Cred că sunt printre primii oameni care s-a portat la Vodafone. Nici nu cred că era ANPC pe vremuri, nu aveam bine reglementări la ANCOM și așa mai departe. Eram rudimentari cu tot ceea ce însemna telefonia mobilă. Anii au trecut, iar Dialog, Connex au dispărut de pe piață. Orange a ajuns cel mai mare operator local, din punctul de vedere al acoperirii și nu numai. Totuși, nu au mereu cele mai bune prețuri.
Dar fiecare își știe alegerile, nu suntem aici să discutăm detalii despre oferte, ci de transfer.
Țin minte că, în trecut, au fost probleme mari referitoare la portări. Pur și simplu, toată lumea mergea să se porteze, iar operatorii nu făceau față. Erau cozi imense, era birocrație mare. Țin minte că semnam o grămadă de documentație, o grămadă de hârtii.
Uite că vremurile au trecut și sistemul de portări s-a îmbunătățit. Totul rulează mult, mult mai bine.
Cât trebuie să așteptăm până un număr se portează spre altă rețea?
Portarea se face în maxim 3 zile lucrătoare. În timpul acesta veți primi un număr provizoriu și abia după se va realiza portarea. Se poate face atât de pe cartelă, cât și de pe abonament. Totul este să se poată vedea datele de identificare de pe cartela SIM. Din păcate, tot mai multe telefoane sunt cu cartelă nanoSIM așa că e cam dificil de identificat și apar tot felul de greșeli.
Trebuie să ajungem într-un punct de lucru Vodafone cu actul de identitate pentru a porta. Nu trebuie mers la fostul operator decât dacă aveți relații contractuale active. Mai nou, portarea se poate face și online. Dacă aveți abonament va trebui să știți vechiul cod de abonat de la Vodafone sau Digi, iar dacă sunteți cu SIM prepay va fi nevoie de datele de pe SIM.
Sigur că da, fără probleme. Aveți toate datele aici.
Adaugă un comentariu