mi-a spus ca fiindca am avut TBC in urma cu 9-10 ani si fiindca am probleme cu picioarele (circulatie periferica deficitara), nu sunt apt pentru serviciul militar
Am fost lunetist si cred ca n-ar fi fost vreo problema majora motivatiile medicale, dar asta e… Ma intreb, daca m-as fi dus cu ajutoare si as fi ramas acolo ca si combatant, ar fi fost mai bine? In alta ordine de idei, bunicii nostri faceau armata 4 ani, dupa care s-a redus la 1 an si 4 luni, iar acum 4 luni. Astept cu interes sa vad cand se va reduce la 4 ore, sau poate se ajunge la armata online…
Cat de nesimtit trebuie sa fii, ca sa accepti sa fii platit pentru un stagiu militar? Aaa, asta e valabil pentru mercenari, care daca-si iau un glont in cap, nu sunt motive sa-i facem eroi. Pe mineri, daca au accident mortal, nu-i face nimeni eroi. Armata pe bani este o optiune, ca oricare alta activitate platita, deci ar trebui sa se aplice aceleasi reguli. Eroi sunt cei care mor pentru patrie, nu pentru bani.
Daniel Bis a zis
„umbla vorba ca baietii care nu au facut armata, nu vor fi barbati adevarati niciodata” … era doar o vorba, propaganda, nu avea nimic de-a face cu realitate mizerabila din armata.
„Eroi sunt cei care mor pentru patrie, nu pentru bani” … care patrie, aia plina de „gunoaie” de tot felul, inclusiv „oameni”.
Eu am renuntat sa lupt cu morile de vant, merg pe drumul meu si incerc sa evit pe cat posibil „statul” si progeniturile sale, dar de multe ori nici nu sunt lasat in pace si mi se baga bete in roate.
„bunicii nostri faceau armata 4 ani” … alte vremuri, alti oameni. Am impresia ca oamenii din societatea actuala din Romania sunt „carne de tun” pentru unii jmekeri … si nu cred ca e doar o impresie.
Eu nu am nimic impotriva proiectului, dimpotriva e bine venit atata timp cat e optional. Daca se plateste sau nu si cat, asta va impacta eficienta proiectului.
Dar cred ca totul e apa de ploaie, diversiune politica si atragerea de capital politic.
In realitate situatia e crunta, nu avem armamentul, oamenii si pregatirea necesara pentru a sustine un razboi chiar si cu o tara mai mica decat noi.
Daca eram in situatia Ucrainei, in 3 zile toata tara era ocupata, ba chiar guvernantii, politicienii si jmekerii actuali ar fi dat o mana de ajutor doar ca sa isi pastreze fotoliile si averile.
Marius Cucu a zis
Eu cred că NATO ne-a cam obligat să avem ceva tehnică. Cineva dictează pe acolo să ne facă și nouă armata okeiș.
Daniel Bis a zis
Nu chiar, marile puteri nu ne vor mari.
Primim doar resturi, SH-uri si vechituri tehnologice scumpe ca sa scape de ele.
In caz de nevoie ne dau ei destul armament, oameni sa avem, la fel ca in Ucraina.
Marius Cucu a zis
Ah, logic că nu suntem prima mână, dar dacă Ucraina ia bătaie la Marea Neagră cumva trebuie să întărească zona, implicit pe noi. Doar nu crezi că autostrada A7 se face așa, pentru turism spre Moldova, nu?
Costel a zis
Care patrie?patria a fost până în ’89,acum e o tarla bântuită de hoți,dar daca au de gând se ne ia forțat ,când ne da armamentul știm noi ce avem de făcut prima data, apoi cu drag merge la război
Marius Cucu a zis
Cum adică a fost până în `89? Adică ți-ar fi plăcut naționalism d-ăsta?
Costel a zis
Ma refeream ca pana in 1989 aveai ce apara,aveam de toate,aveam o tara bogata,acum ce sa apar?Da-mi tu un exemplu(in afara de familie)
Marius Cucu a zis
Mie mi se pare că eram o piață de desfacere a rușilor, acum suntem a occidentului.
