Am zis de mult timp că trebuie să îmi iau un gimbal. Momentan, am vrut să fac teste cu unul și mi-am luat unul pentru telefon.
E vorba despre Zhiyun Smooth 3. Am vrut varianta mai scumpă, cu construcție mai bună și autonomie mai ok.
M-au întrebat foarte mulți pe Facebook de el așa că m-am gândit să zic primele impresii. Nu știu dacă va mai fi și ceva detaliat, dar sper să ajung să aduc ceva completări pe aici dacă este cazul.
N-am crezut că mai ajunge pentru că mă certasem cu chinezii, făcusem dispută pe PayPal. Erau în jur de 320$ la mijloc, cu tot cu taxe de protecție ale statului și cu tot cu asigurări luate ca totul să fie în regulă. Bine, transport și asigurare au fost 20$.
Fix după ce m-am întors din București de la un eveniment, înainte cu câteva ore sună DPD-ul că a venit curierul cu stabilizatorul.
Am urmărit în vag câteva clipuri așa că nu știam mare lucru despre el. A venit foarte ok ambalat, cu accesorii și o geantă mișto. Construcția este premium, e un produs de nișă, dar nu simți că este chinezărie decât dacă te uiți în aplicație la meniul about.
Gimbalul se stabilizează foarte, foarte ușor. Trebuie să centrezi un pic telefonul și aia e. Mi-a plăcut că are gradații și poți pune telefonul tău foarte repede acolo și e aproape hit and run.
Despre autonomie nu vă povestesc nimic pentru că încă nu s-a descărcat bateria. Ei zic undeva la 18 ore. Ar fi bine să am eu spațiu de așa ceva. 64 de GB pe 4k sunt ca și cum n-ar fi.
Partea frumoasă începe să se termine. Ei au o aplicatie cu care rulează telefonul. Problema este că, momentan nu îi dau de cap. Undeva este o bubă și am zis că voi testa mai târziu.
Aplicația lor îmi dă control total pentru gimbal: pot da zoom, pot face pan, pot da rec de pe gimbal și schimba pe camera de selfie sau alte bălării.
Nu îmi dau seama dacă problemele sunt de la mine, de la OnePlus, sau de la gimbal. Ceva se întâmplă.
Pe aplicația mea de telefon e foarte ok imaginea. Nu sacadează, nu nimic. Dar nu am controalele pe gimbal.
Despre stabilizare n-am ce să vă zic. Cu ce are telefonul, cu ce stabilizează gimbalul… e perfect. Momentan, n-am descărcat bruturi ca să vă arat, dar zilele viitoare o să ne mai plimbăm p-aici și-o să facem un montaj mic. Până atunci trebuie să termin ceva montaje de acasă, iar laptopul e odios cu CC 2018.
ionica a zis
Tu ti-ai luat ghimbal fara controale pe el? ?
Marius Cucu a zis
Nu, dar nu pot folosi decât cu aplicația nativa controalele.
Radu T. a zis
Eu folosesc de un an si jumatate, zilnic aproape, un gimbal Zhiyun…iar tot ce pot spune despre el ca-i SENZATIONAL!!!
Stabilizeaza 90% din miscari pe toate axele (doar pe cele violente nu le poate contracara perfect, cum ar fi alergarea, de exemplu). Practic, orice ai filma, va arata ca si cand ai folosi un stady-cam, mai ales ca se completeaza cu stabilizatorul camerei foto a telefonului.
Legat de aplicatie, nici eu nu am reusit sa o fac sa functioneze. Pana acum am crezut ca e o problema cu telefonul meu, Samsung S7 Edge, dar inteleg ca nu… Deci, probabil aplicatia e buba.
Una peste alta, acest gimbal e de nota 9 spre 10, ideal pt cei care fac stand up, sau au vloguri, fiindca are si o functie prin care pot bloca telefonul intr o anumita directie si se pot invarti in jurul lui, iesind si intrand in cadru fara ca imaginea de fundal sa se modifice (ceea ce alte gimbel-uri mai scumpe nu stiu sa faca).
Plus ca poate fi folosit si pe post de baterie externa, avand o iesire USB. Sau se poate insuruba pe un trepied, avand un partea de jos un filet similar cu cel al unei camere foto profesionale…modelul meu cel putin are (Zhiyun 1)
Marius Cucu a zis
Salut Radu, la aplicație la mine s-au mai rezolvat probleme, dar impresia mea e că OnePlus-ul meu știe să își facă treburile mai ok în house, e ceva mai fluentă filmarea, mai calitativă. De asta prefer să nu o folosesc atât de mult. Singurele situații în care o deschid sunt la selfie-uri, ca să pot controla din butoane totul. În rest, își face treaba fără doar și poate. Chiar și-a luat o căzătură măricică în Ungaria și n-a pățit nimic.
Eu încă nu i-am luat cablu pentru bateria externă, bine că mi-ai amintit. 🙂