Am scris un script pentru video, dar mi s-a părut prea oficial pentru ce ar putea să iasă din textul ăsta.
M-am trezit acum ceva timp cu o cutie acasă. Una mare, una mai mică, apoi una și mai mică. Erau niște căști in ear. Technics EAH-AZ100.


Pfoai de mine, ce-i cu ele? De unde până unde?
Vă zic din start: nu aș da niște căști over ear pe unele in ear. Acelea au multe avantaje, dar când vine vorba de spațiu, mai ales de unul în ghiozdan de travel s-ar putea ca buburuzele astea să fie cele mai faine modele pe care le-am testat până în momentul de față. Sunt wow atât din punctul de vedere al calității materialului, cât și calitatea sunetului. De fapt, chiar mă gândesc dacă aș avea ceva de criticat la jucăriile astea.
Poate prețul. E un pic cam piperat, așa cum se vede aici.
După cum vedeți în link-ul de mai sus sunt 2 culori disponibile: pe argintiu și pe negru. Mi-ar fi plăcut mai mult cele gri, însă nici acestea nu sunt rele, adică interesul meu este să nu lase amprente, iar treaba asta se întâmplă.
Că tot vorbeam despre travel și o fac tot mai des pe blog, în principiu pe acolo folosesc căștile. Mă pun într-un tren, într-un avion și vreau să îmi dau deconectare de la ce este prin jur.
Ei bine, n-am crezut că poate să aibă niște căști in ear o eliminare de zgomot de fond atât de bună. Nu cred că ies câștigătoare dacă le compar cu unele over ear, însă pentru „dopuri” sunt cele mai OK pe care le-am testat până acum.
În aplicație vedeți nivelul de noise și puteți să îl controlați așa cum doriți.
Specificații
- ANC: Full Adaptive Digital Hybrid
- Certificare: IPX4 (doar căști)
- Frecvență de răspuns: 20 Hz – 40 kHz (LDAC 96 kHz/990 kbps)
- Driver: 10 mm magnetic fluid
- Microfon: monaural, MEMS
- Mod încărcare toc: USB, wireless Qi
- Bluetooth: 5.3, A2DP, AVRCP, HSP, HFP, TMAP, PBP
- Codec: SBC, AAC, LDAC, LC3
- Conexiune multi-point: până la 3 device-uri
- Multi-pairing: până la 10 device-uri
Baterie
N-am apucat să le consum niciodată până la 0. Adică ei declară aproape 30 de ore de autonomie și 7 ore de folosire pentru căști în sine. N-au fost probleme, adică n-am stat 7 ore cu ele în ureche, iar când le-am pus la locul lor… deja s-au încărcat. Așadar, niciodată nu m-am gândit băi: oare am suficient de multă baterie?
Acum că am baterie externă cu încărcare wireless le-am pus și acolo doar de dragul testului. Vă zic că n-am răbdare, prefer o priză mai rapidă pentru genul ăsta de activități.
Sunet
De departe cele mai bune căști pe care am pus mâna vreodată din categoria asta. E drept, nici nu testez atât de multe, dar bass-ul pe care îl au este wow.
Împerecherea am făcut-o cu telefon de la Sony și ambele jucării au HiRes, au LDAC și Dolby Atmos. Practic, s-au întâlnit japonezii și-au făcut treabă de treabă!
Efectiv, n-ai cum să povestești în text, trebuie să auzi. Așa cum ziceam și la modelele over ear, te poți deconecta foarte simplu de realitate cu ele.
Aplicația
Technics Audio Connect se numește. E disponibilă atât pe IOS, cât și pe android. E departe de prima versiune, la modul că a mai evoluat, însă UX-ul cu termeni și condiții m-a terminat. Japonezii ăștia parcă nu pun preț pe asta. În rest, acum aplicația e 100% funcțională, au venit și câteva actualizări de când am eu căștile. Spun funcțională că undeva acum 2-3 ani am experimentat tot felul de situații cu modelele anterioare, acum n-am mai întâmpinat niciun glitch, nicio problemă de conectare.





Gesturi
Pentru casca stângă:
- O singură apăsare – play/pauză
- Două apăsări – volum –
- Triplă apăsare – volum +
- Apăsare și menținere – asistent vocal
Pentru casca dreaptă:
- O singură apăsare – play / pauză
- Două apăsări – melodia următoare
- Triplă apăsare – melodia anterioară
- Apăsare și menținere – schimbare ANC
N-ai cum să nu recomanzi căștile astea, însă, efectiv nu le-am găsit nicio hibă. Până și mie, cu urechi ciudate, îmi stau foarte comod în ureche și rar s-a întâmplat să le scap din ureche.
- not paid, dar sample rămâne la mine
In ear deterioreaza accentuat auzul. Iremediabil.
Da, am tot citit, iar la cât de tare se aud astea…
Dar cu moderație nu cred că strică. 3-4 zile într-o deplasare nu cred că ajungem ca inginerii de sunet. 😀