Iolanda a zis
Nu știu ce vârstă ai, dar eu sunt 60+ și pot să-ți spun că aveam o economie înfloritoare doar pe hârtie. Se producea foarte mul și stocurile greu vandabile erau destul de mari. Multă marfă proastă, pe care nici africanii nu o mai voiau, produsă cu niște costuri exorbitante. Se vindea sub prețul de producție de multe ori. Cei din vest comandau diverse produse care neapărat trebuia să fie ambalate în scânduri din lemn de brad sau stejar. Ambalajul vândut ieftin de noi ajungea în fabricile de mobilă la ei…sunt multe de povestit.
Costin a zis
Pina-n ’89 sa stii ca n-a fost doar nationalism desantat. Bine, nu duceam lipsa din el insa institutiile statului functionau brici fata de ce avem acum.
De frica, de nevoie sau din oricare alte motive, functionarimea isi facea treaba cu mult mai multa rivna. Si asta in conditiile in care in cele mai multe domenii mita era o optiune nu o obligatie.
Marius Cucu a zis
Da, ai mei mi-ai povestit că dădeau Kent-ul la orice.
Costin a zis
Asta dupa prima treime a anilor ’80.
Dadeau pentru ca VROIAU sa dea, nu li se impunea ca si conditie sine qua non. Lucrurile se rezolvau si fara, adevarat ceva mai greu sau in mai mult timp.
Doc a zis
Cumetre,nu știu de ce naiba ești așa mândru că ai făcut armata,se pare că ți-a plăcut să fii umilit și călcat în picioare de toți idioții în uniformă a nației române ⁉️
Pheno a zis
Raspunsul e mai simplu decat banuiti. Se vede/citeste diferenta de educatie dintre noi. Daca gresesc, va rog sa ma corectati. Dupa cum sper ca ati observat, nu-mi permit sa ma trag de sireturi cu nimeni, fiindca respectul si educatia nu le-am primit online.
Vasi a zis
Eu cred că toate acele așa-zis „umilințe” din armată te învățau de fapt respectul pentru cei în grad, supunerea indiferent de ce ți se ordonă. Nu poți merge pe front nepregătit mintal și când ți se ordonă „bagă bă baioneta în dușman” tu să plângi după mami. Deci da, eu sunt pentru armata obligatorie. Chiar cred că formează bărbați, se leagă prietenii pe viață acolo.
Daniel Bis a zis
Teoretic acele așa-zis „umilințe” au un scop, dar cu masura, altfel ajungi in situatii cand soldatii dezerteaza din unitate, pleaca cu arma si se impusca sau si mai rau impusca pe altii.
Practic acele așa-zis „umilințe” erau la bunul plac al gradatilor, fara nici un scop sau sens, doar de umilire si amuzament.
Costel a zis
Să meargă ei,cei ce votează proiectul ăsta de lege,acum ne baga în seamă,când e vorba de război,nu ai nici de ce și nici pentru ce să te duci
Marius Cucu a zis
Eu nu am problemă în a se crea cadru legislativ pentru opțional. Doar să nu fie pasul mic spre obligatoriu.
Adrian Rascu a zis
Când 51% din populație a declarat ca in cazul unui război in România, ar pleca din țara de urgenta( nu uitați cozile de la Pașapoarte din Februarie-Martie), nu cred ca se poate vorbi de stagiu militar voluntar.
In alta ordine de idei, am mai auzitargumente de genul,, nu apar politicienii corupți, pe Johanis etc.”, deci care sunt acei naționaliștii de pe blog, cu asemenea comentarii. Poate pentru ei patria o reprezintă politicienii, conducătorii, ceea ce ma face sa ma întreb de ce mai stau in România?
Daniel Bis a zis
Nu stiu daca as pleca, dar in mod sigur as pune pe primul plan siguranta familiei.
„nu apar politicienii corupți, pe Johanis etc.” … pai poate ca au dreptate.
Cu ce ii ajuta statul decat sa le bage bete in roate si mana in buzunare?
