Cred că sunt printre primii oameni care s-a portat la Vodafone. Nici nu cred că era ANPC pe vremuri, nu aveam bine reglementări la ANCOM și așa mai departe. Eram rudimentari. Nu mai țin minte exact ce denumire avea, parcă aveam Connex? Zapp? Vă mai amintiți de acestea?!
Nu erau sisteme de portare pe acea vreme, nu aveam un sistem național pentru așa ceva. Schimbai rețeaua, aveai alt număr de telefon. Ce vremuri!
Apoi a venit sistemul național de portare a numerelor de telefon.
Țin minte că au fost probleme mari referitoare la portări. Pur și simplu, toată lumea mergea să se porteze, iar operatorii nu făceau față. Erau cozi imense, era birocrație mare. Țin minte că semnam o grămadă de documentație, o grămadă de hârtii.
Uite că vremurile au trecut și sistemul de portări s-a îmbunătățit. Nu e neapărat meritul acestora, ci a statului care a renunțat la birocrație, dar e de apreciat că nu mai stăm atât de mult timp la migrarea de la un operator la altul.
Cât trebuie să așteptăm până un număr se portează spre altă rețea?
Portarea se face în maxim 3 zile lucrătoare. În timpul acesta veți primi un număr provizoriu și abia după se va realiza portarea. Se poate face atât de pe cartelă, cât și de pe abonament. Totul este să se poată vedea datele de identificare de pe cartela SIM. Din păcate, tot mai multe telefoane sunt cu cartelă nanoSIM așa că e cam dificil de identificat și apar tot felul de greșeli.
Trebuie să ajungem într-un punct de lucru Vodafone cu actul de identitate pentru a porta. Nu trebuie mers la fostul operator decât dacă aveți relații contractuale active. Mai nou, portarea se poate face și online. Dacă aveți abonament va trebui să știți vechiul cod de abonat de la Orange sau Digi, iar dacă sunteți cu SIM prepay va fi nevoie de datele de pe SIM.
Bradu M. a zis
Vodafone era Connex, iar Orange era Dialog. Zapp era alta retea.