Si da stau in Romania pentru ca nu am de ales, imi pare rau ca nu am emigrat in Canada cand am avut ocazia si eram tanar.
Ca sa ma mut cu toata familia in alta tara si sa o iau de la zero (mai degraba de la minus) cu limba, munca si prietenii nu este o optiune de luat in calcul decat in caz de urgenta majora.
Si poate ca am sperante ca intr-o buna zi lucrurile se vor imbunatatii sau ne vor cucerii amaericanii sau nemtii (exclus rusii).
Marius Cucu a zis
Spania? Querida? În Canada n-ai fi vrut să treci pandemia. Efectiv au fost închiși ca australienii…
Daniel Bis a zis
Eu nu am nimic impotriva masurilor radicale, a amenzilor si impozitelor mari, restrictiilor, etc … atata timp cat se aplica TUTUROR si este spre binele majoritatii.
Dar nu e cazul in Romania.
Marius Cucu a zis
Nu știu, poate încep să se schimbe un pic lucrurile.
Daniel Bis a zis
E o masura foarte buna, ca si cea cu marirea taxei pe locul de parcare de la 50-60 lei pe an la 300-600 lei pe an si va avea un efect major.
Dar in esenta nu e o schimbare fundamentala de strategie in interesul populatie (e doar o coincidenta), e doar pe „interes” … sa aduca mai multi bani la buget, sa ii mulga jmekerii, ca oricum nu sunt afectati de asta.
Marius Cucu a zis
Dacă prin asta se educă oamenii sunt de acord. Dacă mașinile vor dispărea din centru ar fi un mic pas în a avea, indirect, și transport în comun mai bun.
dam167 a zis
Problema e cine și cum stabilește ce este spre binele majorității – cu pandemia se pare că n-a prea fost spre binele majorității. Înțeleg că ai fi mulțumit într-o dictatură dar da, nu e cazul în România. Din fericire.
Daniel Bis a zis
Nu am zis nimic ca e bine intr-o dictatura.
„Problema e cine și cum stabilește ce este spre binele majorității” … majoritatea, dar nu e cazul Romaniei.
Vasi a zis
Dacă și strămoșii noștri ar fi gândit așa, acum vorbeam germana sau rusa iar ca popor nu mai existam de mult. Trist .
Daniel Bis a zis
Istoria Romaniei din manualele de istorie e plina de gogosi.
Realitatea este mult mai cruda.
Marii voievozi si domnitori nu au fost chiar asa de „mari” si nici chiar asa de drepti.
Au fost niste despoti si tirani ce si-au urmarit propriile scopuri si mai putin ale gloatei.
Romania a fost la bunul plac si interes al marilor puteri si nu prea a contat in politica globala.
… as fi preferat sa vorbesc americaneste, im mod sigur situatia actuala ar fi fost mult mai buna
Marius Cucu a zis
Nu e normal ca istoria să fie propaganda fiecărui regim în parte?! Noi, după `90, chiar am fost spălați și am luat lumină de la SUA la orice: cultură, filme, mai nou și tradiții adaptate. Câte d-astea nu s-au făcut în trecut, când n-aveai niciun stres să o introduci printre oamenii de rând?!
Pheno a zis
Citesc si ma amuz. Sunt unii de pe aici care se simt cu musca pe caciula. Pacat ca unii fac confuzii grave de iterpretare din cauza unor perceptii gresite, bazate pe lipsa de educatie, cultura medie (macar). Ca sa confunzi o tara (un stat, un teritoriu) cu o clasa politica, inseamna grave carente in perceptie, intelegere, etc. Pot spune ca asta este valabil peste tot pe Terra, deci nu va mai scremeti ponegrind Romania. Mai vad ceva interesant. Procentul de 51% are si un link (desi ar trebui minim trei surse alternative si independente de informare)? Daca nu, oricine poate spune orice, fiindca poate si fiindca oricum nu verifica nimeni, nu-i asa? Ca o parere personala, lasi si tradatori de neam si tara au existat din toate timpurile, indiferent de oranduirile sociale si politice, indiferent de teritoriu, stat, tara, oras, comuna, sat, condominiu, casa, loc de munca, familie, rude, prieteni, colegi, cunostinte, etc. atata timp cat toate cele enumerate exista pe planeta Pamant.
Daniel Bis a zis
Da, cred ca eu sunt cel cu musca pe caciula.
Desi nu cred ca ma incadrez in profil: nu duc lipsa de educatie si cultura.
Si nu fac confuzii, in teorie si practica tara si statul sunt reprezentate de populatie.
Dar la noi nu se aplica asemenea percepte, ci doar bunul plac al unora.
De aici provine in cazul de fata si asocierea statului si tarii cu politicienii.
In orice padure exista uscaturi, dar la noi e invers … exista un petec de padure in marea de uscaturi.
dam167 a zis
Poporul (român) e încă tânăr și naiv, plus că are niște generații care au crescut într-o perioadă de tranziție și care sunt rupți de realitate (acolo sunt și eu, nu că aș fi eu mai special). Majoritatea oamenilor nu înțeleg ce ar trebui să facă politica și politicienii, dar o tot dau înainte că ăia nu sunt buni. Că dacă ăia ar fi moralitatea întruchipată, atâtea milioane de români dintr-odată ar fi nemți și n-ai găsi chiștoc pe stradă – chiar nu sună ciudat asta? Politicienii fac sfere de influență, nu construiesc autostrăzi.
Revin la generațiile alea, fără educație sau viziune prinde orice vine din vest, bun sau rău. Ca să schimbi ceva trebuie mai întâi să înțelegi cum funcționează lucrurile, iar aici mai e mult de lucru. Nu suntem noi mai uscați ca alții, dar suntem cu siguranță dezbinați. Culmea, unii se laudă că în străinătate aud români și îi evită, că ei nu se asociază cu ăia necivilizați.
Iar legat de război, nu mai există unul rău care atacă și altul care se apără, ci doar o scenă mare geopolitică în care, pe anumite zone, sunt conflicte armate. Cei mai deștepți sunt ăia care se asigură că zonele de conflict nu sunt la ei pe tarla. Păcat că trebuie să pierdem atâtea vieți, însă.
Costel a zis
Mergi,dragule,la razboi,lasa-ne pe noi cu lasitatea noastra,patria iti va fi recunoscatore(eu unul nu)
Pheno a zis
Nu am facut trimitere spre cineva anume, ci la modul general. Si eu ma simt cu musca pe caciula, doar motivele sunt cu totul altele. Nu este Romania (stat UE, membru NATO) de vina pentru frustrarile noaste. Ca idee, ca sa poti cere „siguranta familiei” trebuie sa locuiesti intr-un teritoriu liber, in stare de pace, nu de razboi, nu sub ocupatie, indiferent daca acel teritoriu este propria ta tara sau tara care te-a adoptat. Vestea proasta este ca viitorul apropiat e cam incert pentru zona europeana si mai nou si pentru cea de peste ocean, caci cu mintea bolnava a lui Putin, nu poti sa fii sigur nicaieri. Abia acum vine intrebarea. Ne place sa murim ca prostii, conform teoriei „mie nu mi se poate intampla” sau sa ne aparam teritoriul pe care il locuim, cu sansa de a supravietui? Din fericire, chiar lasii vor fi primii la START peste garduri in caz de forta majora si uite asa devenim un popor normal, dar mi-as dori ca ei, lasii, sa uite definitiv de Romania si sa se mai intoarca doar atunci cand ii voi chema eu, adica niciodata. Cine tradeaza o data, o va face intotdeauna.
Costin a zis
Imi permit sa remarc faptul ca tradarea la romani este sport national de larga respiratie.
Gasiti aici un top 10 la care eu personal as mai adauga citeva.
Pheno a zis
Cum am spus si mai sus, tradatori au fost, sunt si vor fi intotdeauna, peste tot pe Terra. Am atasat un link la nimereala, spre exemplificare: https://historia.ro/sectiune/portret/top-10-cei-mai-mari-tradatori-din-istoria-sua-584447.html
Vasi a zis
Pe mine m-au „pescuit” ca inapt pentru armată chiar la recrutare. Problema neuro-musculară nu trece de comisia lor nici cu șpagă, deși îmi pregătisem „terenul” cu pile să fac armata la parașutiști, nu am avut norocul. Deși majoritatea prietenilor mei s-au plâns într-o oarecare măsură de armată, în final când au tras linie au declarat că a fost fain, instrucția cu arme reale, mirosul prafului de pușcă, camaraderia, sufereau toți la fel, în plus ieși de acolo apt milităresc, ști să mânui o armă la nevoie să-ți aperi familia și țara. Străbunii noștri care au înecat pământul ăsta cu sângele lor nu s-au gândit nici o clipă la politica ce-i conducea, știau că doar cu arma în mână își puteau salva familia, casa și pământul de cotropitori.
Costin a zis
Cu o singura conditie: in cazul intrarii in razboi a tarii noastre, intregul Parlament
al Romaniei sa fie instantaneu trimis in linia intii, aidoma voievozilor nostri :
‘Mircea însuşi mână ‘n luptă vijelia ‘ngrozitoare’ + Presedintia mina-n mina cu Patriarhul BOR caci conform Imnului nostru National ‘oastea e crestina’.
Asa, ca idee.
Nu vor?
Uraaa si tot norodul fuga la pasapoarte !
Marius Cucu a zis
Ei hai, Parlamentul trebuie să ia decizii.
Stefan a zis
Poate pustii de 18 ani să meargă pe 1500-2000 de lei.
Poate pe 5000-6000 de lei mai discutam.
Marius Cucu a zis
Din moment ce Selly promovează treaba asta probabil că ei sunt în target.
Vasi a zis
Categoric DA, SELLY și toți cei ca el ar trebui să facă armată. Prea mulți pizdificați pe la pedichiură, coafură, cu colanți trași până sus la ovare, gleznuțe goale.
costel a zis
Cine-i Selly? Va rog sa ma scuzati,dar chiar am ramas in urma cu stiinta
Daniel Bis a zis
E un ciumpalac care se crede smeker si plin de ifose.
Nu are legatura cu stiinta, ci cu mondenitatea.
De genu lui Dorian Popa, dar nici de asta nu cred ca ai auzit.
Nu iti bate capu, nu ai pierdut nimic, dimpotriva esti mai castigat ca nu ti-ai ocupat cativa neuroni sa le retii numele.
Dar acum e prea tarziu, nu o sa poti sa dormi la noapte daca nu te informezi cine e si ce se face ca face :))
Daniel Bis a zis
Pai daca promoveaza inseamna ca el crede in asa ceva si poate sa dea el un exemplu si sa se inroleze nu?!
Marius Cucu a zis
Eh hai, dacă promovează înseamnă că cineva țintește publicul lui.
Adrian Bolocan a zis
Eo mă duc
Daniel Bis a zis
Pofta buna!
Sa ne spui si noua cum a fost.
Serios … poate ne schimbam opinia.
Cosmin a zis
Peste 14 luni o să fiu instructor în poligon. O să trag cu arma mai bine decât 99% dintre cadrele MAI și peste 50% dintre ei, din Armata Română. Deja o fac, dar mă perfecționez.
Ca trăgător constant în poligon, eram carne de tun în cazul unui asediu. Am și semnat. Ca popa, n-am citit atunci. ?
Ca instructor, scap de ceea ce am semnat atunci. O să învăț bobocii civili, să tragă cu arma înainte să-i trimită pe front la sinucidere. Pardon, aparat patria. Cică, asta va deveni obligativitatea mea, ca instructor. În caz de asediu, să ajut Armata pentru instruirea civililor privind folosirea și întreținerea armelor de foc.
Armata ar fi bună obligatorie. 3 luni ajung. Pentru tinerii de azi. Generațiile iPhone de la 9 ani, blugi mulați în cur, gleznuțe goale, pensați și epilați în toate găurile, mai rău ca femeile… S-ar schimba după 3 luni de armată.